Így múlhat: (pollen) allergia lelki okai és természetes kezelése

Allergia lelki okai: mindenkinek más (freeimages / tissue-box-672786-m)
Allergia lelki okai: mindenkinek más (freeimages / tissue-box-672786-m)

Megtörtént eset arra vonatkozóan, hogy például mik lehetnek a pollen, parlagfű és egyéb allergia lelki okai. És hogyan lehet őket házilag, otthon, természetesen feloldani! (Az esetet hallgatólagos beleegyezéssel írom le az okulásunk érdekében; az információkat adatvédelem és a felismerhetőség elkerülése érdekében némiképp megváltoztattam, a téma jellege nem változott.)

Egy fiatal, életerős férfi ül velem szemben a babzsákzsámolyon. Stresszoldó kezelésre jött, egy ismerőse adta meg neki az elérhetőségemet. Az orra teljesen be van dugulva, folyik a könnye, folyton tüsszentenie kell. Éjszaka nem tud aludni, már az allergia tünetelnyomó veszélyes hulladék sem változtat rajta egy ideje. Elmondása szerint 3 éve mindenre allergiás, ami zöld, sőt, otthon a penészre is. Kicsi korában allergiás asztmával küzdött (ez jelenleg nincs neki), ezért kipróbált mindenfélét, meditál, jógázik, masszírozza a saját talpát. Sokféle baja “spontán” elmúlt ezen módszerek használata alatt, de a pollenallergiája makacsul tartja magát.

Allergia lelki okai: kit, mit nem bírok kezelni, elviselni?

A torokban és az orrban jelentkező allergia lelki okai például kommunikációs akadályok és elfojtott harag lehetnek. Elkezdem kérdezgetni, hogy felderítsem, mi is a háttere nála, és közben kopogtatom ÉFT-vel >>>.

Kiderül, hogy kicsi gyerekkorában sokat bunyózott az osztálytársaival. Vetélkedtek, hogy ki az erősebb, hogy úgymond “meglegyen a csípéssorrend”. Én pedig a kopogtatás közben azon elmélkedek, hogy vajon milyen belső feszültség, viselkedésminta, elfojtott harag vezethette arra, hogy folyamatosan kakaskodjon beszélgetés helyett? Az is előjön, hogy a gyerekkora nagyjából rendben volt, a rokonai alapjában véve jól bántak vele. Bár az egyik férfi elődje ugyanilyen verekedős volt kicsi korában az iskolában, mint ő, és tudat alatt megértette a fiút.

Mialatt ezeket megbeszéljük, sok pollenallergiás emberhez hasonlóan nagyon lüktet az epehólyag pont az arcán, ami az elfojtott haragot jelenti. Így azt a pontot többet masszírozom. Ezután kezelem az allergia tüneteit megfelelő technikákkal, kap házi feladatot. Önmagát kell kopogtatnia, úgy, ahogy a Holisztikus megoldások torokbántalmakra c. e-bookomban >>> is leírtam. Majd útjára bocsátom.

Allergia lelki okai: ez esetben munkahelyi stressz!

Legközelebb, amikor eljön stresszoldó kezelésre >>>, a legnagyobb örömömre sokkal jobban néz ki, mint első alkalommal. Már nem olyan nyúzott, mint volt és az orra sem folyik. Elmondása alapján sokat kopogtatta saját magát otthon. És, bár nagyon elfoglalt, megint akart időt szakítani arra, hogy eljöjjön, mert itt megnyugszik. Nagy öröm számomra, hogy ezt hallom.

Fáradt vagyok, allergiás vagyok a munkahelyre (freeimages / so-tired-1440121)
Fáradt vagyok, allergiás vagyok a munkahelyre (freeimages / so-tired-1440121)

Ez alkalommal már nem találok több olyan tényezőt nála, ami a gyerekkorából jönne és frusztrálná őt. Ellenben a jelenlegi munkájában sok olyan dolog van, amit nehezen visel. A kollégák folyamatosan hívogatják őt, és folyamatosan rohannia kell hozzájuk tüzet oltani. Mert sokszor rosszul dolgoznak, és az “eltolás tündére” (ez csúnyább kifejezés volt, finomítottam rajta) állandóan ott ólálkodik körülöttük.

Allergia természetes kezelése: változtatni a szabályokon, a kommunikáción!

Kezelőként nem dönthetek helyette, viszont ötleteket és lehetőségeket vetek fel arra vonatkozóan, hogy például hogyan szervezheti meg a munkáját. Hogyan taníthatja körültekintőbb munkára a munkatársait. Hogyan szabhat egészséges korlátokat annak, hogy folyamatosan hívogassák mobilon, hogyan kommunikálhatja ezeket kulturáltan feléjük. És ezeket a lehetőségeket be is kopogtatom neki a mikro-elektromágneses energiarendszerébe. Láthatóan fellélegzik és kezdi jobban érezni magát.

A második kezelés óta nem jelentkezett. Remélem, azért nem, mert jól van és elmúlt az allergiája. 🙂

Kérem az ajándék alap információkat a stresszoldó (ön)kezelésről >>>               Időpontot kérek stresszoldó kezelésre >>>

Cikk frissítés 2014.09.01. – hogy pontos legyen: emlékszem, a kezelések után néhány hónappal futólag összetalálkoztunk a férfival egy zöld területen. “Madártávlatból” úgy láttam, minden rendben volt a légzőszervei környékén…