Ezekből szabadon elindulhatsz a gazdagság tudat felé

Szerzői jog tiszteletben tartása = gazdagság tudat (freeimages / more-symbols-3-953318-m)
Szerzői jog tiszteletben tartása = gazdagság tudat (freeimages / more-symbols-3-953318-m)

Az egyik előző bejegyzésért (Anyagi helyzet javítása 5… >>> , ami az anyagi helyzet javításáról szólt, és lényegében a szerzői jog tiszteletben tartását tárgyalta, kaptam hideget-meleget. Sokaknál kiverhette a biztosítékot! Igen, tudom, hogy ez egy nagyon kényes téma. Mert a világunkban való alap anyagi biztonságérzetünkhöz szükséges, hogy mindenhez hozzájussunk, amire szükségünk van, információkhoz és pénzhez is… És ha az alap biztonságérzetünk nincs rendben, mert már kicsi korunkban eltávolítottak tőle, nagyon nyomorultul tudjuk érezni magunkat, és nagyon meg tudunk sértődni. Arra is, aki próbálja felhívni a figyelmünket fontos, de fájdalmas dolgokra, amik gyökeresen ellentmondanak annak, amit eddig hittünk a világról. Hiszen mindenki biztonságra és szeretetre vágyik, ami napjainkban pénzenergia nélkül nehezen elképzelhető. Tehát muszáj beszélni róla.

Kérdések is érkeztek, főleg olyanok, hogy mit tehetünk akkor, ha jelenleg nincs (elég) pénzenergiánk megvenni a szerzőtől / termelőtől / szolgáltatótól stb. azt, amire oly nagy szükségünk lenne.

Gazdagság tudat: mid VAN jelenleg?

A megoldás nagyon egyszerű: nézd meg, vedd észre, hogy mid VAN, ami TÉNYLEG ingyen van, mert valamid biztos van! És indulj ki abból, kezdj azzal valamit, aztán előbb-utóbb több lesz. Ehhez érdemes tisztában lenned néhány logikus törvénnyel, szabállyal, (amiket nem véletlenül hoztak meg), hogy megkülönböztesd egymástól a szabadon felhasználható és a pénzenergiáért kapható dolgokat. Ennyi az egész. Ebben én igen szigorú szoktam lenni magammal is, másokkal is.

Példa: szükséged van egy fejlesztő könyvre, amire jelenleg nincs pénzenergiád. Mit tehetsz, hogy mégis hozzájuss?

 • Eleve olyan könyveket / műveket / fényképeket nézel ki magadnak, amiket tényleg szabadon le lehet tölteni a Netről (azaz, pl. free dolgokat). Az ÉFT alapkönyv is ilyen Gary Craig és Csontos Ágnes jóvoltából. Alapmű, érdemes mindenkinek elolvasni és kipróbálni a tartalmát!
 • Figyeled, hogy melyik könyvnek járt le a szerzői joga, mert ezeket már szintén le lehet tölteni. Bizony, a szerzői jog sem tart örökké. Házi feladat: nézz utána a szerzői joggal kapcsolatos jogszabályoknak, keress lejárt szerzői jogú önfejlesztő könyveket, és írd be a címüket a hozzászólásokba! Köszönöm szépen!
 • Gazdagság tudat: ezeket mind használhatjuk (freeimages / buying-a-book-914374-m)
  Gazdagság tudat: ezeket mind használhatjuk (freeimages / buying-a-book-914374-m)

  Kölcsönzés: könyvtár, e-könyvtár, téka, stb. Furcsa, hogy mostanában, ha kell valami, rögtön a vásárlásban gondolkodunk, pedig a kölcsönzés is létezik még… (Nem is beszélve arról, hogy szerintem nem érdemes mindent megvenni. Mert egyrészt az agyunk besokall a túl sok információtól. Másrészt hol fogjuk tárolni azt a sok dolgot?)

 • Olcsóbb megszerzés akciókból, antikváriumból, használtcikk kereskedőtől… Ha kijön egy új könyv, és el akarom olvasni, sokszor várok fél-egy évet. Vagy egy akciót, amikor már lehet kapni olcsóbban is… Ezt bárki kipróbálhatja.
 • Megvenni, majd eladni. Vajon miért nem jut sokaknak eszébe ez a lehetőség? Hiszen ez is a pénzenergia áramoltatásáról szól. Ami kell, megveszem, aztán ha már nincs rá szükségem, eladom. Persze előtte érdemes utánanézni, hogy van-e rá kereslet, és ha igen, hol van. Környezetvédelem szempontjából sem utolsó módszer.
 • És így tovább. Ha eszedbe jut valami, írd a hozzászólásokba. Köszönöm szépen!

És ha már elindultál, és további hozzájárulásra van szükséged, már igénybe fogod tudni venni például a gazdagság tudat építő, stresszoldó tréningeket >>>.

Megtehetem, de nem teszem?

Mert vannak olyan dolgok az életünkben, amiket (fájdalom) megtehetünk. Mert senki sem áll felettünk, hogy a körmünkre koppintson. De inkább ne tegyünk meg. Ha pedig mégiscsak rosszul sikerül, lehetőleg ne indokoljuk a cselekedetet a(z anyagi) helyzetünkkel, mert ez hamis kifogás. Hiszen kárt okozunk vele magunknak is, másoknak is. Inkább próbáljuk meg lehetőség szerint jóvá tenni. 🙂

 • Mert megtehetem, hogy eldobom a szemetet a folyóparton, mert a folyópart nem tud védekezni. De a gazdagság tudat miatt nem teszem, mert tudom, hogy csúnya lesz a környezet.
 • Megtehetem, hogy rendszeresen megverem a gyerekemet apróságokért, mert ő a gyengébb. De nem teszem, mert máshogy is megoldható a gyereknevelés.
 • Megtehetem, hogy nem tisztelem mások áldozatos munkáját. De nem teszem, mert tudom, hogy ezzel kárt okozok neki, és azt sem akarom, hogy az én munkámat ne tiszteljék mások.
 • Várok még ilyen példákat a hozzászólásokba! Köszönöm szépen!

Tisztában vagyok vele, hogy a fentieket nagyon könnyű mondani, és nagyon nehéz a gyakorlatban megvalósítani. Az is biztos, hogy mindenki tévedhet, mert az emberi agy kapacitása véges, folyamatos információhiánnyal és rossz érzésekkel küzdünk. És az is, hogy egészségtelenül és kóros dolgokra tanítottak minket, és hogy esendő emberek vagyunk. Viszont célként kitűzhetjük magunk elé, ez a személyiségfejlődés és a gazdagság tudat lényege!

Oldd fel Te is a pénzzel kapcsolatos rossz érzéseidet, és máris nem menekülsz attól, hogy egyre jobb anyagi helyzetbe kerülj! Tanuld meg a Pénztaláló Tréningen >>>, hogyan lehet önállóan felderíteni és feloldani a pénzügyi stresszt!