Elsősegély szorongás és pánik esetén természetesen

Elsősegély szorongás és pánik esetén (freeimages / first-aid-kit-878051-m)

Elsősegély szorongás és pánik esetén (freeimages / first-aid-kit-878051-m)

Még nem írtam arról a blogon, hogy például mi az azonnali teendőd, ha nagyon rossz érzések, ijesztő negatív gondolatok törnek rád… de tegnap egy olvasói levél (amit ezúttal is megköszönök) rádöbbentett, hogy ez pedig fontos lenne. Hiszen napjainkban, ha nem vértezzük fel magunkat kellőképpen a külvilág egészségtelen befolyásai ellen, mindenkinél előfordulhat olyan helyzet, hogy rosszul lesz. Nekem is volt néhány ilyen esetem.

Tehát, ha rád tör a szorongás és a pánik, hogyan tudsz azonnal könnyíteni magadon, kijönni a pácból? Méghozzá az emberi lény mindennapi élettanát figyelembe véve, azt fejreállító vegyszerek nélkül, nem hétköznapi és egészségbarát módon, TERMÉSZETESEN?

Elsősegély szorongás és pánik esetén:

1. A képzelet használata

Pandóra szelencéje: bezárni a pánikot (freeimages / case-ilustration-1015897-m)

Pandóra szelencéje: bezárni a pánikot (freeimages / case-ilustration-1015897-m)

A fájdalmat és a félelmet képzeletben zárd be egy erős dobozba (vagy páncélszekrénybe, vagy hasonló helyre – ez lesz Pandora szelencéje), amit szintén képzeletben jó szorosan lakatolj le, hogy távol tudd magadtól tartani őket addig, amíg oldva nem lesznek. (alap: “Hogyan dobj vissza kenyérrel” című könyv >>> – arra is ötleteket ad neked, hogy milyen egyéb távoltartó eszközöket vethetsz be ilyen esetben – azaz, hogyan tudsz visszadobni a félelmeknek IS.”)

2. Szeretetmondatok

A félelem és a pánik legnagyobb elűzője az IGAZI szeretet. Ezért mondogass magadnak ilyen és ehhez hasonló mondatokat (alap: ÉFT).

 • Annak ellenére, hogy rossz állapotban vagyok, mégis megpróbálom elfogadni magamat.
 • Annak ellenére, hogy bekövetkezéstől való félelemem van, mégis megpróbálom elfogadni magamat.
 • Annak ellenére, hogy szívtáji fájdalom gyötör, mégis megpróbálom elfogadni magamat.
 • Annak ellenére, hogy mellkasi égés fájdalomtól is szenvedek, mégis megpróbálom elfogadni magamat.
 • Annak ellenére, hogy zsibbadás halálfélelem aggaszt, mégis megpróbálom elfogadni magamat.
 • Annak ellenére, hogy gerinc és fejfájásom van, mégis megpróbálom elfogadni magamat.
 • Annak ellenére, hogy ez mind egyszerre jön, és ez nagyon megrémít, és nem tudom mit tegyek, mégis megpróbálom elfogadni magamat.
 • Annak ellenére, hogy az idő már oly hosszú, és annyira elfáradtam, mégis megpróbálom elfogadni magamat.
 • És így tovább. Minden nehéz érzelmet, illetve testi tünetet helyettesíts be a saját szavaiddal, ami előjön.

3. Masszázs, érintések

Az előbb felsorolt mondatok mondogatása közben a testednek az alábbi képeken bemutatott pontjain masszírozd magadat, a pontokat szépen sorba véve, egymás után (alap: ÉFT).

