Kérdezd magad egészségesre: Access Consciousness ™

Talán csak néhány évtizede lett divatos a pozitív gondolkodás, a pozitív megerősítések, az agyátprogramozó – idegrendszer áthuzalozó mondatok, mantrák napi szintű használata. A “Napról napra jobban vagyok”, “Gazdag vagyok”, “Szép vagyok”, “Okos vagyok”, “Meg tudom oldani”, stb. típusú öngerjesztésekre gondolok. Ezekkel a megbolondító negatív gondolatainkat és érzéseinket, a pszichés szörnyeinket próbálhatjuk meg megszelídíteni, átírni, törölni. Hogy jobban legyünk, egészségesebbek legyünk, az életünk számunkra kellemesebb irányba terelődjön. Ezek a megerősítések egyes embereknek működnek, másoknak pedig nem. Mégpedig azért, mert túl nagy a negatív lelki batyujuk, és/vagy nem személyre szabottan használják őket. Ezért lehet, hogy a kontrolláló elméjük átverésnek tekinti és nem veszi be az állításokat (“most akkor mégis hogyan lehetek jól, amikor ÉRZEM, hogy rosszul vagyok?“). Ha pedig mégis beengedi az elme, a nem jól használt pozitív gondolkodás és megerősítések több kárt okoznak mint hasznot. Negatív hatásuk lesz: összezavarják a pszichét és az idegrendszert. Ezért, akiknek nem működnek, mint ahogy sokszor nekem sem működtek, azok trükkös pozitív megerősítéseket használhatnak. Ilyenek például az Access Consciousness ™ eszközeinek egyike, az általam “költőinek” tartott “térnyitó” kérdések is. Ezeket én ezen írás készültének időpontjában körülbelül fél éve gyakorlom, és eddig szuper dolgokat műveltek velem.

Milyenek a “térnyitó” kérdések?

Access Consciousness ™ kérdések: nyitnak a megoldásokra (access-consciousness-blog)
Access Consciousness ™ kérdések: nyitnak a megoldásokra (access-consciousness-blog)

Amikor nem vagyunk szellemi-lelki-testi egyensúlyban és szorongunk, stresszelünk, pánikolunk, agyalunk, akkor az egészséges önbizalmunk elillan. Lelkileg kicsinek érezzük magunkat, összemegyünk, beszűkülünk, és a világ és a zavarok pedig túl nagy falatnak bizonyulnak számunkra. A jó “térnyitó” (agyműködést harmonizáló, elmenyitó, idegrendszer kiegyensúlyozó, önbizalomnövelő, stresszkezelő, stb.) kérdések viszont kizökkentenek minket a negatív állapotból. Leállítják az agyalást, a zavarokra beszűkült gondolkodást, és a lelkünket sínre teszik a megoldások megtalálása felé. A legnagyobb különlegességük pedig számomra az, hogy nem várunk rájuk azonnali választ, csak éberen figyelünk, mert az azonnali válasz nagy valószínűséggel az egónk válasza lenne. Az igazi megoldó válasz a végtelen énünktől valószínűleg egy kis idő múlva, relaxált állapotunkban fog megérkezni, lehet hogy reggeli ébredés után, valakinek a szájából, vagy egy utcai reklámplakátról, vagy bárhonnan, amit eddig nem vettünk észre!

Access Consciousness ™ kérdések a gyakorlatban 1: általános

Így fordíthatjuk le a fent felsorolt pozitív megerősítéseket az Access Consciousness ™ nyelvére, avagy a “Mi kellene ahhoz, hogy…?” séma:

 • Mi kell ahhoz, hogy napról napra jobban legyek?
 • Mi kell ahhoz, hogy gazdag / szép / okos / igazán önmagam / stb. legyek?
 • Mi kell ahhoz, hogy ez megoldódjon / örömteli tudjak lenni?
 • És így tovább.

Access Consciousness ™ kérdések a gyakorlatban 2: elsősegély szorító helyzetekre

Nyílnak a megoldások (freeimages / open-up-your-mind-3-1573027)
Nyílnak a megoldások (freeimages / open-up-your-mind-3-1573027)

Amikor például pánikolunk, az alábbi kérdésekkel állíthatjuk le görcsölést, és terelhetjük magunkat a nyugalom, a szellemi-lelki-testi egyensúly és a megoldás felé:

 • Mi ez? (mert a szorító helyzet nem biztos hogy az, aminek elsőre gondoltuk)
 • Mit üzen ez nekem, mit nem veszek észre, amit ha észrevennék, változás lenne? (mert a szorító helyzetek a legtöbbször üzennek valamit, amit nem veszünk észre)
 • Kié ez? (mert nagyon valószínű hogy a szorító helyzet viselkedési mintáját átvettük valakitől)
 • Mit kezdjek vele? (mert lehet, hogy több mindent is lehetne vele kezdeni, csak az aktuális beszűkültségünk miatt nem látjuk ezeket a lehetőségeket)
 • Meg tudom változtatni? (ha nem tudom megváltoztatni, bevehetem a Leszarom vagy a Nyúlcipő tablettát)
 • Hogyan tudom megváltoztatni? Mit tegyek, hogy megváltozzon? (és ekkor jöhet a Varázspálca tabletta)
 • És így tovább.

“A legrosszabb ellenségeid sem tudnak annyi kárt okozni neked, mint a saját gondolataid.” Buddha

Ha hajlandó vagy a mindennapok lehető legtöbb másodpercében térnyitó, pozitív megerősítő költői kérdéseket feltenni magadnak, a megoldásokra folyamatosan kinyíló gondolkodásod és érzéseid folytán olyan dolgokra lehetsz képes, amikről nem is álmodtál! Bár az átállás valószínűleg igényel némi gyakorlást…

Vajon milyen térnyitó kérdéseket tudsz magadnak feltenni?

Ha nem megy önállóan a számodra optimális térnyitó kérdések megtalálása, megfogalmazása:

Kérem az ajándék alap információkat a stresszoldó (ön)kezelésről >>>               Időpontot kérek stresszoldó kezelésre >>>            Megnézem a Bars tanfolyamot >>>