Könyvajánló

Nézd meg az alábbiakban a könyvajánló oldalt, a www.lelkirendrakas.hu kedvenc, kipróbált könyveit felsorolva (a teljesség igénye nélkül), amelyeket erősen ajánlok elolvasásra. A könyvekkel kapcsolatos információk a Libri internetes webáruház jóvoltából egyszerűen megtekinthetők (és  a könyvek megrendelhetők) a www.lelkirendrakas.hu weboldalról, ha a könyvek mellett rákattintasz a “Megnézem / megrendelem >>>”  gombra! Internetes rendelés esetén a könyv árából 5% kedvezmény jár a megrendelőnek!

Olvass további könyvajánló írásokat a blogban is, katt a linkre:
http://www.lelkirendrakas.hu/temak/konyvajanlo/

Hasznos olvasást kívánok:
Sz. Tóth Tímea – Titi
holisztikus egészség karbantartó, fülakupunktúrás addiktológus

————————————————————————————————————————–

Horst Benesch: Kopogtass az egészségedért! – Fájdalomcsillapítás EFT módszerrel

Megnézem / megrendelem >>>

A fájdalmak feloldását (csökkentését, elmulasztását…) a mai nyugati allopata kezelők nagy része csak kémiai elnyomó anyagokkal tudja elképzelni… és még mindig igencsak dívik az a nézet is, hogy az emberi szervezet egy vegyi anyagokkal irányított gép, amelyet csak az alkatrészek kicserélésével (műtétekkel) és vegyi anyagok adagolásával (tünetelnyomó szerekkel) lehet helyrehozni… teljesen figyelmen kívül hagyják a változásra ható lelki tényezőket a fájdalmak eredetének vizsgálatánál… Így sokan nem tudják azt sem, hogy a lelki folyamatokat hogyan lehet befolyásolni. A lelki-energetikai fájdalomoldás kulcsa azonban az 5000 éves kínai gyógyászat egy modern változatában, az ÉFT-ben megtalálható. Erről szól ez a könyv. Itt is írtam róla: http://www.lelkirendrakas.hu/a-testeden-kopogtat-eft-modszer-konyv/

Csontos Ági: 1001 tipp, Ötlet és Tanács az ÉFT használatához

Megnézem / megrendelem >>> (ez kivételesen nem Libri webáruház, hanem a szerző és a könyv saját weboldala)

Csontos Ági egyike a legtapasztaltabb magyar ÉFT tanácsadóknak, trénereknek, mestereknek. Ebben a művében rengeteg tippet összeszedett, amit használhatsz, ha magadat kopogtatod ÉFT-vel. Hogy miket tartalmaz, ami engem megragadott, még úgy is, hogy sok ÉFT tanfolyamot elvégeztem? A tréningeken tanult technikák alkalmazásának további lehetőségeit, laikusok számára is érthető leírásokat, kellemes és találó pozitív ÉFT mondatokat, amiket használhatok a mindennapokban, méregtelenítési tanácsokat (meglepő párhuzamosság bemutatását az ÉFT és a keleti gyógyászat között (kínai ÉFT)), és így tovább. Szeretettel ajánlom!

Csontos Ági: Mágikus formula?

Megnézem / megrendelem >>>  (ez kivételesen nem Libri webáruház, hanem a szerző és a könyv saját weboldala)

Csontos Ági újabb gyöngyszeme aktív kopogtatóknak, telis-tele kopogtatós gyakorlatokkal különféle zavarokra. Hogy miért és kiknek érdemes az előre megírt ÉFT forgatókönyvek közül mazsolázni, ilyeneket használni? Hát azoknak, akik szeretnének az ÉFT-vel önállóan dolgozni magukon, de nem tudnak eléggé magukra hangolódni, akik hadilábon állnak az érzéseik kifejezésével. Ági a Mágikus Forumla? című e-bookban nagyon sok jó kifejezést szedett össze, negatívakat is, pozitívakat is. Ha használod, nem fog gondot jelenteni, hogy hogyan mondd el, mi is bánt tulajdonképpen, és mit is szeretnél helyette megvalósítani. Szeretettel ajánlom!