Elsősegély szorongás és pánik esetén: meridiánpontok kezelése

Elsősegély szorongás és pánik esetén: meridiánpontok kezelése

4. Vízivás

Elsősegély szorongás és pánik esetén: vízivás (freeimages / fresh-1126222-m)

Elsősegély szorongás és pánik esetén: vízivás (freeimages / fresh-1126222-m)

Ilyenkor szinte biztos, hogy a tested kifogyott a vízből, dehidratált állapotban van. Ezért igyál egy pohár tiszta vizet! Az agysejtjeidnek szüksége van a vízre. A masszázs közben amúgy is meg fogsz valószínűleg szomjazni, ez jó jel. Ebbe a vízbe, ha nincs benne, tehetsz egy pici tengeri sót is, mert könnyen lehet, hogy a testedben felborult a kálium-nátrium egyensúly. Ugyanis a szorongás és pánik okozta izomgörcsök és szívzavarok a sót is felemésztik a szervezetedből.

5. Vitamin- és ásványianyag pótlás

Ilyenkor szinte biztos, hogy a tested kifogyott egy vagy több, számára fontos tápanyagból is. Ezért ha tudsz, nagy adag (legalább 500 mg – nem tévedés!) organikus eredetű, lehetőség szerint vízben oldódó C vitamint vegyél be, és a bevételét megismételheted két óra múlva. Ez támogatja az agysejtjeid regenerálódását és az izmaid feszültségének oldódását. Ha bírod a savanyú ízt, megehetsz akár egy egész citromot is. És még további tápanyagokra is szüksége lehet a testednek, például Omega 3-ra, magnéziumra, stb.

6. Torna

Végezz 100 vállkörzést, 100 bokakörzést, és szintén 100-szor szorítsd össze és engedd el a farizmaidat. Vagy más hasonló, egyszerű és biztonságos tornagyakorlatokat is kitalálhatsz. Ez is oldja a feszültséget.

Az előbbieket kitartóan ismételd addig, amíg a tünetek enyhülnek vagy elmúlnak.

Váljék kedves egészségedre!

Neked vannak még hasonló, természetes stressz, szorongás és pánikűző praktikáid?

Kérem az ajándék alap információkat a stresszoldó (ön)kezelésről >>>               Időpontot kérek stresszoldó kezelésre >>>

hozzászólás

 1. Nikolai szerint:

  Nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat ! ! ! mátol elkezdem szerintem van rá igény mégg ilyen cikkekre : )

 2. Molnár Tünde szerint:

  Örülök hogy találtam néhány jó tanácsot erre a szörnyűséges utálatos kínra…ami fél éve újra és újra rámtör.
  Mindenképp kipróbálom őket:) köszönöm:)

 3. Balázs Éva szerint:

  Köszönöm,hogy van ilyen oldal,ahol foglalkoznak ezzel a rettenetes problémával….Én évek óta küzdök vele,sajnos rivotrilt szedek,ami eddig segitett,0,5 mg napi egy tabletta…Úgy érzem,segitségre van szükségem,saját magam szeretném leküzdeni…de nagyon nehéz…A gond az,hogy fülzúgásom is van,ami néha erősödik,nem tudják itt kezelni…együtt kell élnem vele…ez hihetetlen…Ha kapnék valamilyen tájékoztatót,nagyon megköszönném…üdvözlettel Éva Székelyudvarhelyről

 4. Habán Béláné szerint:

  Én csak azt szeretném megkérdezni, hogy a meridián pontokat hány percig kell maszirozni.? Köszönöm a választ Marika.

 5. Titi szerint:

  Kedves Marika,
  Köszönöm a kérdést,
  magukat a pontokat egyenként pár másodpercig ajánlott masszírozni és finoman ütögetni, összességében pedig addig, amíg nem enyhülnek vagy meg nem szűnnek a kellemetlen tünetek. Ez súlyos esetben akár fél vagy egy óra is lehet, de az esetek többségében 10 perc elég szokott lenni.
  Tímea

 6. Agnyeszka szerint:

  Helló!

