És boldogan éltek… párkapcsolati problémák okai

Vendégbloggert köszöntünk a www.lelkirendrakas.hu-n!

Pintérné Annus Rita Székesfehérváron dolgozó ÉFT kezelő arról mesél, hogy miért van napjainkban annyi magányos ember, és hogyan tudnak társra lelni az ÉFT hozzájárulásával.

Párkapcsolati problémák okai: negatív minták
Párkapcsolati problémák okai: negatív minták

Nagyon komoly szorongáskeltő és önbizalom gyengítő tényező tud lenni, ha valaki – különböző okokból – nem talál társra. vagy éppen ha egy rossz kapcsolatban sínylődik. (Ez utóbbi esetnek egyik oka lehet a társfüggőség, amely igen komoly “káros szenvedély”, de szerencsére az EFT technikával ez is megoldható.)

Pedig manapság már se szeri, se száma a társkeresésre szakosodott vállalkozásoknak és netes oldalaknak. A társkeresés napjainkra nagyrészt felkötözött a világhálóra, alig néhány kattintás után már mehetünk is randizni.

Úgy tűnik, soha ilyen könnyen nem lehetett még rátalálni az ideális társra.

Akkor miért van mégis annyi magányos ember és rossz párkapcsolat? A párkapcsolati problémák okai

Ahhoz, hogy egészséges, igényeinknek megfelelő párkapcsolatot alakíthassunk ki, és boldogságban éljünk párunkkal életünk végéig, nem hagyhatunk figyelmen kívül néhány fontos szempontot:

Milyen volt a szüleink kapcsolata egymással? Harmónia vagy diszharmónia jellemezte házasságukat gyermekkorunkban (sőt már megszületésünk előtt)?
Szüleink kapcsolata ugyanis tudattalan mintaként szolgál számunkra, akár pozitív, akár negatív értelemben.

Milyen üzeneteket kaptunk gyermekkorunkban a környezetünktől? Mit hiszünk magunkról: képesek vagyunk elérni a céljainkat vagy sem? Milyen vonzerővel bírunk mások szemében?

-Milyen személyes tapasztalatokra tettünk szert az ismerkedés terén és párkapcsolatainkban? Szereztünk-e fájdalmas élményeket partnereinktől? Hogyan voltunk képesek feldolgozni ezeket?

Párkapcsolati problémák okai: nem tudok ismerkedni
Párkapcsolati problémák okai: nem tudok ismerkedni

A fentiekből építjük fel a társkereséssel és -találással kapcsolatos hiedelemrendszerünket. Ez alapvetően befolyásolja azt, hogy milyen eredménnyel ismerkedünk, és milyen viszonyban leszünk az ellenkező nemmel, illetve majdan (ha rátaláltunk) a párunkkal.

Hétköznapi, megtörtént példák az életből

Erika alkoholista szülők mellett nőtt fel, így már gyerekként megtanulta, hogy az ő feladata az, hogy gondoskodjon másokról. Kapcsolataiban teljesen háttérbe szorultak saját igényei, és ő ezt tartotta normálisnak – viszont egyetlen percig sem volt boldog.

Tamás harmincas évei végén jár, és jó megjelenése ellenére valamiért nem képes ismerkedni. A csinos nők elérhetetlennek tűnnek számára: aki megtetszik neki, arról mindig kiderül, hogy már van valakije, vagy éppen olyan a szituáció, hogy lehetetlen megszólítani. Tamás nem érti, miért történik folyton ez vele.

Katát súlyfeleslege akadályozza az ismerkedésben, legalábbis ő meg van erről győződve. Fogyókúrázási kísérletei azonban rendre kudarcba fulladnak, és ő egyre jobban utálja a “hájhurkáit”. Az interneten sem jár nagyobb sikerrel, folyton olyan férfiakat fog ki, akikben komolyan csalódnia kell.

Gyerekkori traumák, tudattalan programok, önkorlátozó hiedelmek…
Szinte mindannyian rendelkezünk ilyenekkel. Mégsem szükségszerű, hogy a negatív érzelmek és gondolatok megakadályozzák a boldogulásunkat. Hiszen ezek például az Érzelmi Felszabadítás Technika segítségével megszüntethetők!