Dr. F. Batmanghelidj: A tested vízért kiált

Megnézem / megrendelem>>>

Az emberi test nagyrészt vízből áll. A vér, az agysejtek, a csontok, az izmok mind-mind sok vizet tartalmaznak. Ebből a vízből a szervezet naponta sokat veszít – izzadással, kilégzéssel, vizeletürítéssel. Ezt a vizet pótolni kell. Sokan azonban nem tudják, hogy mennyit kell inniuk, és azt sem tudják, hogy miért kell elég vizet inniuk. Szerinted elég vizet iszol? Tudod-e, mennyi a számodra megfelelő napi vízmennyiség? Tudod-e, hogy a vízhiány a szervezetedben milyen tüneteket okozhat? Tudod-e, hogy ha például magas vérnyomásban, gyomorfekélyben és hasonló zavarokban szenvedsz, a pirulák előtt a vízfogyasztásodat érdemes megemelned? Erről szól ez az igen figyelemre méltó könyv.

Jürgen Fliege – Masaru Emoto: A víz gyógyító ereje

Megnézem / megrendelem>>>

Az emberi test elég nagy százalékban vízből áll. A vér, az agysejtek, a csontok, az izmok mind-mind sok vizet tartalmaznak. És a víz Masaru Emoto japán kutató, tudós megfigyelései szerint a víz nagyon fontos információkat hordoz. A vizet ért hatások alapján alakulnak ki benne gyönyörű kristályformák vagy torzul el a “folyékony élet” szerkezete. A Természetben és az emberi testben keringő vízben is! Ezért nagyon nem mindegy, hogy a testünkben levő vizet milyen információkkal töltjük fel, mert árthatunk is, de gyógyíthatunk is vele. A könyv azt mutatja be, hogyan tudjuk saját egészségünk, életünk és a Föld javára fordítani a tökéletes geometriájú vízmolekulákban rejlő gyógyító erőt.

Harvey Diamond – Marilyn Diamond: Testkontroll 1. életero életfogytig

Megnézem / megrendelem>>>

Az emberi szervezet napi ciklusai: méregtelenítés, táplálékfelvétel, táplálékfeldolgozás. Mindegyik a maga  meghatározott időpontjában érvényesül. Ezeket fontos figyelembe venni a táplálkozásnál, különben nagyon megterheled az emésztésedet és gyomorbántalmak, túlsúly, magas vérnyomás és hasonló zavarok lesznek a következményei. Az ételek pedig különböző kémhatásúak, amelyeket az emberi szervezet különböző jellegű emésztőnedvekkel semlegesít. Ha nem megfelelően társítod az ételeket, az megint csak emésztési gondokat fog okozni. Erről és még sok fontos felfedezésről olvashatsz ebben a könyvben.

Halzer Dorottya: Feng Shui iskolák titkai

Megnézem / megrendelem>>>

Az otthon ideális esetben egy olyan “hátország” kellene hogy legyen mindenki számára, ami biztonságot ad számodra, megvéd, feltöltődést kínál. Egy olyan hely, ami fizikailag és energetikailag is tiszta és rendezett, ahol szeretsz lenni, és ahová szívesen térsz haza. Ahol a színek, a formák és az anyagok a Természet körforgásának megfelelően vannak elrendezve, és ahol csupa olyan tárgy vesz körül minket, amiket igazán szeretünk. Ha nem ilyen az otthonunk, akkor nagyon valószínű, hogy valamit alakítani szükséges rajta, vagy pedig másikat célszerű keresni helyette, mert különben sok kellemetlen dolgot vonzhatunk be vele az életünkbe! Ha iránymutatásra van szükséged az otthonod átalakításában, ez a könyv neked íródott!

John Bradshaw: Vissza önmagunkhoz!

Megnézem / megrendelem >>>

Még mindig anyuka jó kislánya, apuka engedelmes kisfia vagy? Nincs saját életed? Manipulálható vagy? Sorra futnak zátonyra a párkapcsolataid? Nagyon nem bírsz a gyerekeiddel? Netán káros szenvedélyektől szenvedsz? Nem mersz nemet mondani senkinek, hagyod hogy csak úgy sodorjon az élet, és mindenki más megszabja, hogy mit csinálhatsz és mit nem? A Vissza önmagunkhoz! című könyv az egyik kedvenc kalauzom arra vonatkozóan, hogy hogyan találd meg a gyerekkorodban és hogyan változasd meg ezeknek a zavaraidnak a gyökerét, és élj végre emberhez méltó életet.

