Az is jó, ha magadat segíted: foglalkozz magaddal (is)!

Egy kis meditáció? Foglalkozz magaddal (is)! (freeimages / ganesha-800560-m)
Egy kis meditáció? Foglalkozz magaddal (is)! (freeimages / ganesha-800560-m)

Sokan keresnek meg olyan témával levélben, hogy nagyon és égetően szeretnének könnyíteni egy szellemi-lelki-testi zavaroktól szenvedő rokonukon, mert nagyon rossz nézni a rokon kálváriáját. Hogy mondjam meg, hogyan tudnák őt támogatni a felépülésben. Ilyenkor én többnyire azt javaslom, hogy a támogatást saját magukon kezdjék. Ez nagyon idegenül és eretnek módon hangozhat a mostani kultúránkban… Hiszen ahhoz vagyunk szokva, hogy erőn felül cipeljük allopata tünetelnyomótól allopata tünetelnyomóig a rokonunkat, és minden eszközt bevetünk nála a felépülése érdekében. Hogy bebizonyítsuk, menyire szeretjük őt… Csakhogy biztos tapasztaltad már, ez sokszor nem szokott használni. Mert a szerettünk csak nem változik, csak megmakacsolja magát, és esetleg még rosszabbul lesz. És itt az is mindegy, hogy kiről van szó: a gyerekünkről, a párunkról vagy a szüleinkről.

Foglalkozz magaddal (is)! Mindenkinek az élete a sajátja

Egyébként emberi dolog, hogy másokon előbb próbálunk könnyíteni, mint magunkon. Mert azt láttuk, hogy így kell csinálni. Én is nagyrészt a saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy mennyire hatékonytalan tud lenni.

Nézzük meg, miért nem lehet hatékony a mások támogatásának a kísérlete.

  1. Mert mindenki rendelkezik szabad akarattal, ezért az egyetlen ember, akire igazán hatni tudsz, az Te magad vagy. Senki más! Mert ha másra próbálsz a kellőnél nagyobb mértékben hatni, úgy, hogy az illető nem befogadó rá, az visszaüthet.
  2. Azzal, hogy mindenáron könnyíteni akarsz rajta, a te félelmeidet vetíted ki rá. Mert ilyenkor bizony a mi fejünkben élő félelmekről van szó! Arról, hogy nem tartod képesnek őt a saját maga megváltoztatására. Azt gondolod, hogy csak a te támogatásoddal tud rendbejönni, és félsz tőle, hogy neki nincsenek a testébe önhelyreállító folyamatok beprogramozva! És ez a félelmed bizony meg is állíthatja a változását. (Amúgy, szerinted tényleg igaz-e, hogy nem vagyunk képesek visszanyerni az egészségünket? Ha így van, akkor vajon hogyan tudnak a sebeink maguktól beforrni, a törött csontjaink maguktól összeforrni?)
  3. A rokonságok energetikailag össze vannak kötve, és ha egyik tagban (mindegy, melyikben) változás áll be, akkor az viszi magával a többit is! És te is lehetsz ez a megváltozott rokon!

Foglalkozz magaddal (is), mindenkinek jobb lesz!

Tehát, támogasd magadat (is), vedd észre és kezeld valahogy a rokonoddal kapcsolatos félelmeidet. Próbálj meg bízni abban, hogy ő is képes saját magán változtatni. Próbáld meg legalább egy kicsit elengedni a kontrollt az ő egészségi állapota felett!

Egy kis gyógytea? Foglalkozz magaddal (is)! (freeimages / lime-flower-2-1191452-m)
Egy kis gyógytea? Foglalkozz magaddal (is)! (freeimages / lime-flower-2-1191452-m)

Leírok egy példát is, hogy jobban értsük, miről van szó.
A lányomnak nemrég este 39 fok fölötti láza volt és egész nap ment a hasa. ÉFT-vel >>> kezeltem magamon a vele kapcsolatos gyerekkori félelmeimet, amik a következők voltak: nem fog elmúlni, nagyon felmegy a láza, stb… A gyerek-allopata tünetelnyomó azt mondta, hogy vírus okozza a tüneteket, 5 napig még lázas lesz, két hétig menni fog a hasa. Ehhez képest egy nap múlva már nem volt láza, 4 nap múlva pedig teljesen normális dolgok voltak a pelusban. És nem is diétáztattam (annyira)…
Csak annyi volt a dolgom, hogy MAGAMBAN elhárítsam a felépülés akadályait. Hogy MAGAMAT oldjam.

Az pedig ne akadályozzon, hogy “dehát ez csak egy vírus volt, az én esetem egészen más“. Teljesen mindegy, milyen zavarról van szó, a módszer ugyanaz.

Te hogyan támogatod a rokonaidat? Neked milyen félelmeid vannak a zavaraikkal kapcsolatban?