Humorzsák: rosszkedv ellen természetesen!

Humorzsák: rosszkedv ellen természetesen! (freeimages / brown-bag-1130082-m)
Humorzsák: rosszkedv ellen természetesen! (freeimages / brown-bag-1130082-m)

Általános iskolás koromban irodalomszakköre jártam. Ennek a keretében az egyik kedvenc feladatom az volt, amikor is kvázi gyűjtenünk kellett a tanórákon elhangzó vicces “beszólásokat”, humor-morzsákat, aranyköpéseket. Függetlenül attól, hogy kinek a szájából hangzottak el. Ezeket az aranyköpéseket aztán beküldtük az irodalmi gyerek-folyóiratnak, amellyel dolgoztunk. És ha kellően jónak találták őket a szerkesztők, bekerültek a lapba.

Az aranyköpés-gyűjtő szokásom az általános iskolát kijárva is megmaradt. Igaz, nem mindig és nem mindenhol, de továbbra is szoktam ezzel szórakoztatni magamat, oldani az esetleges rossz kedvemet, hogy vicces anekdotákat gyűjtök. Tettük ezt a főiskolán a kollégiumban a szobatársaimmal is, ahol egy háztartási csomagolópapírt ragasztottunk az ajtóra, és arra írtuk az elhangzó, humorosnál humorosabb mondatokat. Teszem ezt a kedvenc filmjeimmel: Görbe tükör >>> is, ha mást nem, fejben eltárolom a legpoénosabb részeket. És teszem ezt a párkapcsolatomban is, ami igazán bővelkedik humorban, mert a párom – lehet hogy azért is, mert pasiból van – igazán kitesz magáért viccek terén. Egyszer könyvet is fogok ezekből a Hogyan ne vegyél mindent a szívedre? humorsziporkákból >>> írni… 🙂

Jöjjön most két gyöngyszem a gyerekgondozás kategóriából.

Mert rosszkedv ellen természetesen, humorterápiával jól fel lehet lépni!

Pelenka

A lányom pelenkázásához szoktunk olcsóbb fajta pelenkát is használni, ami nem azért olcsóbb, mert nem tölti be a pelenka funkciót, szó nincs erről. Viszont szépséghibás darabok, ami azt jelenti, hogy el van csúszva a mintázatuk, stb. Vannak köztük olyan pelenkák is, amelyekről anyagdarabok lógnak lefelé, mintha fűszoknyának készültek volna. Az egyik ilyen példányt a párom szemügyre vette a lányunkon, majd komoly képpel kijelentette:
A Rúzsa Sándornak volt ilyen nadrágja!

És a rosszkedvből lehet felhőtlen jókedv is (freeimages / smiley-906939-m)
És a rosszkedvből lehet felhőtlen jókedv is (freeimages / smiley-906939-m)

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én egy ilyet nem tudok megállni nevetés nélkül. Viszont a lányunk éppen szopizott, így csak módjával, magamban kuncoghattam – ahelyett, hogy gurultam volna. Na ez megbosszulta magát, mert ismét jött a férjem poénja:
– Anya extra szolgáltatása: a rezgő cici!

Zenehallgatás

Amikor elindulunk autóval valahová, és a lányom elszenderedik hátul a gyerekülésben, előtte saját magának szokott zümmögni – gondolom, ez egyfajta lazítás a részéről. Nemrégiben úgy tette ezt, hogy közben szólt a rádióban a kedvenc dalunk. Megjegyeztem:
– Klassz ez a zene.
A párom rákontrázott:
– Igen, és hátul a vokál is nagyon jól nyomja!

Te szoktál humor-morzsákat humor-zsákba gyűjteni, azt rosszkedv ellen természetesen bevetni?