John Bradshaw: A szeretet

Megnézem / megrendelem>>>

Bevallom férfiasan, ezt a könyvet még nem olvastam. De a szerző Vissza önmagunkhoz! című könyve annyira megfogott és elvarázsolt, hogy ez sem lehet más, mint igazi hasznos tanácsokkal teli útmutató az önmagunkhoz hű, egészséges önbizalommal teli életre. Például, hogy hogyan barátkozz meg a negatív érzelmeiddel (a stresszeiddel, félelmeiddel) is, és hogyan használd őket arra, hogy elkerülj számodra nemkívánatos élethelyzeteket. És hogy hogyan szeresd magadat! Mert ezt rengeteg embernek nem tanították meg kicsi korában, sőt, egyenesen önutálatra nevelték őket.

Uwe Albrecht: Igen vagy nem? és Öngyógyítás energiakártyákkal

Könyv: Megnézem / Megrendelem>>>

Hogyan is működtesd a megérzéseidet, hogyan halld meg az intuíciód, a belső hangod halk sugallatait? Ez valakinek automatikusan megy, másoknak újra kell tanulnia, mert a gyerekkori intuíciója elveszett a felnőttek ego uralta világában.

Kártyacsomag: megnézem / Megrendelem>>>

Gyógypatika a léleknek, a szívnek és a testnek. Az “Igen vagy nem?” című könyv kiegészítő kártyacsomagja. Az innerwise az energetikai gyógyászat egyedülállóan új rendszere, amely a tudatalattival kommunikálva kaput nyit az energetikai egyensúly megteremtéséhez szükséges energiák felé. A támogatásával önmagunkat kezelve indíthatjuk be a változási folyamatokat. A doboz tartalma: 6 db tesztkártya önmagunk diagnosztizálásához; 309 db energiakártya terápiás célokra; 1 db másolókártya a gyógyfrekvenciák amulettre másolásához; 1 db testen viselhető amulett a gyógyszimfónia alkalmazásához; 1 db részletes magyarázatot nyújtó könyv.

Itt is írtam róluk: http://www.lelkirendrakas.hu/testem-mondd-meg-intuicio-fejlesztese/

Herman Judit: A magad útján

Megnézem / Megrendelem>>>  (ez kivételesen nem Libri webáruház, hanem a szerző és a könyv saját weboldala)

Ha jó munkára, munkahelyre vágysz, és már eleged van abból, hogy hiába keresgélsz… És ha sejted, hogy neked is lenne még mint fejlődnöd a munkahelytalálás – munkahelyteremtés mesterségének témájában… Akkor ez a könyv neked íródott! A szerző életvezetési tanácsadó, aki szélesíti a látókörünket: megvilágítja például a munkaadók, a cégek szemszögét, hogy mi alapján vesznek fel valakit egy pozícióra. És rengeteg bagatell hibát is ismertet, amit a munkahelyre vágyók el szoktak követni, amikkel elvágják magukat a munkahely előtt. Ha az előbbiekkel tisztában vagy, máris egy lépést tettél afelé, hogy az eddiginél nagyobb sikerrel találj-teremts magadnak jó munkahelyet. De a munkahelyteremtés ára elég nagy lehet: az önmagaddal való szembenézés, ezért csak vállalkozó kedvűeknek ajánlom a könyvet.

Simonfalvy Tamás: Gyógyító agy – Képzeletkontroll

Megnézem / megrendelem>>>

Mindenféle szellemi-lelki-testi változtatás érdekében pozitív, megkönnyebbülést jelentő szavakat, gondolatokat és álmokat kell bevetni, ilyenekre kell koncentrálni, mert ha ezekre gondolunk, akkor a szervezetünk boldogsághormont termel, ami gyógyító hatású. Azonban bevethető “pozitív gondolkodás” nem mindenkinek ugyanazt jelenti. Mert akinek az egyik dolog, például a macska az életben negatív, a másik embernek pozitív – attól függően, hogy a korai gyerekkorában milyen élményei voltak róla. A könyv arra vezet rá, hogy hogyan keress számodra azonnali megkönnyebbülést hozó, pozitív szavakat, gondolatokat és élményeket.