  Én is szenvedek ettől a kíntól, már több éve… Szerintem ez egy nagyon jó összeállítás. Egyébként a legfontosabb, hogy eltereld a gondolataidat. Én személy szerint, amikor rám tör a szorongás elkezdek fejbe számolni, vagy verset mondani, a lényeg, hogy csak pont annyira monoton dolgot végezzek, ami még dolgoztatja az agyat, de már elkezd kikapcsolni. Amikor már csökken a szorongás, akkor meg elkezdek meditálni. Semmi komolyra nem kell gondolni ez alatt. Valami nyugtató zene, gondolatba egy nyugtató helyen vagyok. Minél több érzékszerved be tudod kapcsolni annál jobb… Nálam ez bevált eddig, de most ki fogom próbálni ezt is. Szóval köszönöm!!

 7. Schmidtné szerint:

  Kedves Titi, azt szeretné kérdezni, hogy az ÉFT pontok kopogtatását a páros szerveknél ( pl. szem, mell, kéz),egymás után mind a kettőt kell kopogtatni, vagy csak az egyiket és mindegy melyik oldalon?
  Köszönöm, üdvözlettel: Judit

 8. Titi szerint:

  Kedves Judit,
  köszönöm a kérdésedet. A párosan levő pontoknál, a páros szerveknél a jobb és a bal oldal egymásra is hatással vannak, így mindkét oldalon lehet kopogtatni, egymás után, vagy egyszerre két kézzel (ha elérhető), de lehet akár csak az egyik oldalt is kopogtatni egy kézzel. Mindig ahogy aktuálisan kényelmesebb, ahogy jólesik. Figyelj oda magadra, hogy melyik változat esik jobban, azt kopogtasd.
  Jó kopogtatást kívánok,
  T

 9. Nikkiii szerint:

  Szia, Sziasztok !
  Én is több éve küzködöm ezzel a rettenetes pánikkal. A legrosszabb az egészben, hogy nem tudom magammal elhitetni vagy csak nagyon nehezen, hogy nincs semmi fizikai bajom legszívesebben futnék egy orvoshoz :S 🙁 Ráadásul a környezetemben senki nem küszködik ezzel a problémával így nagyon nehezen értik, meg, hogy tulajdonképp én mit is élek át ezekben a percekben. Örülök, hogy rá találtam erre az oldalra és megbizonyosodhattam róla, hogy nemcsak én bajlódom ezzel. Egyébként, ha rám jön a pánikroham olyan helyen (utca, mozi stb…) akkor előveszem a telefonom és elkezdek vele játszani ez elég gyerekes megoldásnak tűnik, de legtöbbször bevállt, figyelnem kell a játékra, különben veszítek és amíg arra figyelek a rossz gondolataim is elszállnak.

 10. fodor sarolta szerint:

  ááh ez nagyon jó hogy van ez az oldal,fantaztikus!!

 11. Brecska István szerint:

  Szia!Kérdezni szeretnék tőled valamit,hogy a küzdősportok szerinted megszüntetik a stresszt?Mert ott mindég azt hallja az ember hogy önfegyelemre tanít!Szerintem oldja a szorongást.De szerintem önbizalmat is ad az embernek vagy nem?Válaszodat előre is köszönöm!További szép napot neked.

 12. Titi szerint:

  Kedves István,
  Köszönöm a kérdést.
  Szerintem a köztudatban helyesen van benne, hogy a küzdősport igen jó a stressz ellen, mert például a haragot, ami hosszú távon káros az egészségre, nagyon jól le lehet vezetni ütő, rúgó mozdulatokkal.
  A szervezetben levő stresszhormonok szintje mindig csökken egy kiadós mozgás hatására.
  És igen, önfegyelemre is tanít, támogat áthuzalozni az agyunkban a rossz beidegződéseket. 😉
  Szép napot,
  T

 13. Mariann szerint:

  Kedves Titi!
  Nagyon tetszik az oldal és nagyon nagyon hasznos!Köszönet érte!!
  Az lenne a kérdésem,hogy a meridián pontok kopogtatása teljesen veszélytelen?Vagy ha rosszul végzem őket?
  Előre is köszönöm a válaszodat!

