Az anyagi helyzet javítása 2. Negatív “pénzmágia”?

Mi is az a pénzmágia? Mágikus szertartás, szokás, amit általában pénzre vágyó rendelkező emberek végeznek. Mindjárt rámutatok, hogy csoportosan is minden nap csinálunk bizonyos “pénzmágiát”, de sajnos sokszor tudatlanul, és nem olyat, amilyet kellene…

Az előző írásban (Anyagi helyzet javítása 1…) a környezetünkből átvett és hozott, elfogadással és kéréssel kapcsolatos szégyenre, zavarra, egészségtelen érzésekre és szokásokra hívtam fel a figyelmet, amik rossz hatással vannak az anyagi helyzetünkre. Most két tanulságos példát fogok írni arra, hogy ez a szégyen, zavar (ami a Vonzás Törvénye szempontjából értelmezve gyakorlatilag fordítva alkalmazott, negatív “pénzmágia”), hogyan jelenik meg nálunk országos szinten a mindennapokban, és hogyan rontja az anyagi helyzetünket. Ígérem, izzasztó példák lesznek!

Negatív vagy pozitív pénzmágia: szidod, vagy barátságban vagy vele? (freeimages /untitled-937232-m)
Negatív vagy pozitív pénzmágia: szidod, vagy barátságban vagy vele? (freeimages /untitled-937232-m)

Negatív “pénzmágia”: szidni a kormányt

Nemrég olvastam a Neten a hírt, hogy jövőre csak a nyugdíjakat emelik, a családtámogatási juttatásokat és a közalkalmazottak bérét befagyasztják… És a hozzászólásokban természetesen rengeteg ember elkeseredett válasza jelent meg. Szidták a kormányt és a nyugdíjasokat, nehezteltek rájuk, mert ők nem kapnak a közös, szűkös bödönből emelést. Számomra mi ebből az érdekes és hátborzongató?

Csupán annyi, hogy ez tipikusan az a helyzet, amikor egyetlenegy helyről várják, követelik az anyagi támogatást. Ahonnan nem jön, mert nincs rá forrás: a magyar államtól. Ez igazi csőlátás: nem veszik észre azt, hogy a pénz, mint mikro-elektromágneses energia, folyamatosan áramlik a gazdaságban, egyik embertől a másikig. Az állam nyugdíj elutalása a nyugdíjasok felé havonta csak pár napig tart, azt utána a nyugdíjasok elköltik mindenfélére. Így, ha pénzre van szükségünk, a pénz következő áramlási szakaszába is bekapcsolódhatunk. Azaz, például azt kell kitalálni, hogyan tudunk a nyugdíjasoknak olyan ÉRTÉKET adni, ami miatt a megemelt nyugdíjuk egy részét örömmel ránk bízzák. Ez valószínűleg sokkal felemelőbb, mint az államra neheztelni, ez lenne egy pozitív “pénzmágia”. Ha pedig gondolni sem merünk rá, hogy a nyugdíjasoktól pénzt fogadjunk el, mert rossz érzésünk, stresszünk van tőle, akkor ezt a rossz érzést érdemes feloldani >>>.

Pénzmágia külfölddel (blikk.hu/data/cikk/2/4/95/50/cikk_2049550/2_o_munkanelk_terkep)
Pénzmágia külfölddel (blikk.hu/data/cikk/2/4/95/50/cikk_2049550/2_o_munkanelk_terkep)

Negatív “pénzmágia”: elkeseredni a helyzetünk miatt

A mellékelt képet a Facebookról szedtem. Azt mutatja be, hogy milyen kevés ideig tart nálunk a munkanélküli segély a környező országokhoz képest. Erre a képre is nagyon elkeseredett emberi reakciók voltak a hozzászólásokban. A reagálók itt is egyetlenegy pénzforrást láttak meg: a képen a kipirosított részt, azaz Magyarországot, az államot. Tőle próbálták kérni és elfogadni a támogatást, pedig ő nem ad. Viszont a képen ott van ám a szürke rész is, azaz külföld! Ha kint jobb munkanélküli ellátmányok vannak, valószínűleg jobban díjazzák a munkát is. Ezért érdemes kitalálni, milyen munkával lehet oda kijutni. Az Internet korában ez már könnyen megvalósítható. Igen, tudom, vannak azok a fránya nyelvi nehézségek, amikről itt: Nyelvtanulás… >>> már írtam. De ha ezeket képesek vagyunk legyőzni, akkor úgy járhatunk, mint Hévíz ebben a TV2 Naplós riportban:
http://tv2.hu/musoraink/naplo/22454_elleptek_hevizet_az_oroszok.html

Pénzmágia: minden pénzzel kapcsolatos érzéseddel teremtesz!

És hogy sokan miért nem látják a fenti példákban az államon kívüli bőség és pénzbevonzó forrásokat? Nos, szerintem azért, mert a pénzstresszes rokonságuk és a kultúránk belemagyarázták a lelkükbe azt, ami még mindig negatív “pénzmágia”. Hogy: “Nincs pénz!“, meg hogy “Félek, hogy nem lesz pénzem“, és hogy “Ezek a lehetőségek erkölcstelenek“, és így tovább. És ezek a rossz beidegződéseik most vakká teszik őket a könnyebb és egészséges pénzszerző, bevonzó lehetőségekre, és bátortalanná a kihasználásukra. Ezért aztán még mélyebbre süllyednek pénzügyileg. Felveszik a devizahitelt a bankoktól a szerződés elolvasása nélkül. Olyan portékát próbálnak eladni, ami nem kell senkinek, és így tovább. Így a 7 szűk esztendő és a nadrágszíj szorítás valóban örökké tart.

A hozzászólásokban szeretettel várok még a fentiekhez hasonló kellemes bevételnövelő lehetőségeket. Köszönöm szépen!

Ne érts félre. Régebben a pénzzel kapcsolatos rossz szokásaim, stresszem szorongásaim miatt én is elkövettem néhányszor azt a hibát, hogy olyan helyről vártam a mennyei mannát, ahonnan nem jött. De már nem várom!

Oldd fel Te is a pénzzel kapcsolatos rossz érzéseidet, és máris nem menekülsz attól, hogy egyre jobb anyagi helyzetbe kerülj! Tanuld meg a Pénztaláló Tréningen >>>, hogyan lehet önállóan felderíteni és feloldani a pénzügyi stresszt!

Kérem az ajándék alap információkat a stresszoldó (ön)kezelésről >>>               Időpontot kérek stresszoldó kezelésre >>>