Kriston Andrea – Ruzsonyi Péter: Kriston intim torna

Megnézem / Megrendelem >>>

A mi kultúránk tagadhatatlanul férfiközpontú volt sokáig – és lényegében még mindig az. A női szerepvállalás igen csekély… elég csak arra gondolni, hogy a Parlamentben vagy az Egyházakban mennyi férfi van, és milyen kevés a nő… Ennek is lehet – többek között – a következménye az, hogy a női jellegű izmokat az emberi testben rengeteg tabu övezi, ami akadálya például az egészséges és örömteli szexuális életnek. Kriston Andrea szakít a tabu témákkal és tanítja a nőket a saját intim testrészeiket megismerni és irányítani. Nagyon ajánlott a könyv elolvasása és alkalmazása például szexuális zavaroktól (gátlásoktól) szenvedőknek, de inkontinencia esetén is csodákat tehet!

Földiné Szőke Sarolta – Földi Gyula: Hogyan legyünk túl a nehezén? Császármetszés után a kórházban

Megnézem / megrendelem >>> (ez kivételesen nem Libri webáruház, hanem a szerző és a könyv saját weboldala)

Vajon miért egyre gyakoribb a császármetszés mostanában a kórházi szüléseknél? Lehet ezzel is foglalkozni, de azzal is, hogy ha már egyszer (életmentő) császárba torkollott egy szülés, akkor mit tegyünk mi saját magunk, hogy könnyebben kijöjjünk belőle. Ez a könyv császárral szült anyukáknak hasznos olvasmány. Gyakorlatias információk, javaslatok arról, hogyan lehet túlélni a császármetszést és könnyebben felépülni belőle. Rengeteg tanács személyes hangnemben, lelkünkhöz szólóan. A császármetszés „modern” szemléletének kerete, egyszerre ad megelőző és terápiás hozzájárulást is. Gyógytornász apuka és császármetszést átélt, dúla anyuka által írt könyv.

Jánossy Ilona – Alexander Oakwood: Mikor mondjunk nemet, és hogyan – avagy út az önbecsüléshez

Megnézem / megrendelem >>>

A “nemet mondás” egy tudomány… amelyet sokan nem ismernek. Ha ismernék, akkor nem lenne ennyi szorongós, önbizalom hiányos ember, aki nem a saját belső hangját követi, hanem mások fütyülése szerint táncol. A könyv kiváló tárháza azoknak a technikáknak, ahogyan nemet mondhatsz, amikor valakinek a tevékenysége sérti az érdekeidet… és nemkülönben tele van önbizalom erősítő idézetekkel. Szorongás esetén egyenesen kötelező olvasmány!

Susan Forward: Mérgező szülők

Megnézem /  megrendelem>>>

Kik azok a mérgező szülők? Tudatlan és érzelmileg éretlen szülők, akik a gyerekeik életét teljesen ellehetetlenítik. Akik a gyerekükben egészségtelen szégyent és bűntudatot ébresztenek, feleslegesen. Akik a gyerekeiket bántalmazzák szellemileg-lelkileg-testileg. Akik a gyereküket olyan irányba terelik, amerre a gyerek nem akar menni. Mi az eredménye a mérgező szülők tevékenységének? Egy szorongó, depressziós, pánikolós, önbizalom hiányos felnőtt ember. A könyv amúgy egy érzelmileg erősebb verziója John Bradshaw Vissza önmagunkhoz című művének. Amiért érdemes elolvasni: az esetek, amiket a szerző leír, és a módszerek, amelyekkel oldja a mérgező szülők áldozatainak szorongásait.

Daniel Goleman: Érzelmi intelligencia

Megnézem / megrendelem>>>

Mi fán terem vajon az érzelmi intelligencia? És hogyan működik? Mennyire fontos a megléte és a fejlesztése napi életünkben? Tudtad-e, hogy az érzelmi intelligencia sokkal fontosabb, mint a “normál” IQ, mert az emberek kezelésének a képességét jelenti? Mert lehet akár 200-as az IQ-d, ha nem tudsz kapcsolatot teremteni más emberekkel, sokkal kevésbé leszel sikeres, mintha tudnál? Azt is jelenti, hogy hogyan tudod kifejezni az érzéseidet, hogyan tudod a másik ember tudtára adni, és hogyan tudod őt szelíden motiválni arra, hogy működjön együtt veled? És hogy ezt hogyan lehet megtanulni? Ha ezek nem világosak számodra, akkor ezt a könyvet el kell olvasnod.