 14. Titi szerint:

  Kedves Mariann,
  Örülök a pozitív visszajelzésnek, köszönöm szépen.
  A meridiánpontok kopogtatása önmagában veszélytelen. Azonban bizonyos (súlyos) tünetek esetén óvatosan kell végezni, és csak szakképzett kezelőnek érdemes csinálnia, mert felhozhat olyan elfojtott lelki tartalmakat, súlyos traumákat, amik nem annyira veszélytelenek…
  Szép napot,
  Titi

 15. Mariann szerint:

  Kedves Titi!
  Az lenne a kérdésem,hogy miközben masszirozom a pontokat sorrba,mindig ugyan azt a mondatot mondjam,vagy akár minden pontnál lehet mást és mást?Mondjuk rosszul leszek és a rosszullét által 3-4 dolog jut eszembe,akkor ezeket mondogassam egymásután,majd újra és újra miközben kopogtatok.Mondjuk a rosszulét által azt mondom:
  1,nagyon rosszul érzem magam
  2,görcsöl a fejem
  3,nyugtalan vagyok
  4,nem birok nyelni

  majd újra mondom az elsőt,másodikat…stb??
  Kicsit lehet,hogy értetlenül irtam le!
  Ha egy kör után még nem jobb és újra kezdem a mondatok úgyan ezek maradjanak vagy lehet másikat mondani,illetve kell mondani a “még mindig van ez a gonom “??
  Előre is köszönöm a választ!

 16. maja szerint:

  sziasztok, nekem sikrult teljesen kigyogyulnom 🙂

 17. Titi szerint:

  Kedves Mariann,

  Köszönöm a kérdést, fontos.

  Ha “csak” 3-4 tünet vagy egyszerre, akkor meg lehet próbálni egyszerre, egy akupresszúrás körön belül kezelni őket. Azonban ha a kezelés nem vezet eredményre, tehát ha néhány kör után nem lesz jobb, akkor érdemes egyenként sorra venni őket, a legzavaróbbal kezdve.

  Arra is vannak lehetőségek, hogy egyszerre sok aspektust kezeljünk, hogy hogyan, arról az Önsegítő Klubban írok. 😉
  http://www.lelkirendrakas.hu/gyakorlatok/stresszoldo-treningek/onsegito/

  Oldódást,
  T

 18. tünde szerint:

  Kedves maja!
  írtad, hogy sikerült teljesen meggyógyulnod. Hogyan sikerült? Köszi:-)

 19. Annamari szerint:

  Kedves Titi!
  33 évesen elveszítettem a kislányomat betegségben.Ennek lassan már 2 éve lesz. Azóta nagyon sok módszert kipróbáltam,hogy a mindennapjaimat kicsit könnyebbé tegyem,de még mindig ott tartok ahol elkezdtem.Nem tudom ,vagy talán nem is akarom elengedni ezt a fájdalmas gyászt,de nagyon nehéz elviselni a napokat a lányom nélkül.Depressziós vagyok,nincs életkedvem, nincs semmi elképzelésem a jövővel kapcsolatban.Milyen módszert tudnál nekem ajánlani.Annamari

 20. Titi szerint:

  Kedves Annamari,
  Fogadd mély részvétemet a kislányod miatt. Nagyon-nagyon embert próbáló és fájdalmas dolog elveszíteni egy gyermeket. 🙁 🙁
  Nem tudom, hogy Neked milyen módszer vagy eszköz fog beválni a feldolgozáshoz. De indulásként, ha esetleg nem láttad volna a Szeretteink halálának feldolgozásához írt sorozatomat, lehet hogy érdemes lenne elolvasnod, hátha mond valami újat. Itt találod (alulról felfelé haladva van időbeli sorrendbe):
  http://www.lelkirendrakas.hu/temak/eletrumlik/oregedes-elmulas-halal/
  Jobbulást kívánok.

