Vigyázat, érzelmi mélyvíz! Szülői agresszió kezelése

Szülői agresszió kezelése, szabadság kivívása (freeimages / freedom-flag-right-to-a-vote-677781-m)
Szülői agresszió kezelése, szabadság kivívása (freeimages / freedom-flag-right-to-a-vote-677781-m)

Kaptam egy nagyon fontos kérdéseket feltevő olvasói levelet az egyik előző blogbejegyzéshez, az “Energiavámpír szülők ellen… >>>” címűhöz, köszönöm szépen. A kérdések így hangzottak az energiavámpír szülők vonatkozásában:

Hogyan jutottál el és hogyan oldottad meg gyakorlatban a HAGYJATOK BÉKÉN-t és az őszinte véleményed kimondását? Mit éreztél, miközben megmondtad végre a véleményedet, és láttad magaddal szemben az elnyomó, manipulatív szülődet? Hogyan kezdtél hozzá a mondathoz sokk nélkül? Hogyan győzted le a félelmedet, hogy ha elmondod végre!!!, ami a szíveden van, és pl. “elkezd újra inni”, az nem a te hibád lesz? Hogyan bírkóztál meg a “nem szeretnek “csak “elvárnak” érzéssel?

Szülői agresszió kezelése: miért nehéz?

Vannak olyan szülők, akik a szokásosnál sokkal jobban lerabolják a gyerekeiket mikroelektromágneses energetikailag, mint a többiek. Valószínűleg ilyenek a levélíró szülei is. Az ilyen szülők fejében többek között az a lemez megy, hogy az összes nehézségükért a gyerekük a hibás. Azért is őt támadják, ha elkezdenek inni (azaz, alkoholfüggők). Azért is, ha világvége hangulatuk van. És természetesen annak is a gyerek az oka, ha kék az ég és zöld a fű. És így tovább. És mindig megtalálják azt a bibit a gyereken, mit okolhatnak… A legtöbb gyerek ezektől az övön aluli ütésektől (mert ezek azok) természetesen falnak megy, erős negatív érzelmeket él át, zaklatott lesz, stresszel, szorong, amit nagyon nehezen lehet kibírni. És ha megpróbál a szüleivel szembenézni, vagy egy stresszoldó kezelést megcsinálni, még inkább nem bírja ki saját magát. Ezt nevezem én érzelmi mélyvíznek, agressziónak!

Szülői agresszió kezelése: elsősegély

Véleményem szerint az érzelmi mélyvíz és agresszió esetében az első és legfontosabb dolog a lenyugtatás, a zaklatottság enyhítése, az elsősegély >>>. És hogy konkrétan hogyan lehet enyhíteni az energiavámpír szülők által előidézett zaklatottságot természetesen és egészségbarát módon? Néhány pozitív példa.

  • Meneküléssel. Egészen addig nem célszerű az agresszív szülőkkel szembenézni és megmondani nekik a véleményünket, amíg nem vagyunk elég stabilak. Mert újra megtalálják a fájdalmas gyenge pontunkat. Ekkor szerintem célszerű minél kevesebb időt tölteni velük! Számtalan olyan hely van, ahova lehet menekülni ilyenkor, ahol kikapcsolódhatunk és feltöltődhetünk: barátok, olvasás, könyvtár, iskola, kirándulás, biciklizés, táncóra, és így tovább. Lehet azokat a könyveket is olvasni, amelyeket a könyvajánló oldalamon >>> találsz meg, amiket ide gyűjtöttem, mindegyik hozzájárulhat a gödörből való kimászáshoz. És a menekülés egyik hasznos formája lehet az elköltözés, ha itt az ideje – én is éltem vele.
  • Sírással. A sírás feszültséglevezető. Bár sokan azt gondolják, hogy sírni valami csúnya dolog – de hogy megcáfoljam, olvasd el ezt: Jó kislányok nem sírnak? … >>>.
  • Szülői agresszió kezelése: enyhítő védekezés (freeimages / hedgehog-799954-m)
    Szülői agresszió kezelése: enyhítő védekezés (freeimages / hedgehog-799954-m)

    Mikro-elektromágneses energetikai és egyéb védelmekkel. Amikor közel kell menni energiavámpír és agresszív emberekhez, lehet egy képzeletbeli védelmet alkotni magunknak. Például felölteni a sündisznójelmezt és betenni a füldugót. Elképzelhető, hogy csak a golyóálló mellény képe a mellkasunkon, vagy egy betonszarkofág érzése fog elég biztonságérzetet adni nekünk, ezt ki kell tapasztalni, mindenkinek más jön be. Erre további gyakorlatias ötletek itt >>>.

  • És így tovább.

Szülői agresszió kezelése: hiedelmek és igazság

Egyvalamit érdemes jól megjegyezni, akár többször is elolvasva: a rokonaink nehézségeiért nem mi vagyunk a felelősök. Sokkal inkább az ő szüleik és saját maguk, a választásaik. A gyerekeink nehézségeiben már sokkal inkább lehetünk “zavarómezők”, amíg kicsik. Mert mi hívtuk őket életre, velünk élnek, és egy ideig tőlünk függ az életük. D még ott is érvényesül a kettőn áll a vásár, azaz, a gyerekek sokat tehetnek saját magukért. Felelősök egyedül azért vagyunk, a szülői agresszió kezelése magunkban főleg arról szól, hogy a saját életünket helyrehozzuk. Hogy kezdjünk valamit az energiavámpír rokonaink viselkedésének romboló hatásaival. És a szülőknek-rokonoknak a véleményünket csak akkor kell megmondani, ha durván beavatkoznak az életünkbe, és ekkor nem csak a véleményt célszerű megmondani, hanem más konkrét lépéseket sem árt megtenni.

Szülői agresszió kezelése hosszabb távon

Ha az előbbieket felfogni nem megy varázsütésre, kitartó és következetes munkával, ha kell, csoport, tréner és/vagy természetes stresszoldó eszközök támogatásával célszerű folytatni az érzelmi rendrakást. Mert egy külső hozzáértő szemlélő megláthat olyan szempontokat, amiket mi nem látunk a saját erdőnktől, de amik fontosak (lennének) a megoldásban. És ez hosszabb ideig is eltarthat! Nálam is van úgy, hogy egy téma túl nagy ahhoz, hogy megoldjam, és megyek a kollégáimhoz valamilyen stresszoldó kezelésre >>>. És szakmai fogyasztóként folyamatosan szedem a “lélek-multivitamin” étrendkiegészítő virág-homeo Moksa Cseppet >>> is. Vajon ezek használata alatt is tisztulhatnak “spontán” az agressziótól való kóros félelmeink, az egészségtelen agressziókezelési szokásaink, a régi és hamis beidegződések, hogy az agysejtek könnyebben felfogják végre az igazságot? Nem tudni előre, ez mindenkinél egyéni. Puding próbája az evés, csak szakszerű használat után fog kiderülni…

Ha még eszedbe jut valami, akkor szeretettel várom a hozzászólásokban. Köszönöm!

Kérem az ajándék alap információkat a stresszoldó (ön)kezelésről >>>               Időpontot kérek stresszoldó kezelésre >>>

Kérem az ajándék alap információkat a Moksa Cseppről >>>     Rendelek Moksa Cseppet >>>