Marshall B. Rosenberg: A szavak ablakok vagy falak – erőszakmentes kommunikáció

Megnézem / megrendelem >>>

Sokan, akik szorongnak és depressziósak, olyan környezetből jöttek, ahol nagyon erőszakosan kommunikáltak velük. Ahol mindennapi volt a szülők lealacsonyító kritikája, a megszégyenítés és a bűntudatkeltés. Ahol a gyerekek nevelést csak úgy tudták túlélni, ha teljesen elfojtották az érzelmeiket. De az életben szükséges az, hogy ne erőszakosan kommunikáljunk, hanem szelíden, mert csak akkor kaphatunk vissza másoktól szelíd bánásmódot, ha mi is azt alkalmazunk másokkal szemben! Hogy hogyan lehet szelíden kommunikálni nehéz helyzetekben is? Ez a könyv kiválóan bemutatja.

Eva-Maria Zurhorst: Szeresd önmagad, és mindegy, kivel élsz

Megnézem / megrendelem>>

A párkapcsolatban, amikor szembesülünk a másik ember gyenge pontjaival (az árnyoldalaival), gyakran nem tudunk vele mit kezdeni… ebből lesznek a válások. És az újbóli házasodások… és az újbóli válások, ugyanolyan okok miatt… Mert megismétlődött a nem működő párkapcsolat rémképe… Mert nem tudjuk, hogy olyan házastársat választunk magunknak újra és újra, akinek az árnyoldalai a saját gyengeségeinkre emlékeztetnek minket… És a saját gyengeségeinket sem tudjuk kezelni és elfogadni! De ha ezt megtanuljuk, és tudjuk magunkat szeretni, akkor már mindegy, kivel élünk…

Bärbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól!

Megnézem / megrendelem>>>

Ha vágysz valamire, ne mondd azt magadnak, hogy “úgysem kaphatom meg” vagy hogy “semmi értelme a vágyaimnak”. Lehetőség szerint azt se mondd magadnak, hogy “nem érdemlem meg”. Inkább tégy egy próbát. Hátha mégiscsak megkaphatod és megérdemled. Kérj, és megadatik! Ezért rendeld meg az Univerzumtól a vágyad tárgyát! Az Univerzum egy végtelen energia, aminek Te is a része vagy. Ha jól ráhangolódsz arra, amit szeretnél, amire vágysz, és “megrendeled”, akkor a rezgéseddel előbb-utóbb magadhoz vonzod a vágyad tárgyát. Legyen az egy ideális társ, egy ideális munkahely vagy csak egy neked megfelelő bútor. Nem hiszed? Olvasd el a könyvet és próbáld ki! A blogban itt találsz a könyvhöz kapcsolódó olvasmányt:
http://www.lelkirendrakas.hu/gondolj-jegesmedvere-gondolat-teremto-ereje/

Andrew Matthews: Barátkozni jó!

Megnézem / megrendelem>>>

Az egyik kedvenc könyvem. Olvasása közben sokszor csorogtak a könnyeim… nem a szomorúságtól… Eget rengető humorral és még jobb karikatúrákkal ábrázolja a megbolondító szorongásainkat, a félelmeinket… és az önsorsrontó emberi viselkedést. Ahogy egy Vivian Fable regényen is olvastam: Igen erős antidepresszáns! Súlyosan károsítja a komorságot! Nagyon jó eszköz arra, hogy megtanulj nevetni magadon és a környezeteden. Mert a nevetés az egyik legjobb természetes stresszoldó módszer, boldogsághormont termel a testünkben, amivel beindítja a szervezetünk öngyógyító folyamatait.

Lois P. Frankel: A rendes lányok miért nem lesznek gazdagok?