 21. Richárd Kovács szerint:

  Sziasztok, 4-5 napja szorongásos tüneteket érzek magamon. a melkasom bal oldalán szinte folyamatosan nyomást érzek néha a torkomban gombocot is. a nyomrom fáj és ennyi sem birok igazán. néha amikor elötör akkor felgyorsul a szivverésem és teljesen bepánikolok hogy megfogok halni. ha elterelem a gondolatom szinte azonnal el is mulik. mi tévő legyek mennyek orvoshoz?

 22. Titi szerint:

  Kedves Richárd,
  Azt a tanácsot, hogy “menj orvoshoz” bármilyen netes fórumon megkaphatod, ez elég sablonos és bizonyos helyzetekben evidens is, ilyet én nem adok. Én abban adok támogatást, hogyan változtass önmagadon. Az elsősegély írás is erre ad útmutatást, akupresszúrát használva. Aki többre vágyik, szeretettel várom például a programjainkra (http://www.lelkirendrakas.hu/gyakorlatok/) vagy Skype konzultációra (http://www.lelkirendrakas.hu/konzultacio/stresszoldo-kezeles/), attól függően, hogy milyen élettéma miatt szorong.
  De ha úgy érzed, hogy orvosra van szükséged, természetesen menj el. Lehetőleg holisztikushoz, aki nem akar egyből pirulákkal tömni, hanem vannak eszközei a természetes javuláshoz – mert különben évekig szenvedni fogsz a pirulák mellékhatásaitól.
  Hogy hogyan tudsz szükség esetén igazi holisztikus egészségszakembert találni? Erre vonatkozóan tanácsokat egy e-book formájában minden ügyfelünk kap, aki vásárol tőlünk valamit.
  Javulást kívánok,
  Titi

 23. Krisztina szerint:

  Kedves Mindenki,

  a szorongásos levélírónak igen nagy valószínűséggel ún. pánikbetegsége van, annak is a szívpánik fajtája. Nem kell megijedni, ma már könnyen kezelhető, csak az orvos ismerje fel a betegséget akihez a levélíró fordul majd.
  Nekem kétféle gyógyszert kellett szednem, és kb. fél év múlva tökéletesen meggyógyultam. (Ser**ram, Riv**ril 0,5 mg tbl.)
  Ezeket a tüneteket egy hormon átmeneti hiánya okozza, a szerotonin nevű hormon az agyban. Ezenkívül próbáljon meg pozitív gondolatokat, élményeket gyűjteni, na és mindenképpen az ÉFT-t gyakorolja a levélíró.
  Remélem segíthettem az illetőnek, mielőbbi gyógyulást kívánok szívből és kitartást szeretettel!

  Krisztina

 24. Titi szerint:

  Kedves Krisztina,

  Köszönöm szépen az infót és a tanácsokat.

  Érdekes, hogy már a pánikokat is így csoportosítják orvosi körökben…

  Ha tényleg szerotonin hiány okozza (lehet, de elsősorban traumák és a test mikro-elektromágneses zavara), akkor mindig is kezelhető volt. A test képes saját magának szerotonint termelni, például sporttal, mozgással – erre vonatkozóan vannak a Neten is infók, kereséssel megtalálhatók, és egy holisztikus orvos tudja is ezt, és először mozgást javasol.
  Meg kell továbbá különböztetni a tünetmentes és az egészséges állapotot. Ha ilyen tompító szerektől igazán fel lehetne épülni, nem lenne olyan sok tőlük függő ember. 🙁 Aki kijött belőle, a pirulák helyett saját magának köszönheti: kedvező személyiségváltozást élt át.

  Nem tudom, mire lenne ahhoz szükség, hogy ilyen drogokat még akár átmenetileg is beszedjek – nagyon rossz hatással volt rám régebben egy-két szem, akkor már inkább a mozgás.