Társkeresés érzelmi szabadságban

Hogyan létesítsünk boldog társkapcsolatot, ha a szüleinktől annak idején nem tanultuk meg ennek mikéntjét? Mit tehetünk, ha úgy tűnik, nem vagyunk elég vonzóak a másik nem számára? Mihez kezdjünk, ha gondjaink vannak az ismerkedéssel? Mit kell tennünk, hogy ne essünk folyton cseberből vederbe?

Egy biztos: valamin változtatnunk kell.
Önmagunkon!

A Társtaláló tréningen a társkeresés szempontjából vizsgáljuk meg a szüleinktől örökölt kapcsolati mintáinkat, egyéni hiedelmeinket. És az EFT-t alkalmazva nem csak ezeket, de egy-egy fájó traumatikus emléket is semlegesítünk. Szó esik arról is, hogyan tehetjük igazán harmonikussá a párkapcsolatunkat.

Az EFT-vel kezünkben van egy eszköz, amelynek segítségével minden szempontból ideális társra találhatunk – ehhez persze ismernünk kell saját igényeinket és szükségleteinket is…

Párkapcsolati problémák okai: rossz partnerválasztás
Párkapcsolati problémák okai: rossz partnerválasztás

Erika a  Társtaláló tréningen döbbent rá, hogy miért voltak olyan rosszak eddigi kapcsolatai. Közelebb került ahhoz is, hogy megbocsásson a szüleinek gyengeségükért és a fájdalmas gyerekkorért. A foglalkozás végére képes volt hinni abban, hogy ő is megérdemli, hogy boldog legyen, és hogy az ő személyes igényei is számítanak.

Tamás a tréningen szembesült azzal a tudattalan elvárásával, hogy manapság nagyon nehéz az ismerkedés, és megértette, hogy ő maga vonzott magához csupa olyan helyzetet, amikor ez az elvárása beigazolódott. EFT-vel oldottuk a korlátozó hiedelmeket, és Tamás abban a reményben zárhatta a foglalkozást, hogy mostantól könnyebben fog menni az ismerkedés.

Kata felismerte, hogy szülei válása jelentette számára azt a traumát, amely elhízásához vezetett, és ahhoz az állandó érzéshez, hogy őt nem lehet szeretni. A rossz emlékek oldásával Kata képes volt elfogadni magát olyannak, amilyen, és megértette, hogy lelki védekezésből növesztett zsírpárnákat maga köré. Már ettől a felismeréstől úgy érezte, hogy lefogyni nem is olyan reménytelen vállalkozás…

Általános változások

Az öntudatlan lelki mozgatórugók felismerésével valamennyi résztvevő nagyobb önismeretre tett szert. Megtudta, milyen téren kell változnia, fejlődnie, negatív érzelmeket elengednie boldogsága megtalálása érdekében. Fájó emlékek, szorongáskeltő gondolatok alól szabadultak fel, oldódtak a lelkükben a párkapcsolati problémák okai, így láthatóan percről percre nőtt az életkedvük és a derűlátásuk.

Szeretnél végre hozzád illő társra találni? A Társtaláló tréningen minden trükköt elsajátíthatsz, ami a sikerhez kell, és támogató környezetben teheted meg az első lépéseket a boldog párkapcsolatod felé!

Pintérné Annus Rita
ÉFT kezelő

http://www.benso-iranytu.hu/programok/tarstalalo/

Párkapcsolati humorterápia: nevess magadon és a félresikerült társkeresési próbálkozásaidon egy jót! Alakíts ki magadnak az eddiginél egészségesebb párkapcsolati szemléletet! Ismerd meg Velencei Rita Kávé és krémes című társtalálós regényét! Olvass bele itt: http://www.velenceirita.hu/

Jelezd Ritának, hogy tőlem tudsz a könyvről. Például írd be a “Lelkirendrakás” partnerkódot a megfelelő mezőbe, vagy rendeld meg a partner oldalunkon: http://www.velenceirita.hu/megrendeles/ajanlo-partner-lelkirendrakas-weboldal/