Megnézem / megrendelem>>>

Az emberi szorongások jó része része anyagi nehézségek, pénzhiány miatt alakul ki. Az anyagi nehézségek, a pénzhiány pedig a pénzügyi kultúránk miatt alakulnak ki. Mi az a pénzügyi kultúra? A pénzhez való hozzáállásunk, azok az apró dolgok, amikre nem figyelünk oda a pénzzel kapcsolatban, pedig kellene! Az, hogy gyerekkorunkban mit tanítottak nekünk a pénzzel kapcsolatban. Illetve, hogy mit nem tanítottak meg. Mit (nem) tanítottak a szüleink, az iskola, a társadalom. Ha ezeket a tanításokat követjük, anyagi nehézségekkel nézünk szembe. A könyvben viszont konkrét tippek találhatók arra vonatkozóan, hogy milyen kis lépésekkel érdemes átalakítani a fejünkben a pénzügyi kultúrát. Melegen ajánlom! A blogban itt találsz erről a könyvről írást:
http://www.lelkirendrakas.hu/fuggony-csipsz-anyagi-helyzet-javitasa/

Rick Kahler – Brad Klontz – Ted Klontz: Gazdagságra hangolva – Hogyan írhatod újra rejtett pénzügyi forgatókönyveidet

Megnézem / megrendelem >>>

Miért nem marad gazdag a lottónyertesek nagy része, miért szórja el a pénzét? Miért nincs pénze az emberek jelentős részének? Milyen általános társadalmi téveszmék vannak a pénzhez kapcsolódóan? Hogyan viszonyulunk a pénzhez? Mi az a pénzügyi komfortzóna és miért fontos ismernünk a saját pénzügyi komfortzónánkat? Hogyan lehet ezt a pénzügyi komfortzónát átalakítani, bővíteni? Hogyan lehet egészségesebben viszonyulni  a pénzhez? Hogyan lehet megtartani a lottónyereményt? Hogyan lehet érzelmileg felnőni a gazdagsághoz? Olvasd el ezt a könyvet és megtudod. A blogban itt találsz kapcsolódó bejegyzést:
http://www.lelkirendrakas.hu/penzstressz-mi-akadalyoz-boseg-teremteseben/

Marsha Sinetar: Csináld, amit szeretsz és a pénz követni fog!

Megnézem / megrendelem>>>

A munka és a pénz kapcsolatáról egy kiváló összefoglaló olvasmány. Sokan sínylődnek olyan munkahelyeken, ahol nemhogy nem kapnak számukra elegendő pénzt, hanem még a munkát is nagyon nehezen csinálják meg – mert nem szeretik. Pedig a szeretettel végzett munka sokkal nagyobb pénzvonzó tényező lehet az életünkben, mint a kínkeservesen, csak a környezetünk elvárásai miatt végzett munka… mert a szeretet, amit egy tevékenység iránt érzünk, növeli a rezgésszintünket, és ezáltal sokkal könnyebben, sokkal többet tudunk dolgozni. Mondhatni szenvedélyt érzünk iránta. Vezessen téged ez a szenvedély a gazdagsághoz!

Robert T. Kiyosaki – Sharon L. Lechter: Gazdag papa, szegény papa

Megnézem / megrendelem >>>

Mik azok az ismeretek, amiket a gazdag emberek megtanítanak a gyerekeiknek a pénzről, és amiket a szegény emberek nem tanítanak meg? (És mik azok, amelyek miatt a szegény emberek gyerekei anyagi gondokkal és szorongásokkal küzdenek?) Csak azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik komolyan foglalkoznak az anyagi gondok megoldásának és a pénzről való több ismeretszerzés gondolatával… és akik hajlandóak érte némi kényelmetlenséget is elviselni… A könyv két apai nevelési minta összehasonlítása. Az egyik apa (a gazdag papa) az, aki a pénz szeretetére és helyén kezelésére tanítja meg a fiát. A másik apa (a szegény papa) pedig a pénz elutasítására – és ezzel az adósságokban való elmerülésre. Lehet választani!

Esther és Jerry Hicks: Salamon beavató meséi

Megnézem / megrendelem>>>

Elbűvölően bájos és megragadó történet arról, hogy egy képzeletbeli (?) bagoly (Salamon) hogyan tanít a mindennapokban használható életbölcsességeket egy kislánynak, méghozzá lépésről lépésre, úgy, hogy a gyerek képes legyen felfogni. Hogy hogyan tanítja meg őt arra, hogy hogyan kezelje a félelmetes világot… hogy hogyan kezelje a saját félelmeit, szorongásait és a félelmetes dolgokat, embereket, a halált… hogy hogyan érezze jól magát a világban a látszólagos félelmetessége ellenére… Instant életbölcsességek, pozitív gondolkodás, spirituális életszemlélet.