  Bocsánat, hogy szigorú vagyok. 2010 óta a magyar lakosság több pénzt költ pirulákra, mint élelmiszerre, és ez azért lehetséges, mert nem világosítják fel egészséges módon az érintett embereket. 🙁

  Szép napot kívánok,
  Titi

 25. Krisztina szerint:

  Kedves Titi,

  Nagyon jól tetszik tudni, hogy a szerotonint képes pótolni a szervezet, de az hosszabb idő. Azért javasoltam átmenetilg a betegnek a kétféle kemikáliát.

  Azért, hogy a pokoli tüneteket ( halálfélelem, állandó menekülési kényszer a helyektől ahol tömegek vannak, folyamatos rosszullét, stb, ) minél hamarabb csillapítsuk.Ez kb. 2 hét szedés után következik be.
  Utána csak fokozatosan szabad abbahagyni a gyógyszert, mert ha hirtelen abbahagyják,pontosan ugyanazokat a tüneteket produkálja, mint amire eredetileg szedték.
  Kedves Titi, valóban nincs jobb “gyógyszer”, mint a természetes gyógymódok, én sem vagyok híve az állandó gyógyszer-szedésnek, de ilyen esetekben segít, hogy a beteg egyáltalán ki tudjon menni az utcára, dolgozni tudjon, stb.

  Nem tudom, tetszik-e ismerni ennek a betegségnek a tüneteit.
  Biztos, hogy meggyógyul a beteg, és Ön pedig sok értékes tudással lesz gazdagabb. (Pánikbetegségnek hívjuk ezt a kórképet.)

  Szép hetet kívánok szeretettel.

 26. Titi szerint:

  Kedves Krisztina,

  Köszönöm szépen a “tanítást”. Ez a bejegyzés pontosan arról szól, hogyan lehet elmulasztani a pánikot természetesen, patikai szer nélkül, a test szükségleteinek kielégítésével. Szakszerűen alkalmazva egyáltalán nincs szükség kemikáliákra.

  Ha valaki nem tud kimenni az utcára, az nem biztos, hogy kóros pánik, hanem nagyon erős szociális fóbia, félrediagnosztizálva. A kettő között az egyik fő különbség a kiszámíthatóság: a pánik előre nem látható alkalmakkor tör az emberre, a fóbia bizonyos helyzetekben törvényszerűen (pl. emberek között, tömegben). Igen, pániknál van halálfélelem is, de ha nagyon erős a szociális fóbia, simán okozhat pánikot. Itt írtam róla:
  http://www.lelkirendrakas.hu/lampalazas-szegyenlos-gyermek/

  Sajnos nagyon jól és huszonéve ismerem a pánikot, mint jelenséget. Hogy nekem milyen pánikos előzményeim vannak, el tetszik tudni olvasni a Rólam oldalon, kiegészítettem a bemutatkozást:
  http://www.lelkirendrakas.hu/kapcsolat/rolam/

  Szép napot kívánok,
  Titi

 27. renike2007 szerint:

  Engem szorongással kezelnek,és nem tudom hogy másnak is van olyankor erős hányingere?hogy lehet leküzdeni?ami a legrosszabb hogy gyerekkorom óta félek a hányástól.Ami még érdekelne hogy látom van aki évek óta ebben szenved.Ennyire nehéz ebből kigyógyulni?én is ilyen hosszú folyamatra számítsak?

 28. Titi szerint:

  Kedves Renike,
  A hányinger abból fakadhat szorongásnál, hogy a gyomor körüli izmok és a rekeszizom megfeszülnek, ami a tüdő, a szív, a gyomor, a máj és a körülötte levő szervek működését is befolyásolja.
  Hogyan lehet leküzdeni: stresszoldással, erről szól ez az írás, de ez az egész weboldal. 😉 Nézelődj, olvasgass!
  Mennyi idő: mivel mindenki egyedi, egyedi mennyiségű és minőségű nehézséggel, és a különféle eszközök különböző időt vesznek igénybe, és a saját szorgalma is befolyásolja, ezért ezt nagyon nehéz előre megmondani. Aktívan foglalkozva a témával lehetnek hetek, hónapok, nagyon nehéz esetekben évek.
  Javulást kívánok.

