Mi az, amit félsz kimondani? 2. A torokcsakra blokk jelei

Torokcsakra blokk oldó kép (freeimages / meditate-1038835-m)
Torokcsakra blokk oldó kép (freeimages / meditate-1038835-m)

A sorozat előző részében (Mi az, amit félsz kimondani? …>>>) arról volt szó, hogy mi történik akkor, ha egy alapban kommunikatív gyerek (értsd: ha te is ilyen voltál gyerekkorodban) nem tudja kimondani a gondolatait, kifejezni az érzéseit… Ha a környezetében levő felnőtteknek torokcsakra blokkjuk van, és nem hagyják, nem tudják őt szelíden tanítani a “hogyan”-ra. Valószínűleg megtanulja, hogy nem biztonságos magát szóban kifejezni, és abbahagyja a beszédet, nehogy valami baja legyen. A kifejezetlen dolgok benne rekednek (milyen szép a magyar nyelvben a “bereked” kifejezés: benne reked a torkában a mondanivaló).

A torokcsakra blokk jelei

Mivel a beszéd és az önkifejezés szabadsága a gyerekben levő feszültségek kiadásának a feltétele is lenne, a “benne rekedés” a torkában érzelmi blokkhoz vezet. Emiatt nagy eséllyel testileg is lesznek tünetei. Méghozzá a gyerek torokcsakrája (a toroknál lévő testi mikro-elektromágneses energiaközpont) blokkolódhat le. Ez a torkánál levő szervek: a mandula, a torok, a hangszál, a légcső, garat, a gége, a nyelőcső és a pajzsmirigy körül jelentkező tünetek formájában tör a felszínre. Például begyulladnak a mandulái, gombócot fog érezni a torkában, göbök és a ciszták keletkeznek neki, és hasonlók. Ezek a tünetek mind azt próbálják jelezni a rosszul levő embernek, hogy valamit nem mond ki, mert fél kimondani és/vagy nem akarja kimondani. És sokszor nem is tudjuk, hogy mit nem mondunk ki, mert olyan régi és olyan mély az elfojtás…

Torokcsakra blokk: hogyan NEM lehet feloldani?

Nálam a gyerekkori beszédelfojtás eredménye az lett, hogy kicsi koromban kéthetente ágynak estem a torkommal. 6 éves koromban kioperálták mandulámat is… Az allopata kezelő szerint még épp időben, mert már foszlott szét a sok gyulladástól… A rokonsági “genetikus” eredetű pajzsmirigy tüneteket pedig már 20 éves koromban elkezdték rajtam diagnosztizálni. Jártam pajzsmirigy ultrahangra, kicsi szurkálásra (TSH hormonszint ellenőrző vérvétel), és egyszer voltam nagy szúráson is. Ekkor érzéstelenítés nélkül egy tízcentis tűvel mintát vettek pajzsmirigyemben található félcentis göbből. (Nem is értettem, minek egy félcentis cuccból ekkora hűhót csinálni…) És természetesen “felvilágosítottak” arról, hogy mi vár rám. Hogy ez csak rosszabb lesz, tünetelnyomó veszélyes hulladékot kell szednem, járnom kell vizsgálatokra, és előbb-utóbb műtét vár rám.

Tolnay Erzsébet torokcsakra blokk oldó, harmonizáló mandalája
Tolnay Erzsébet torokcsakra blokk oldó, harmonizáló mandalája

Akkor már meg voltam fertőzve a holisztikus gondolkodással… A tízcentis tű és az allopata negatív jóslata úgy kiverte nálam a biztosítékot, hogy azóta sem voltam allopata vizsgálaton a pajzsmirigyemmel. És ennek már több, mint tíz éve. Nem voltam hajlandó beletörődni és elfogadni, hogy a Teremtő által adott emberi élet abból áll, hogy allopatától allopatáig caplatunk, össze-vissza szurkálnak és vagdosnak, és kínlódunk. Márpedig a nyugati allopatáknál ez vár ránk… ha hagyjuk magunkat. Én nem érek rá! Amúgy sem szeretem, ha halálra rémítenek és elszívják az energiámat, mert az a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető egészségbarát és szeretetteljes viselkedésnek.

Torokcsakra blokk: hogyan lehet oldani?

Mivel a materialista allopatákra az egészségbarát és hatékony helyrejövetelben nem lehetett számítani, inkább elkezdtem a torokcsakra blokk tünetem hátterét kutatni. Kell hogy legyen más megoldás! Az a ciszta az én szerves részem, az én sejtjeimből áll. Mondani akar nekem valamit, és nem engedem, hogy bántsák!

(Még mindig) folytatása következik!

Ha vannak hasonló eset-történeteid, szeretettel várom a hozzászólásokba! Köszönöm szépen!