F. Várkonyi Zsuzsa: Milyen nő lesz a lányodból, milyen férfi lesz a fiadból? Gyermekeink szexuális nevelése – CD-melléklettel

Megnézem / megrendelem >>>

Szexuális zavarokkal küzdőknek. Kamasz gyerekeket nevelő szülőknek. Mindenkinek, aki szeretné felismerni és oldani a gyerekkorából származó, egészségtelen, az életét és a párkapcsolatát béklyóba kötő szexuális gátlásait. Mindenkinek, aki szeretné felfedezni a szexben és a testiségben a spontán örömet, a hozzájárulásával megélhető szellemi-lelki-testi harmóniát. Mindenkinek, aki szeretné megtudni, hogy pontosan milyen is az az IGAZI szexuális nevelés, és hogyan éljen vele prédikálás nélkül, szülői példateremtéssel!

Adele Faber – Elaine Mazlish: Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje!

Megnézem / megrendelem >>>

Ezt a könyvet Neked írták, ha bajlódsz a gyerekneveléssel, ha nagyon nehéznek érzed, ha fejre állsz sem megy. Ha falra hányt borsó, amit a gyerekeidnek mondasz, mert mindennek ellenállnak. Ha sehogy sem tudod a gyerekeidet “megnevelni” (veled való együttműködésre késztetni). Ha már észrevetted magadon, hogy folyton azt szajkózod a gyerekeidnek, amit a szüleid szajkóztak Neked (és már akkor is untad, már nálad sem működött), és hajlandó lennél ezen változtatni. Ha elméletben tudod, mit kellene csinálni a gyerekeiddel, de a gyakorlat nem megy. Mindenkinek, aki szeretné megtudni, hogy pontosan milyen is az az IGAZI, a gyerekre odafigyelő nevelés A GYAKORLATBAN, és hogyan éljen a szülői tekintélyével prédikálás nélkül, szülői példateremtéssel. Mert így lehet a gyereknevelés jóval könnyebb, mint amit sokan érzik! A blogban itt találsz egy kapcsolódó írást:
http://www.lelkirendrakas.hu/gyereked-megmondja-szulo-gyermek-kapcsolat-javitasa/

Adele Faber – Elaine Mazlish: Testvérek féltékenység nélkül

Megnézem / megrendelem >>>

A Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje! című könyv méltó folytatása, kiegészítése. Neked írták, ha több gyereked van, és már eleged van az állandó testvérpárbajból, viszályokból, féltékenységből, veszekedésből, és a változásért hajlandó vagy változtatni a gyerekeiddel való viselkedésedben. Ha nem tudod, hogyan kezeld a két vagy több gyerekedet úgy, hogy ne ugorjanak folyton egymás torkának, hogy mindkettőnek az igényeit a helyükön tudd kezelni. Hogy tárgyilagos és következetes tudj lenni velük kapcsolatban. Hogy gyerekjáték legyen őket egymással hatékonyan kibékíteni. Ha egyszerű, de hatásos eszközöket akarsz a testvérek közötti rivalizálás enyhítésére. Hogy azt is fel tudd fedezni, hogy a szüleid mit rontottak el veled a testvéreddel kapcsolatban, és korrigálni is tudd.

Popper – Ranschburg – Vekerdy: Sorsdöntő találkozások: szülők és gyermekek

Megnézem / megrendelem>>>

Három kiváló és elhivatott gyerekpszichológus, egy nagyon ütős közös műve. Az egyik kedvenc könyvem. Tárgya: hogyan befolyásolja a gyerekkorunkban megtapasztalt szülői viselkedés a felnőttkori életünket. Hogy a szülők hogyan tudják ellehetetleníteni és könnyebbé tenni a (már felnőtt) gyerekeik életét a sokszor nevelésnek nevezett tulajdonképpeni érzéketlen idomítással. Annak is bőséges tárháza, hogy hogyan szeresse a szülő a gyerekét szelíden, úgy, hogy a gyerek szorongásait oldani tudja. Sok eget rengető humorral, nekem sokszor csorgott a könnyem a nevetéstől, amikor olvastam.

