Idegrendszer tápláléka: oroszlánsörény gomba?

Idegrendszer (pinterest / 671036413199426858)
Idegrendszer (pinterest / 671036413199426858)

Az emberi lény több szintből épül fel. Van a hétköznapi érzékszerveinkkel is megtapasztalható sűrű matéria, a test. És vannak a csak mikro-elektromágnesesen-információsan, az “antennáinkkal”, az ösztönünkkel- intuíciónkkal észlelhető ritkább szintek, ezt léleknek, szellemnek szoktuk nevezni. (Ezek “hókuszkókuszok”, makacs nyakas materialisták most ne figyeljenek ide.) Mindegyik szintnek a rendezettsége és a jól tápláltsága szükséges ahhoz, hogy igazán egyensúlyban legyünk és jól tudjuk magunkat érezni a bőrünkben. Én ezen a weboldalon főleg a tudatalatti lélek rendberakásával, táplálásával foglalkozok. Viszont olykor kénytelen vagyok a sűrűbb szintre is figyelmet fordítani, mivel (többnyire) nem vagyunk fényevők. A sűrűbb test a ritkább lélek temploma, a testnek is szüksége van téglákra, építőanyagokra, jó minőségű táplálékokra, amiből képes önmagát karbantartani, újraépíteni. A testen belül mindegyik rész más-más jellegű építőanyagokat igényel a táplálékból. A lélek materiális “lakhelyéről”, az idegrendszerről is kiderítették már, hogy például a magnézium, a B (C, D, E?) vitaminok, az omega 3 zsírsavak, a cink adják a legnagyobb hozzájárulást a működéséhez. Vajon korunk nagyüzemi, tápanyagszegény mezőgazdaságában megkapja-e ezeket, biztosított-e az idegrendszer tápláléka minden nap? Én úgy vettem észre, hogy sajnos egyre inkább nem. 🙁

Idegrendszer tápláléka: intenzív leépítés?

Ráadásul például túl sok finomított szénhidrátos ételt/italt fogyaszt a nép, ami sajnos nem a legszerencsésebb az idegrendszernek. Már csak azért sem, mert a gyors felszívódású cukrok először jól megemelik a vércukorszintet, ekkor feldobódottnak érezzük magunkat, majd leesik a vércukorszint, ami letargiát hoz. Vajon mekkora megterhelés az idegrendszernek ez a hullámvasút? Plusz ott vannak még a mindenféle élelmiszer adalékanyagok, amik közül nem egyről kimutatták, hogy idegméreg… És meg sorolhatnám.
Az így megtépázott és leszedált idegrendszerrel lehet-e vajon általánosan egyensúlyban levőnek, szellemileg-lelkileg-testileg egészségesnek lenni? Költői kérdés volt…

Adjuk meg az idegrendszernek is, amire szüksége van!

Idegrendszer taplaleka: oroszlansoreny gomba? (wikipédia)
Idegrendszer tápláléka: oroszlánsörény gomba? (wikipédia)

Ehhez egyrészt érdemes a táplálkozásunkat jócskán megváltoztatni, mert megéri. Amit az élettani táplálkozásról írtam régebben, az itt is érvényes! Nemcsak a túlsúly és a fogyókúra miatt! Másrészt a hiányokat pótlandó, kapható a mindennapi kereskedelemben sokféle táplálék és étrendkiegészítő.

Ezek közül én már sokat kipróbáltam, és sajnos igazat kell adnom egy felmérésnek. Sokukban – természetesen tisztelet a kivételnek – nem nagyon van (jó minőségű) anyag, és/vagy túlságosan mesterséges előállításúak. Ezért én már régóta zömmel megbízható egészséghálózatokban kapható tápanyagokat használok, és csak azokat ajánlom másoknak is, amiket teszteltem, és működhetnek. Az idegrendszerre vonatkozóan például nemrég fedeztem fel az oroszlánsörény gomba (Hericium erinaceus – majomfejgomba, süngomba, yamabushitake, Pom-Pom blanc) kivonatot. Ez igazi idegrendszer táplálék, a Természet készítette, egészségbarát összetevőkből épül fel. Ahogy észrevettem, rengeteg minden benne van, ami szükséges. Jó tapasztalatokkal tudom adni az (invazív beavatkozások kiváltotta) autisztikus zavarból kifelé jövő gyerekemnek is a komplex kezelés idegrendszert tápláló részeként. Csak ajánlani tudom bárkinek, érdemes kipróbálni. Viszont azt tudni kell, hogy minimum 3 hónapig, de inkább tovább kell szedni folyamatosan és szakszerűen, hogy a változás észlelhető legyen!

Vajon a Te egyedi belső flórád, idegrendszered mit szólna hozzá, jólesne, ízlene neki?

Puding próbája még mindig az evés. Ha az alábbi oldalról rendelsz oroszlánsörény gomba kivonatot, jó (bio) minőségben és jó áron megkapod. (Keress rá az oldalon a névre, és megtalálod DXN Oroszlánsörény tabletta néven.) Ezen felül hozzájárulsz a Lelkirendrakas.hu weboldal működéséhez is! Köszönjük!:
http://kenyeztetes.egeszsegeskave.hu/termekek

Kíváncsian várom a vele történt hétköznapi, “naiv és materialista tudománytalan” változásokról a beszámolókat is! 😉