Elfáradtál? Így töltsd fel az akkudat – kimerültség ellen

Több írásban már volt szó a Lelkirendrakás honlapon a kikapcsolódásról… (ha ide kattintasz >>>, az eddigi ilyen témájú blogok ki lesznek listázva egymás alatt). Mégsem tudom eleget hangsúlyozni a fontosságát. Mert még EGY OLYAN EMBER SEM volt nálam stresszoldó kezelésen, aki az aktivitás-passzivitás, munka-kikapcsolódás terén egyensúlyban lett volna, azaz mindkettő meglett volna neki! Pedig RENDSZERES kikapcsolódás-feltöltődés nélkül nincs aktivitás-passzivitás egyensúly, egyensúly nélkül nincs egészség és élet! Aztán csodálkozunk, hogy mindenféle nyűgjeink vannak! Mégpedig ebből az egyensúlytalanságból fakadóan, mert kikapcsolódás nélkül semmit sikerül tennünk a kimerültség ellen!

Kimerültség ellen: tényleg ki kellene kapcsolódnom? És miért?

Kimerültség ellen: ki kellene kapcsolódnom? (freeimages / computer-frustration-1238728)
Kimerültség ellen: ki kellene kapcsolódnom? (freeimages / computer-frustration-1238728)

A 21. század legnagyobb életzavarát, amivel nagyon sok kellemetlen tünetet tudunk teremteni magunknak (mivel ilyenkor nem működnek jól a paraszimpatikus idegrendszerünk és az önhelyreállító-szabályozó folyamataink) a holisztikus keleti egészségkultúrában “üres tűz“-nek hívják. Ez nem mást takar, mint hogy túlságosan és feleslegesen és felfújt módon aktívak és tüzesek vagyunk. Dolgozunk a munkahelyen, és pörgünk, és megcsináljuk a rokonaink feladatait, és nyomulunk, … Mert azt sugallta nekünk a kultúránk, hogy csak sztahanovista kamikáze fakír duracellnyusziként lehetünk hasznos állampolgárok. Ellenben soha nem töltjük fel magunkat, nem kapcsolunk ki, nem vigyázunk magunkra. Majd esetleg a koporsóban!

Kimerültség ellen: de mégis hogyan kapcsolódjak ki?

Az élet aláásója az üres tűz. Vegyük lejjebb! (freeimages / burn-baby-burn-1229975)
Az élet aláásója az üres tűz. Vegyük lejjebb! (freeimages / burn-baby-burn-1229975)

Igen, tudom, hogy könnyű mondani, és nehéz a gyakorlatban megvalósítani… Hogy ki hogyan tud igazán kikapcsolódni, ki hogyan tudja a saját lemerült akkumulátorait feltölteni, az mindenkinél egyéni. Amilyen (nem)tevékenység az egyik embernek kikapcsolódás, a másiknak nyűg! És vagy rájövünk saját magunknak a saját akkutöltési módjainkra, vagy nem. Például a stresszoldó kezelés egy emelt szintű kikapcsolódási mód, de nem mindenki tud egy helyben ülni-feküdni kellő ideig. Nem is kell, mert még nagyon sok hétköznapi formája is létezik a feltöltődésnek, és vannak eszközeink, amikkel megtalálhatjuk a sajátunkat. (Valójában a Moksa Csepp szedése mellett is a saját kikapcsolódásunk, az általános egyensúlyunk megtalálásához és kivitelezéséhez szoktunk információs löketeket kapni a virágesszenciáktól…)

Mi a természetgyógyász tanfolyamon ennek a témának az asztrológiai szempontú vizsgálatát (és mellé az életfeladat-tevékenység átfogó minielemzését) is megtanultuk. Bár már előtte is rájöttem a saját optimális kikapcsolódási módjaimra, de amikor “kielemeztek”, sűrűn csapkodtam a homlokomat, és azóta még jobban odafigyelek rá. És mivel erősen beleillik a tevékenységembe, másnak meg szoktam nézni ezt a képletében, ha ilyen jellegű írásos konzultációt kér, és ha minden adat (pontos születési dátum, időpont és hely) megvan hozzá. Stresszoldó kezelésen résztvevőknek ezek a személyre szabott minielemzések ajándékok!

Kimerültség ellen: általános feltöltődés részletek

Csillagjegyek és elemek: feltöltődés kalauzai? (freeimages / horoscope-1123773-m)
Csillagjegyek és elemek: feltöltődés kalauzai? (freeimages / horoscope-1123773-m)

A feltöltődés-kikapcsolódás optimális, személyre szabott módjai attól függnek, hogy a képletünkben hol van a Napunk (ez a nyugati asztrojegyünk) és a Holdunk (ezt mindenkinél ki kell számolni). Illetve lényegesek ezek elemei (víz, levegő, föld, tűz) is. Az egyes jegyek elemei és kikapcsolódási módjai:

  • Halak, Rák, Skorpió – víz: érzelmek és víz. Összebújás, kandalló, romantika, séta a holdfényben, fantáziálás, művészetek (festés, ének, …), filmek, könyvek, baráti összejövetel, kád, tenger, folyó.
  • Ikrek, Mérleg, Vízöntő – levegő: tér, idő, szabadság, levegő, hegyek, tisztaság, társaság, bulik, összejövetelek, klubok, új tanulnivaló, könyv, ismeret, szellemi kihívások, utazás.
  • Kos, Oroszlán, Nyilas (és Skorpió) – tűz: mozgás, sport, aktív cselekvés, napozás, gyertya, meleg, tábortűz, hő, szauna, fény, célok, tervek, más bátorítása.
  • Bika, Szűz, Bak – föld: csend, alvás, elvonulás, természet, faölelgetés, kertészkedés, iszappakolás, agyagozás, kézi alkotás, pénzszámolás, evés, masszázs.

És az előbb felsoroltak ne korlátozzanak be, hogy ha Te XY napjegyű vagy, akkor csak A, B, C módokon töltheted fel a lemerült aksijaidat. Egyrészt ugye ott vannak még a képletben az egyéb információk, amiket mindenkinél egyénileg ki kell számolni. Másrészt használd azt a kikapcsolódási módot, ami éppen akkor ott jólesik, és találj ki magadnak további sajátokat!

Váljanak kedves egészségedre ezek az információk!

További részletekért, és személyre szabott kikapcsolódás és életfeladat-tevékenység számításért, asztro-minielemzésért jelentkezz írásos konzultációra itt >>>

És ha nemcsak megváltoztatni szeretnéd a már létező kiégést, hanem megelőzni is egyre jobban megtanulni, ajánlom figyelmedbe a következő két lehetőséget:

Kérem az ajándék alap információkat a stresszoldó (ön)kezelésről >>>               Időpontot kérek stresszoldó kezelésre >>>