Ranschburg Jenő: Szülők könyve

Megnézem / megrendelem>>>

Ranschburg Jenő kiváló gyerekpszichológus egy nem kevésbé kiváló könyve arról, hogy hogyan lehet lelkileg egészséges, önbizalommal teli gyereket nevelni (nem idomítani!), és hogy a Te szüleid mit ronthattak el a nevelésedben, ha kevés az önbizalmad és szorongsz. Nekem rengeteg AHA! élményem volt az olvasása közben, mert rájöttem, hogy miért káros például a testvérekre, ha azt mondják az idősebb gyereknek, hogy “Te vagy a nagyobb, engedj a kisebbnek!” Vagy ha sohasem dicsérik meg a gyereket. Különféle témákban, különféle élethelyzeteket ír le a szerző.

Ranschburg Jenő: A meghitt erőszak

Megnézem / megrendelem>>>

A rokonságon belül megnyilvánuló, és ezért nehezen tetten érhető, a szeretet nevében elkövetett erőszak (fizikai, lelki) leírása. Kikkel szemben és hogyan nyilvánulhat meg erőszak: többnyire a fizikailag – lelkileg gyengébbekkel szemben, akik a gyerekek és a nők. Viszont, ha a férjüket sodrófával hazaváró asszonyokat nézzük, akkor bizony a férfiakkal szemben is sok erőszakot alkalmaznak a belső feszültségük miatt házisárkánnyá alakult, férfifaló nők… és a férfiak helyzete rosszabb lehet, mert az igazságszolgáltatás többnyire a nők pártját fogja. Így főleg akkor javaslom ezt a könyvet elolvasásra, ha a női erőszaktól szenvedő férfi vagy.

Ghislaine Lanctot: Az egészségügyi maffia

Megnézem / megrendelem>>>

Nagyon hátborzongató és szemfelnyitó olvasmány, csak erős idegzetűeknek…  Miért van most válságban az allopata kezelői kör? Te bízol abban, hogy az allopaták helyrehoznak, kivezetnek a tünetekből? Bízol a “gyógy” (tünetelnyomó) szerekben? Bízol a műtétek tartós pozitív hatásában? Tudod-e, hogy nem az allopata kezelő, nem a “gyógy” (tünetelnyomó) szer és nem is a műtét hoz helyre meg téged (ha helyrehoz egyáltalán), hanem a beléjük vetett bizalmad, a HIT-ed? És tudod-e, hogy a bizalmaddal tudatosan vagy tudatlanul, de visszaélhetnek azok, akikben bízol, akikre felnézel? Hogy megdézsmálják például a pénztárcádat? Ha nem, de tudni szeretnéd, ezt el kell olvasnod.

Leo Angart: Szerezd vissza éleslátásodat…

Megnézem / megrendelem>>>

Mit nem akarunk meglátni? Mit félünk meglátni? Azt jó eséllyel nem is fogjuk látni. A szemünk engedelmeskedik annak, ha valamit nem akarunk vagy félünk meglátni – eltakarja előlünk. És így kialakulnak az érzelmi eredetű szem működési zavarok. Ha hiszed, ha nem, a szem működési zavarok gyökere itt van. Az érzelmeinkben, az önkorlátozó hiedelmeinkben. Ezért a szem működési zavarok (rövidlátás, távollátás, kancsalság, stb.) megszüntethetők. Nem(csak) szemüveggel vagy műtéttel! Hanem különféle szemizomtornával és gyakorlatokkal. Kezdve azzal, hogy közben a szemmel kapcsolatos érzelmeket, önkorlátozó hiedelmeket is megtanuljuk észrevenni és kezelni.

Olvass további könyvajánlókat a blogban, katt a linkre:
http://www.lelkirendrakas.hu/temak/konyvajanlo/

Nevess a stresszen! Ehhez néhány könyv a humor kategóriából: a Libri kínálatából ide kattintva:

http://www.libri.hu/konyv/irodalom/szorakoztato-irodalom/humor/?p_id=7355

Ezen oldal böngészésével elfogadod a cookie-k használatát. Több infó

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Erről bővebben érdemes elolvasni az Adatvédelmi tájékoztatót

Bezárom