A lelki immunrendszer – az immungyengeség lelki okai

Az immungyengeség lelki okai a negatív érzelmek (freeimages / shields-2-1389990-m)
Az immungyengeség lelki okai a negatív érzelmek (freeimages / shields-2-1389990-m)

Hányszor hallottuk a rokonainktól és a kultúránkból azt a mondatot gyerekkorunktól kezdve, hogy: “Látod, látod, ha rám hallgattál volna, nem fáztál volna meg!” Meg hogy: “Én megmondtam!” Hogyan reagáltál rá? Mertél reagálni? Nem érezted azt, hogy szeretnél tiltakozni ellene, kapálózni vagy efféléket? Vagy elnyomtad a természetes reakciódat (hogy Te igazából nem is fázol, sőt, meleged van), mert nem lehetett szembeszállni az okos(tojás) felnőttekkel?

Azért kérdezek tőled ilyeneket, mert az ilyen egy negatív érzelmekkel, félelemmel és hatalmaskodással teli mondat, aminek az a mögöttes üzenete, hogy: “Én egy nagyon okos(tojás) felnőtt vagyok, te pedig a butuska kis gyerek vagy, aki nem tud semmit a világról, és aki teljes mértékben az irányításomra szorul, akinek hallgatnia kell rám, különben irgumburgum.” stb. stb. Totálisan kétségbe lehet vonni vele valakinek az emberi erejét. Azt is, hogy vannak érzékszervei, amikkel képes reálisan érzékelni például azt, hogy ténylegesen fázik-e vagy sem. Tudod, milyen hatással lehet egy ilyen az önbecsülésedre? Katasztrofális! Tudod, mennyi stresszt és szorongást tud generálni? Rengeteget! Tudod, milyen hatással lehet az egészségedre? No comment. Ha Te is hajtogatsz hasonlókat a gyerekednek, szeretettel javaslom, próbáld meg abbahagyni. Ez olykor nem könnyű, de ezt a szerencsétlen szokást a saját és a gyereke(i)d érdekében érdemes lenne valahogyan kiiktatnod az életetekből.

A felnőttkori immungyengeség lelki okai a gyerekkorban

Könnyen lehet, hogy az immungyengeség lelki okai között az viszi el a pálmát, hogy a szülők milyen sokat és mekkora mértékben ásták alá gyerekeik önbizalmát, amikor azok elég kicsik voltak, és ez mennyire rögzült bennük… Ha tudatában lennének a szülők, hogy a gyerek sokkal jobban érezheti, hogy mire van szüksége, mint ők (hiszen ő él a saját bőrében), akkor talán kevésbé hagynák el ilyen mondatok a szájukat.

Ezt a cikket amúgy most abból az apropóból írom, hogy jelenleg a vízcsapból is a H1N1 oltás folyik, és én sem maradhatok ki belőle. 🙂 Sokan hezitálnak, hogy szükséges-e a oltás vagy sem, és ha igen, akkor kinek. Én azt gondolom, hogy alapban nem kell védőoltás. Lehet semlegesíteni a vírust oltás nélkül is, immunrendszer erősítéssel. Sok bevált praktika van már erre fizikai szinten is: lehetőleg tiszta vizet kell inni, biozöldséget és gyümölcsöt kell enni (amennyire lehet), vitaminokat szedni; lelki – mikro-elektromágneses-információs szinten pedig lehet stresszoldó (ön)kezelést végezni, homeopatikus szereket használni, stb. Hogy ne pánikoljunk be egy mikroorganizmustól! Mivel én elsősorban psziché-villanyszerelő vagyok, a kérdés pszichés oldalával foglalkozok. És:

Az immunrendszer legnagyobb ellenségei a negatív érzelmek, köztük a félelem

Megalapozott, vagy csak ijesztő árnyék? (freeimages / woman-shadow-1549477)
Megalapozott, vagy csak ijesztő árnyék? (freeimages / woman-shadow-1549477)

Nekem is mondogatták hipnotikus szuggesztióként gyerekkoromban, hogy “Ne ülj le, mert felfázol!“, meg hogy “Vedd fel a sapkát, mert megfázol!” Mi is ez tulajdonképpen? A rokonságom hipochonder volt, rettegett a a mindenféle tünetektől, és erre a rettegésre én, mint gyerek, vevő voltam. Bevettem a negatív energiájukat, elém vetült a tünet képe, ez elég sokszor legyengített és önmagát beteljesítő jóslatként működött. Az immungyengeség lelki okai jócskán fennálltak nálam, folyt is az orrom telenként vagy kéthetente. Egészen addig, amíg kezembe nem került egy, a pozitív gondolkodásról szóló könyv, ami ezt a félelmet felismertette velem. Utána a tüneteimet mintha elvágták volna, ritka vendéggé vált nálam az orrspray és társai.

Kérem az ajándék alap információkat a stresszoldó (ön)kezelésről >>>               Időpontot kérek stresszoldó kezelésre >>>

A felnőttkori immungyengeség lelki okai a felnőttkorban

Azzal is gyengítjük az immunrendszerünket, ha mondogatjuk magunknak, hogy “Én nem merek ezen a hideg kövön végigmenni, mert érzékeny vagyok alulról!” vagy “A fürdőszobából kijőve kell valami a hátamra, mert megfázok!” Nálam, amíg hallgattam a félelmekre, ezek a negatív jóslatok bekövetkeztek. Amikor elkezdtem a negatív sugallatokat nyakon csípni, már bátran mászkálhattam Éva-kosztümben is a lakásban zuhanyozás után, kutya bajom sem volt. Az immungyengeség lelki okai megszűntek nálam! Tehát nem érdemes bedőlni. Ha tényleg nagyon hideg a kő, akkor ne azért maradjunk állva, hogy “nehogy felfázzunk”, hanem azért, mert “úgy komfortosabb“. Vagy gondoljuk azt, hogy a mikro-elektromágneses bioenergiánk simán felmelegíti azt a hideg követ. És azt is eszünkbe juttathatjuk a metrón, hogy mi van akkor, ha mi immunrendszerünk simán elbánik tízszer annyi “veszélyes” idegen mikroorganizmussal is, mint amennyivel az orrspray plakát ijesztget a mozgólépcsőnél?

Nem kell nekem elhinni. Ki kell próbálni! Csak nyerni lehet vele. Ha pedig mégis valami enyhébb formában begyűjtünk valamilyen nyavaját, ahogy csak lehet, tartózkodjunk a magunknak tett szemrehányástól. Ugyanis az is tovább betegíthet! Helyette a pillanatnyi gyengeségedet ki lehet használni arra, hogy megnézzük, mit üzen a testünk, mit nem csinálunk nekünk való módon, min lenne érdemes változtatni!

Nehogymá a csík húzza a repülőt!

Te hogyan tartod karban a lelki immunrendszeredet?

Ha nem sikerül önállóan, nézd meg ezeket a lehetőségeket:

Kérem az ajándék alap információkat a stresszoldó (ön)kezelésről >>>               Időpontot kérek stresszoldó kezelésre >>>