Az Élet legfontosabb dolga: ha egészség van, minden van?

A köztudatban gyakran hallhatók olyan mondások, melyek szerint “ha egészség van, minden van” és “az élet legfontosabb dolga az egészség“? Egy kisbaba érkezésénél is sokszor hangoztatják a szülők, hogy: “teljesen mindegy, milyen nemű lesz a gyerek, csak egészséges legyen“. Az már más kérdés, hogy eme nagyon fontos dolgot a gyakorlatban sokan nem tudják megvalósítani… (Mert ha meg tudnák, nem kapnék e-mailben olyan idézeteket, hogy: “Az ember odaadja az egészségét, hogy pénzt keressen, aztán pedig, amikor az egészség elveszett, minden pénzét odaadja, hogy visszaszerezze.“) Ezért én az egészség jelentőségének túlmisztifikálásával szinte soha nem értettem egyet, és a fiam születése óta ez az egyet nem értés csak fokozódott. Szerintem NEM az egészség a legfontosabb dolog az életben. Lehet, hogy most kérdőn felvonod a szemöldöködet, de ez így van.

Szeretnéd tudni, hogy mi a legfontosabb?

Ha egészség van, minden van? Nem, nincs!

Ha egészség van, minden van: térrendezéssel igen
Ha egészség van, minden van: térrendezéssel igen

Szerintem a legfontosabb a gyakorlatias, aktuális, működőképes, a Természet törvényeivel összhangban levő TUDÁS! Mert azzal, ha megbillensz (akármilyen élettémát érintően), helyrehozhatod saját magadat. Igen, történnek velünk olyan dolgok az életben, amikor megbillenünk, bárkivel bármikor történhetnek. És ha egészség van, minden van – de csak akkor lehet tartósan és hosszú távon egészség, ha megvan az azt helyreállító TUDÁS!

És hogyan lehet tudást szerezni? Rendkívül meglepő: tanulással, önműveléssel. 🙂 A működőképes, gyakorlatias tudás nagy részét sajnos sem sok szülő, sem az általános iskolák nem tanítják (inkább az ösztönös tudás elvesztéséhez vezetnek a stresszes tanítási módszerek 🙁 ). Ezért nekünk kell pótolni, visszaemlékezni arra, amit gyerekkorunkban tudtunk.

Ha egészség van, minden van: de csak ha van TUDÁS

Én is tanulok folyamatosan, azt, amit az Élet igényel. Például amikor kiderült, hogy a kisfiam kétoldali dongalábbal érkezik közénk, ösztönösen elkezdtem keresni, hogy én mivel támogathatnám őt a felépülésben. Voltak már a tarsolyomban eszközök (lásd stresszoldó kezelés >>>, a “placebó” virág-homeo étrendkiegészítő Moksa Csepp >>>), de szükségem volt még másra is. És a gyerkőc 1 éves korában hozta az Élet a Bowen technikát… A legutóbbi kontrollon az ortopéd allopata azt mondta, hogy: “Gyönyörű a lába!“. Igen, az, mert nemcsak tünetileg kezeltük, hanem természetesen, holisztikusan. 😉

Ha tudás van, egészség is van

Ha egészség van, minden van: tanulástámogató kerámia bagoly gyertyatartók
Ha egészség van, minden van: tanulástámogató kerámia bagoly gyertyatartók

Mivel ez a blog még mindig az otthonunk rendbe rakását járja körül, nézzük meg, mit tehet értünk a tanulás terén az otthonunk. Mert nem kell teljesen egyedül tanulnunk, az otthonunktól a tanuláshoz is tudunk támogatást kapni, ha ügyesen rendezzük be. 😉 A Feng Shuiban a tanulás, önművelés téma az északkeleti részhez köthető, ezt kell “tuningolni”, ha eredményesek szeretnénk lenni. Hogy mivel lehet “tuningolni”, fokozni a hatását? Bármivel, amiről Neked a tanulás, a tudás és a bölcsesség jut az eszedbe, és aminek a látványa kellemes érzésekkel tölt el. A Feng Shui például bölcs baglyok kihelyezését javasolja valamilyen formában… És természetesen itt sem hanyagolható el a lelki munka, hogy ha valaki nem szeret tanulni, akkor megkérdezze magától, hogy miért nem szeret, mit rontott el eddig, mit kell változtatnia, hogy élvezze a tanulást? Mint ahogy már a nyelvtanulásról >>> szóló blogban is leírtam.

De előtte ebben is tedd rendbe magadat >>>, legyen lomtalanításterápia >>> és tessékeld ki az otthonodból a rossz emlékeket >>>!

Aki nem hiszi, járjon utána, próbálja ki! 😉

Az itt olvasott információk ízelítőt kínálnak a Feng Shuiból, nem teljesen fedik azt, a Feng Shuinak nagyon sok apró részlete van. A jó eredményért érdemes hozzáértő szakember támogatását kérni.

Te hogyan gondozod a tudásodat?

Ha neked sem tanították meg, hogy hogyan maradj egészséges, hogyan érezz / gondolkozz / cselekedj hozzá… Ha nem hagyományos támogatásra, útmutatásokra van szükséged a lelki takarításhoz, az egészség karbantartáshoz, katt ide! >>>