 29. Gábor szerint:

  Sokat segített pánikbetegség leküzdésében:

  Éld az életed:
  https://www.youtube.com/watch?v=nr6B7OyLDsk

 30. Bence szerint:

  Fuhh a légzésgyakorlat segített a barátnőmnek. Köszönöm szépen! Valami barom állat fenyegeti és fél tőle, nem tudtam hogy mulasszam el neki a pánikrohamot. Megitattam vele nagy kortyokban egy pohár hideg vizet, azután pedig a leírtak alapján lélegeztettem egy olyan 4-5 percig. Teljesen rendbe jött, közben én adtam az utasításokat neki tök nyugodt hangon. Köszi még egyszer
  Beni 🙂

 31. Titi szerint:

  Én pedig köszönöm a hasznos kiegészítést.
  Igen, a tudatos légzőgyakorlat is jó lehet, mivel ilyenkor a rekeszizom szinte biztos, hogy begörcsöl.
  A fent leírtak a másik irányból közelítik meg a pánikot: a rekeszizom görcsét oldják pszichésen, hogy a légzés spontán javulhasson.

 32. Akps2002 szerint:

  Szia titi
  Azt szererném mondani hogy két napja légszomjal küszködök és ha bepánikolok mégroszabb ma már a liftbe se merek bemenni mert teljesen bepánikolok és ha kiderül hogy valami betegségem van akkor azonnal bepánikolok és csak ezen rágódok volt hogy már elmúlt a légszomjam de most kezdek aggódni ha nemmúlik el akkor hétfőn elmegyek a háziorvoshoz szerinted ez pánikbetegség lehet előre is köszi

 33. Titi szerint:

  Kedves Ákos,
  Köszönöm a kérdést. Ha pszichés eredetű, és van halálfélelem: pánik, ha nincs: fóbia (klausztrofóbia, hipochondria, stb.). A pszichológia szereti ezeket megkülönböztetni. Én nem annyira, mert mindegyik ugyanazon alapul: izomgörcsön. Nálad valószínűleg a rekeszizom görcsén. És oldani is ugyanúgy kell.
  Ha nem pszichés, akkor valamelyik szervre már ráment, de a rekeszizom görcsének oldása nélkül a szerv sem nagyon tud regenerálódni. Majd egyszer, talán meglátja ezt az allopata tünetelnyomó rendszer is, ha elkezd foglalkozni az izmainkkal…
  Jobbulást!

 34. Hosszú Beàta szerint:

  Azért még a topik működik 😊 Egyszer már legyoztem evekre akinek segíthetek az írjon bátran 😊

 35. Zsuzsa szerint:

  Kedves Titi! Köszönöm a hasznos tanácsokat. Ki fogom őket próbálni. Nekem kb. másfél éve van szorítás az állkapcsomban és nyakfeszülés, ami a stresszes helyzetekben, vagy várakozás során jön inkább elő. Ez legtöbbször csak furcsa és nem ijesztő. Más panaszom nincsen. (mostanában elég sok negatív dolog történt az életemben) Azt hallottam, hogy a Ginkgo biloba tabletta segíthet a szorongáson. Szerinted?

 36. Titi szerint:

  Kedves Zsuzsa,
  Köszönöm a kérdést, gyógynövényszakértőt kérdezz meg, én ebben nem vagyok járatos.
  Csak abban, hogy előbújjon: milyen negatív gondolatot, érzést tettél az állkapcsodba, nyakadba…
  Jobbulást!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kötelezően kitöltendő mező!

Ezen oldal böngészésével elfogadod a cookie-k használatát. Több infó

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Erről bővebben érdemes elolvasni az Adatvédelmi tájékoztatót

Bezárom

Read previous post:
A jó, a rossz és az energiaáramlás: a keleti filozófiák igazsága

Mit teszek, ha egy lánc e-mail arra biztat, hogy mentsem meg a bolygót a "Gonosz bűzös leheletétől"? A keleti filozófiák...

Close