Nem mindegy, hogyan köszönsz: ERŐ kontra erő üdvözlés

Jó ideje már, hogy szokásommá vált úgy elköszönni másoktól, hogy “Az ERŐ legyen veled!“. Szerintem sokan nem tudják, hogy ez pontosan mit is jelent számomra, ezért gondoltam, érdekességképpen megírom.

ERŐ kontra erő: a fényoldal ereje (freeimages / the-power-of-the-sun-1172374-m)
ERŐ kontra erő: a fényoldal ereje (freeimages / the-power-of-the-sun-1172374-m)

Azon kívül, hogy ez a mondat sokszor elhangzik a Csillagok háborújában, és szeretem ezt a filmet, mert szórakoztatóan tanít, más is közrejátszott abban, hogy beiktattam az életembe. Többek között azért, mert azt az elbúcsúzást, hogy “Jó legyél!“, nem tartom helyesnek. Mert mindenkiben van “jó” és “rossz” is, mert így kerek a világ. És ha felszólítunk valakit arra, hogy “jó” legyen, akkor fél embert csinálhatunk belőle. Megkívánjuk tőle, hogy tagadja meg az énje árnyékos, ha úgy tetszik “sötét” oldalát.

Ha valamit megtagadunk, az máshol tör elő. Igen, az ördög és a sátán is ilyen, akármennyire is hangoztatja a keresztény filozófia, hogy meg kell tagadni. Csak félreterelnek ezzel a hozzáállással. 🙂 És ha olyan energiákat tagadunk meg, amik léteznek és nem harmonikusak, akkor az is máshol fog előtörni, fokozott erővel.

Tehát nem az a célom, hogy megtagadjuk a negatív oldalunkat. Hanem az, hogy megtanuljuk azt irányítani!

Az ERŐ legyen Veled: irányítsd az energiádat!

Régebben olvastam egy könyvet, Dr. David R. Hawkins-tól az “ERŐ kontra erő”-t. Itt kétfajta erőt jelenít meg a szerző. A kisbetűs erő az angolból szó szerint fordítva erőszakot jelent. A nagybetűs ERŐ pedig hatalmat. A kettő között az a különbség, hogy a kisbetűs erő a személyiségünk negatív oldala, amelyik ha előkerül, akkor kezdődnek a hatalmi harcok és egymás lehúzása. A nagybetűs ERŐ pedig a személyiségünkben a jó és a rossz energiája ÖSSZEVONVA.
Ha úgy tetszik, egység, és a szeretet hatalma, ami több és jobb cselekvésre képes, mintha csak az egyik lenne.
Ennél fogva, ha az ERŐ-t birtokoljuk, sokkal több energiánk van, és sokkal könnyebben elérhetjük a céljainkat. Mrt képesek vagyunk irányítani a negatív és a pozitív erőinket egyaránt.

Hogy még világosabb legyen a téma, írok példát is.

ERŐ kontra erő a magyar történelemben

A magyar történelemben számtalanszor az “erő“-t próbáltuk arra használni, hogy kapcsolatba kerüljünk más népekkel. Ilyen volt a honfoglalás, a kalandozások. Ilyenek voltak a forradalmak, a háborúk, amelyeknek az volt a nem tagadott célja, hogy valakit legyőzzünk és engedelmességre kényszerítsünk. Ezek nem voltak túl sikeresek, nem tartott sokáig a hatásuk, mert a kiindulási alapjuk gyenge volt.
Ha mások legyőzésére alapozzuk a saját boldogságunkat, az sosem tartós.

Viszont!

ERŐ kontra erő: az árnyak ereje (freeimages / fairy-in-the-moonlight-1197824-m)
ERŐ kontra erő: az árnyak ereje (freeimages / fairy-in-the-moonlight-1197824-m)

Egy olyan eset mindenképpen volt, amikor valaki ERŐ-vel elért valamit. Méghozzá egyfajta békés egymás mellett élést. Tudod, hogy miről beszélek?

Deák Ferencről és a passzív ellenállásról. Aminek a célja igaz volt, amit ezért nem bírt el sokáig az országunkat megszállás alatt tartó szomszéd nép, és ezért kiegyezés lett a vége. A párommal sokat beszéltünk erről, és a mai napig nem értjük, hogy miért nem ezt ünnepeljük meg, és miért a forradalmat / szabadságharcot. Azokban sok ember meghalt, és lényegében nem értek el vele semmi pozitív eredményt?!

Tehát én ezért köszönök azzal, hogy “Az ERŐ legyen veled!“. Mert azt kívánom neked, hogy tudd irányítani a negatív oldaladat is. 

Tudsz még az ERŐ alkalmazására példákat mondani a magyar történelemből?