Magyar foci és vízilabda (lelkivilága): mi a különbség?

Biztos meglepő, hogy egy, alapvetően energia pszichológiával, lelki rendrakással foglalkozó oldalon mit keres a magyar foci, mint téma, de mindjárt kiderül, ígérem. Tehát mi a különbség a magyar foci és a magyar vízilabda között? Mármint azokon kívül, hogy:

Magyar foci: le van ülve? (freeimages / football-forever-1058739)
Magyar foci: le van ülve? (freeimages / football-forever-1058739)
  • az egyikben a füvön labdáznak, a másikban a vízben
  • a bejegyzés íródásának időpontjában az egyikben a magyar világeredmények a béka hátsó fertálya alatt vannak (na jó, hosszú idő óta pont tegnapelőtt nyertünk meccset az EB-n az osztrákok ellen két szép góllal, szép volt, Fiúk! 🙂 ), a másikban pedig stabilan a világ élvonalában állnak hosszú idő óta, edzőváltás ide vagy oda
  • az egyikbe mértéktelenül öntik a pénzt (például sorra építik a stadionokat), a másikba valószínűleg nem (annyira).

Néhány évvel ezelőtt, amikor az ÉFT-t tanultam, meglepődtem, amikor hallottam, hogy a magyar vízilabda válogatott egyik tagja is jár stresszoldó kezelésre az egyik ÉFT-s kollégánkhoz. Igen, ez a vízilabdás tudja, mitől döglik a légy! Mert az ÉFT, és úgy általában a stresszoldó kezelések jók lehetnek a sportolóknak (is), hozzájárulhatnak az életükhöz. Miért?

A magyar foci lelkivilága: stressz, kudarcok, önbizalomhiány?

A múlt blokkoló élményeinek hatása alatt:

  • például ha egy sportolót korábban sokat terrorizált a környezete (rokonok, tanár, edző, szurkolók, honfitársak, stb.), ha elvették az önbizalmát, akkor talán hiába edz nagyon sokat, a nagy meccseken a döntő pillanatokban lehet, hogy a lelkében bekapcsolnak az önbizalomhiányos élményei, leblokkol, és elvéti a lövést
  • az ilyen kudarcélmények sajnos még arra is képesek hosszú távon, hogy láthatatlan terhet tegyenek a sportoló vállára, energiát vegyenek el tőle, blokkolják, lecsökkentsék az életerejét, és rontsák a teherbírását, a csapatjátékosi képességeit, az egészségét is és az általános kedélyállapotát is.

De csak amíg meg nem változtatják a lélekromboló hatásukat!

A magyar vízilabda lelkivilága: sikert sikerre halmoznak világviszonylatban is

A múlt blokkoló élményeinek hatása nélkül:

Magyar vízilabda: szállítják az eredményeket (freeimages / water-polo-3-1521768)
Magyar vízilabda: szállítják az eredményeket (freeimages / water-polo-3-1521768)
  • növekedhet a sportoló koncentráló képessége, változhat a mozgáskoordinációja, a focista pontosabban betalálhat a kapuba, könnyebben tudhat passzokat adni a többieknek, gördülékenyebb lehet az együttműködése a többi csapattaggal
  • növekedhet az állóképessége, a teherbírása, változhat az általános egészségi állapota is, komfortosabban érezheti magát a bőrében.

Ezért nagyon könnyen el tudom képzelni, hogy a magyar vízilabda válogatott eredményei az ÉFT jóvoltából is változhattak. Amikor az eddig leírtakról évekkel ezelőtt beszámoltam egy futballdrukker jóismerősömnek, megjegyezte, hogy mehetnék kezelni a kedvenc megyei futballcsapatát, rájuk férne! Nos, ha megkeresnek ilyen kéréssel, nagyon szívesen, megbeszéljük! Mert a stresszoldó kezelések egészségbarát karbantartó és fejlesztő, legális, természetes teljesítménynövelők lehetnek, amik kémiai beavatkozás nélkül, sportolóknak is jót tehetnek!

Kifelé a gödörből? Labdarúgás pszichológia

Lehet, hogy most már a magyar fociválogatottat is elkezdték komolyan megdolgozni valamilyen stresszoldó kezeléssel? Ez a sportpszichológusok kellemes eszköze lehet, ami sokka többet tudhat, mint egy egyszerű beszélgetés. Nagyságrendekkel könnyebb lehet vele azt a célt megvalósítani, amiről a tegnapelőtti meccs után Dárdai Pál beszélt, hogy most már pozitívabb a gondolkodás a csapatban és a szurkolók részéről is… mert a pozitív GONDOLKODÁS a sportban is nagyon fontos, de a laza, stresszmentes pozitív ÉRZÉSEK tudat alatt még annál is sokkal fontosabbak.

Sportolsz? Vajon a Te sportéletedben, sport-önbizalmadban történhet “spontán” változás stresszoldó kezelések után?

Tudj meg ennél többet:

Kérem az ajándék alap információkat a stresszoldó (ön)kezelésről >>>               Időpontot kérek stresszoldó kezelésre >>>