Segítség, bántják a gyerekemet! Iskolai agresszió kezelése

Iskolai agresszió kezelése: nem kell tűrni! (freeimage / asian-autumn-3-1091652-m)
Iskolai agresszió kezelése: nem kell tűrni! (freeimage / asian-autumn-3-1091652-m)

Egy olvasói levelet kaptam, amiben egy gyerek önbizalomhiányához eloszlatásához kértek segítséget. Köszönöm a bizalmat és a hasznos témát!
A segítségkérő szülőnek az a nehézsége, hogy a középső lánya nagyon “önbizalom-hiányos” és ezért az iskolában sokat bántják, kinevetik, ami a gyereknek és a szülőnek is rosszul esik (a tehetetlenség miatt). A szülő sok mindent elkövetett már, hogy ez ne legyen így, de továbbra sem szálnak le a gyermekéről az osztálytárs lányok. Folyamatosan (naponta) van hozzá egy “kedves” szavuk, és állandóan nevetnek rajta, ami egy idő után bosszantja, de nem szól nekik.

Elgondolkodtam rajta, és pontokba foglaltam, hogy például mit is lehet ilyenkor tenni az szülőnek a saját gyerekével (azon kívül, hogy beszél a pedagógussal, a másik gyerekkel, stb.).

Iskolai agresszió kezelése: visszatölteni

Az első, hogy a bántott, érzelmileg – mikro-elektromágneses energetikailag lerabolt gyereket először célszerű úgymond feltölteni elektronokkal, energiával.

  • Adhatunk neki a saját testi mikro-elektromágneses energiánkból egy kiadós, meleg szülői öleléssel (erre biztosan nagyon vágyik).
  • Adhatunk neki mikro-elektromágneses energiát táplálékkal is, úgy, hogy a kedvenc ételét készítjük (ez is biztosan nagyon jól fog neki esni).
  • Adhatunk neki úgy is, hogy elvisszük a természet lágy ölére egy kellemes sétára.
  • Vagy átrendezhetjük vele együtt (!) a szobáját (esetleg az egész otthonunkat) például a Feng Shui elvei szerint úgy, hogy számára kellemesebb, feltöltőbb hatású legyen a benne töltött idő.
  • És így tovább.

Hogy mit választunk mikro-elektromágneses energetikai feltöltésre, teljesen rajtunk múlik. Amire itt nagyon oda kell figyelni az az, hogy elfogulatlansággal hallgassuk meg a gyerek kéréseit, és kerüljük el az ítélkezést. A “Bezzeg, ha rám hallgattál volna…” és a “Ugye, én megmondtam, hogy ne menj oda hozzájuk…” kezdetű szülői intelmek ilyenkor nagyon károsak tudnak lenni a gyerek önbizalmára. Még akkor is, ha minket ilyenekkel “etettek”.

Iskolai agresszió kezelése: védelem tanítása

Ne csak a fejünket fogjuk (freeimages / teen-935289-m)
Ne csak a fejünket fogjuk (freeimages / teen-935289-m)

A második, hogy elbeszélgetünk a gyerekkel arról, hogyan tudna mentálisan védekezni a szóbeli szekálások, bántások ellen, azok dacára is stabil maradni. Azaz, hogy hogyan tudna “visszadobni kenyérrel”. Olyanokra gondolok, hogy elképzelhet önmaga és a kekeckedő osztálytársak közé egy vastag falat, vagy üveglapot, vagy tükröt, amiről lepattannak a sértések. Vagy elképzelheti a nagyszájúakat káposztafejeknek. És így tovább. (további gyakorlatias ötletek erre ebben a könyvben >>>)

Iskolai agresszió kezelése: gyakorlás

A harmadik, hogy játékosan gyakoroljuk vele a második pontban leírt trükköket. Azaz, eljátsszuk, hogy mi vagyunk ő, és ő játssza a szekáló osztálytársak szerepét. Ki mit csinál, mit mond a másiknak? Ebből nagyon sok hasznos és fontos információhoz lehet jutni.

Iskolai agresszió kezelése: stresszoldás

A negyedik, ha az előbbiek nem váltak be, ha még mindig nagyon bátortalan és önbizalomhiányos a gyermek, ha még mindig bevonzza a kötözködőket, akkor fordulhatunk valamilyen stresszoldó eszközhöz, szakemberhez. Ezekből sokféle van. A napi használatuk mellett változhatnak a tudat alatti gátlásaink, a félelmeink, az önvédelmi képességünk, hajlandóságunk és az önbizalmunk. Hozzájárulhatunk az egészséges átalakuláshoz, találhatunk további egészséges iskolai agresszió kezelési módokat. Találjuk meg a nekünk való eszközt! Gyermek esetében a szülőnek is érdemes őket használnia. Jómagam például többfajta stresszoldó kezelés >>> gyakorlója vagyok.

Kérem az ajándék alap információkat a stresszoldó (ön)kezelésről >>>               Időpontot kérek stresszoldó kezelésre >>>

És érdemes vajon szakszerűen kipróbálni például a “lélek-multivitamin” étrendkiegészítő virág-homeo Moksa Cseppet >>> is egy általános stabilitáshoz, egyensúlyhoz? Nem tudjuk előre, ez mindenkinél egyéni.

Kérem az ajándék alap információkat a Moksa Cseppről >>>     Rendelek Moksa Cseppet >>>

Te milyen hétköznapi módszereket tudsz még arra vonatkozóan, amivel az iskolai agresszió kezelése jól megvalósítható?