Leválás a szülőkről: macerálós ősök elengedése

Leválás a szülőkről: te jobbra, ők balra (freeimages / roads-sign-869848-m)
Leválás a szülőkről: te jobbra, ők balra (freeimages / roads-sign-869848-m)

Egy régebbi blogbejegyzéshez, ami az elvesztett hit visszaszerzéséről szól (Hit visszaszerzése… >>>), a napokban érkezett egy új hozzászólás. Ez alapján beszéljünk arról, hogy hogyan lehet igazán és viszonylag könnyen leválni a macerálós, negatív hozzáállású szülőkről. Hogy hogyan lehet velük egészségesebb kapcsolatot, kellő távolságot kialakítani.

Leválás a szülőkről: mikor nehéz?

Az említett hozzászólás ismét rávilágít arra, hogy az egészségtelen és negatív szülői viselkedések mennyire alá tudják aknázni egy, akár már felnőtt gyerek önmagába és a világba vetett hitét. Sőt, a teljes egészségét, az egész életét! Ha valakinek érzelmileg erősen manipuláló, netán bántalmazó szülei vannak vagy voltak, akkor különösen nehéz lehet érzelmileg felnőnie, leválnia róluk, mert a szülők nem hagyják.

Leválás a szülőkről: a "szeretet" nevében bezárva (freeimages / love-1168272-m)
Leválás a szülőkről: a “szeretet” nevében bezárva (freeimages / love-1168272-m)

Leválás a szülőkről: a “szeretet” nevében ellehetetlenítve

Ilyenkor a szülők például egészségtelen módon maximalisták. Az égvilágon mindenbe beleszólnak a gyerek ügyei közül. Csakis és kizárólag akkor fogadják el a gyereket, ha ő megfelel egy, sokszor irreális és kiszámíthatatlan normának, amit ők támasztanak iránta. Ezzel pedig olyan balhorgokat üthetnek a gyereken, hogy gyerek legyen a talpán, ha kibírja és kimászik belőlük. Felnőtt korában is mindent megcsinálnak a gyerek helyett. Gondoskodnak róla helyette a végletekig. Ezzel pedig azt sugallják neki, hogy ügyetlen, nem képes semmire, aláaknázzák az önbizalmát. Hálátlannak tartják, nem engedik, hogy saját egyénisége és véleménye legyen. Nem beszélgetnek vele, csak prédikálnak neki. Nem hagyják tanulni és gyakorolni, hogy megállja a helyét az életben, nem lehet magánélete sem.

A súlyosabb eset szülők övön aluli ütésekkel még azt is megakadályozzák, hogy a gyereküknek barátai és párja legyenek. Teljes mértékben a saját kényük-kedvüknek, maguknak akarják fenntartani a gyereket. Folyamatosan rabolják tőle az energiát, villámhárítónak, lelki szemetesnek és panaszlerakatnak használják. “Szegény én” játszmát játszanak vele, hogy nehogy leváljon róluk (mert akkor félnek, hogy magukra maradnak).
Folytassam?

Leválás a szülőkről: függőségnél nagyon nehéz lehet

Tehetik ezt azért, mert az ilyen (felnőtt) gyerek még mindig erős függőségben van a szüleitől. Nagyon vágyik a minden gyereknek alapban járó, de a tőlük meg nem kapott szeretetre. És még mindig reménykedik benne, hogy egyszer megkapja. Pedig ennek a tényeket ismerve nem túl nagy az esélye…

Ez a jelenség mikro-elektromágneses energetikai síkon nagyon hasonló függőség, rabság, mint bármelyik másik függőség: a dohányzás, az evés, az alkohol, a kábítószer, a játékszenvedély és a többi. Ennek megfelelően lehet változtatni rajta. A dohányzással kapcsolatban (Egy kis cigarettaszünet… >>>) már írtam, hogyan lehet függőséget oldani az ÉFT-vel. De az ÉFT-s stresszoldó kezelésnek a szülők esetében ezen kívül még sok összetevője és lehetősége van. Az Online Önsegítő Klubban >>> részletesen bemutatom, hogy mik ezek. (Vagy például történhet-e ebben “spontán” változás a “lélek-multivitamin” étrendkiegészítő virág-homeo Moksa Csepp, esetleg a stresszoldó (ön)kezelés szakszerű hosszú távú használata mellett? Nem tudjuk előre, ez mindenkinél egyéni.)

Vajon hogyan nyerheted vissza a hitedet, hogyan alakíthatsz ki önerőből egészségesebb kapcsolatot magaddal? Hogyan válhatsz le szelíden, ügyesen és furfangosan a macerálós szüleidről?

Ez kiderülhet, ha elindulsz valamivel, valahogyan. 😉

Kérem az ajándék alap információkat a stresszoldó (ön)kezelésről >>>               Időpontot kérek stresszoldó kezelésre >>>

Kérem az ajándék alap információkat a Moksa Cseppről >>>               Rendelek Moksa Cseppet >>>