Betegségbe menekülés? Önbizalomhiány ellen máshogy

Betegségbe menekülés = önbizalomyhiány (freeimages / not-so-healthy-1412912-m)
Betegségbe menekülés = önbizalomhiány (freeimages / not-so-healthy-1412912-m)

Mostanában több ismerősömmel is megtörtént, hogy nem bírta az élet próbáit, besokallt és ágynak esett. Azaz, tünethalmazba menekült előlük. Egyikük az ilyen eseményeket “lerobbanásnak” hívja. Szerintem nagyon találó elnevezés, maradjunk ennél. Úgy gondolom, hogy a történet megér egy misét (illetve egy blogbejegyzést). Mármint annak a bemutatása, hogy mi történik egy ilyen lerobbanáskor. Mi lehet az oka, és hogyan lehet elkerülni őket. Hogyan lehet csökkenteni a lerobbanások számát, súlyosságát és könnyíteni a belőlük való felépülést. Hogy hogyan lehet tenni az önbizalomhiány ellen – mert az ilyenekhez bizony az önbizalomhiánynak jócskán köze van.

Már csak azért is, mert tegnap reggel én is úgy ébredtem, hogy tele volt az orrom. Két zsebkendőt is el kellett használnom. Na szép – gondoltam magamban – én járok így, aki most foglaltam össze, hogy hogyan lehet a torkot és környékét egészségesen tartani… >>> De hogy hű legyek önmagamhoz, elkezdtem kutatni a hirtelen jött náthám okát. Rájöttem! Az a sok minden volt igencsak frusztráló számomra, ami tegnapra be volt tervezve, be volt vállalva. Az ment rá az orromra.

A test jelzi, ha a léleknek túl sok

Először is, délelőtt egy órán belül három dolgot vártam: az irodaszerest a megrendelt holmikkal, egy barátnőmet varrnivalókkal és az asztalost a rég megrendelt és hőn áhított új dolgozóasztallal, hogy kényelmesebben tudjak blogbejegyzéseket írogatni. 🙂 És tudat alatt azon agyaltam, hogy mi lesz, ha ők egyszerre zúdulnak be hozzám. Hogyan fogom őket menedzselni? Utána esedékes volt egy nem hagyományos bébiszitterkedés, hogy a szomszéd, olykor vadóc kisfiú délben átjön aludni hozzánk. Ebben pedig tudat alatt attól tartottam, hogy mi lesz, ha nem tudom őket a lányommal együtt fegyelmezni. Mert bizony volt már ilyen, akármennyire is jól kezelem az energiától duzzadó gyerekeket (is). Azután pedig egy csoportos stresszoldó kezelés volt esedékes, egy olyan helyen, ahol nagy és nem egyszerű feladatok vannak.

Szó ami szó, ennyi dologtól egyszerre besokalltam és jócskán átléptem a komfortzónámat. A testem pedig jelzett, hogy csináljak vele valamit. Még mindig lemegy olykor az önbizalmam szintje, ezért önbizalomhiány ellen kezelést adtam magamnak. Mi lett az eredmény?

Önbizalomhiány ellen: reális áttekintés

Egyrészt a stresszoldó kezelés >>> során rájöttem, hogy ezek a feladatok nem is olyan nehezek, mint hittem, csak valamiért nehéznek éreztem őket. És amint erre rájöttem, amint ezek eszembe jutottak, elmúlt a náthám. (Micsoda “véletlen” egybeesés…) És azért éreztem nehéznek, mert többek között kicsi koromban nekem is jól lerombolta az önbizalmamat a környezetem. Sokszor gyötörtek azzal, hogy “Te ehhez béna vagy.” meg hogy “Ugyan már, mit akarsz, te…“. Például a lagzimon azt suttogta a fülembe az egyik rokon (aki nem kevésbé félt a “lerobbanástól”), hogy “ne táncolj már annyit, mert összeesel“. Azaz, ne érezzem jól magam, ne örüljek, ne nyüzsögjek, mert az rosszra vezet. Brrr! Még szerencse, hogy elég jól be tudtam csukni a fülemet >>> és nem lett semmi bajom, ellenben a szegény vészvarjú rokonnal. Ezekből még akadnak maradék félelmek, amiket ilyen helyzetekben jól ki lehet hozni és semlegesíteni, mert nem lehetnek okok arra, hogy ne zajlódjon körülöttem az élet.

Kérem az ajándék alap információkat a stresszoldó (ön)kezelésről >>>               Időpontot kérek stresszoldó kezelésre >>>

Önbizalomhiány ellen: támogatás és védelem kérés

Önbizalomhiány ellen: támogatás és védelem kérés például tőle (freeimages / golden-angel-on-white-canvas-1098797-m)
Önbizalomhiány ellen: támogatás és védelem kérés például tőle (freeimages / golden-angel-on-white-canvas-1098797-m)

Másrészt a ténylegesen bekövetkezett események korántsem voltak olyan ijesztőek, mint előre számítottam rájuk. Már csak azért sem, mert előtte védelmet és támogatást >>> kértem az angyaloktól, hogy kit mikor vezéreljenek ide, hogy lehetőleg egymás után jöjjenek, ne egyszerre, hogy mindenkivel tudjak foglalkozni… (Ehhez természetesen tudnom kellett, hogy mit is akarok pontosan.) Illetve hogy a most nem aktuális, nehéz dolgok maradjanak és halasztódjanak el, és az eddigieknél jobban tudjak rájuk nemet mondani. Ez most teljesen be is vált!

Amióta pedig “lélek-multivitamin” étrendkiegészítő virág-homeo Moksa Csepp >>> szakmai fogyasztók vagyunk, az önbizalomhiány és a lerobbanások száma teljesen “véletlenszerűen” folyamatosan csökken! Vajon ez hogyan lehetséges?

Kérem az ajándék alap információkat a Moksa Cseppről >>>     Rendelek Moksa Cseppet >>>

Neked milyen hasonló eseteid voltak eddig?

A következő bejegyzésben írok a gyerekkori környezetből átvett önbizalomhiány ellen egy ÉFT gyakorlatot, tarts velem!