Mit üzen egy pánikroham? Avagy mik a pánik lelki okai

Többen kérdezték már tőlem, hogy mik lehetnek a pánikroham, rendszeres és krónikus pánik lelki okai. Nekik el szoktam mesélni egy saját történetet, hogy én ezt hogyan fejtettem meg magamnak, amikor szükségem volt rá.

Pánik lelki okai: kombinálunk? (freeimages / panic-room-3-1315327)
Pánik lelki okai: kombinálunk? (freeimages / panic-room-3-1315327)

Ez az eset olyan 2006 körül történt velem, tehát az írás készülésének időpontjában már körülbelül 10 éve, amikor 26 éves voltam. Mentem egy szombatra átrakott munkanapon a munkahelyemre, ahol nagyon szerettem dolgozni. A metróban menet közben valami furcsa rosszullét fogott el. Egy perc alatt teljesen leizzadtam, kivert a víz. A szívem zakatolt, mint az őrült, ki is hagyott, azt hittem, mindjárt ledobja az ékszíjat. Szorított a mellkasom is, és hányingerem is volt. Az utolsó pillanatban tudtam előkapni egy zacskót, és kiugrani az egyik állomáson a metróból, és rögtön kidobtam a taccsot. A nagy semmit, mert nem is reggeliztem! Nagyon rosszul voltam, azt hittem, ott maradok. Aztán igyekeztem rendesen levegőt venni, ezzel le tudtam ülni egy padra, és vártam, hogy jobb legyen. Jött a következő második metró, elmentem vele a célállomásra, ott ki a feljáróhoz és leültem a lépcsőre. Közben az járt a fejemben, hogy:

Bakker, mi volt ez????

Pánik lelki okai: kombinálunk, agyalunk, túlreagáljuk, beleragadunk

Egy pánikrohamnál (vagy ahhoz hasonló tünetnél), ha nem vagyunk elég jóban magunkkal, akkor nem értjük, mit üzen. Nem tudjuk, mi történt velünk. És ahelyett, hogy megfejtenénk a valódi okot, elkezdhetünk agyalni, kombinálni, rágörcsölni, félni, rettegni. Mégpedig saját magunktól, a saját szellemünktől-lelkünktől-testünktől! Mert jaj mi lesz, ha megint ránk tör a rosszullét? Hozzá is kapcsolhatjuk valamihez, például helyhez. Mint amilyen a metró is, ami ugye kicsit félelmetes lehet, főleg a bezártság, a sötétség és a zajok miatt. Mi lesz, ha ilyen lehetetlen helyeken tör ránk, lehetetlen időpontokban? Meg is személyesíthetjük a rohamot, a tünetet, hogy legyen hogyan hívni. Pl. “az én kicsikém, aki időnként megkóstol“. És elkezdhetjük várni a következő pánikot, szépen beleragadunk, és kialakul az, amit pánikbetegségnek neveznek. Vagy itt kóros bezártságérzetnek, klausztrofóbiának, metrófóbiának…

Pánik lelki okai: mindenkinél egyéni

Én az előéletem folytán akkor már nem azon a szinten voltam, hogy rágörcsöljek egy ilyen tünetre. Nem kezdtem el félni tőle, nem kapcsoltam hozzá semmihez. Hanem ösztönösen kérdeztem magamtól – pedig még nem is használtam az Access Consciousness kérdéseketMi volt ez? Ahhoz, hogy leessen a tantusz, a délelőtt végéig várnom kellett. Ugyanis egész szombaton nem volt semmi értelmes feladatom, végig malmoztam, simán kivehettem volna szabadságot. Ezen gondolkoztam is előtte. Mert, bár alapban nem volt semmi bajom, a szellemem-lelkem-testem fáradt volt, finom jelekkel kérte is magának a kikapcsolódást. De ugye nem akartam szabadságot pazarolni a rövidebb szombati munkanapra, ezért vitéz módjára bementem dolgozni, az egyensúlyomból kiesve is… Hát tessék, megkaptam, sokkal durvább jelzéssel!

A pániknak sokféle, halmozott oka lehet

Pánik közvetlen oka: mellkasi-rekeszizom görcs?
Pánik közvetlen oka: mellkasi-rekeszizom görcs?

Például a testben, az idegrendszerünkben kémiai tápanyaghiány és/vagy méregtöbblet (nem nekünk való ételek). És a szellemben-lélekben, az információs-mikro-elektromágneses rendszerünkben energiahiány, szeretethiány és/vagy hosszabb idő alatt begyűjtött és eltárolt feszültség. Egyvalami valószínű számomra: egy idegi alapú, pszichés pánikroham közvetlenül valamelyik mellkasi izom, főleg a rekeszizom görcse. Ez az izom húzódhat össze, és az szoríthatja meg a létfontosságú szerveket, amikkel össze van nőve: a szívet, a tüdőt, a gyomrot. Emiatt nem megy ilyenkor a rendes légzés sem. Hogy melyik szervet nyomja jobban, azt az allopata kezelőktől kapott típus kód mutathatja: például “szívpánik”.

Pánik lelki okai: mit tárolunk el a rekeszizomban?

A pszichés rekeszizom feszültséget, az összes többi szellemi-lelki-testi izomgörcs (stressz) tünethez hasonlóan, kémiai tompító veszélyes hulladékokkal csak sakkban tartani lehet, elmulasztani nem igazán. Holisztikusan, megfelelő életmóddal és mikro-elektromágneses kezeléssel / információs eszközökkel lehet(ne) jól megoldani, amilyenek a keleti egészségkultúrán alapuló utakon találhatók. Az is mikro-elektromágneses-információs jellegű kezelés, ha megfejtjük a “rejtvényt”, a pánik üzenetét, hogy mit tároltunk el a rekeszizmunkban, ami nem oda való. Ha nyitunk a megoldásra, ha változtatunk valamit az életünkön, hogy jobban tudjuk magunkat érezni. Ezzel az agysejtjeink rekeszizmot is vezérlő mikro-elektromágneses-információs rendszerét stimuláljuk!

Pánikroham ellen természetesen: egyensúlyba kerülés (freeimages / boy-on-track-balancing-1432077)
Pánikroham ellen természetesen: egyensúlyba kerülés (freeimages / boy-on-track-balancing-1432077)

A pánik is olyan, mint a rejtvény: meg lehet fejteni. Feltéve, ha igazán ki akarunk kerülni belőle… Mert lehet, hogy nem is akarjuk annyira, hogy elmúljon, mert vannak előnyei. Például pánikosan nem kell valamit csinálni, és/vagy többet foglalkoznak velünk, ami alapban hiányzott eddig az életünkből. Ezért valamilyen szinten élvezet is lehet benne ücsörögni. De ezt a “benne ücsörögni szeretést” is megfejthetjük, megoldhatjuk! És még az is kiderülhet, hogy a pánik mögött valamilyen képesség, potencia lapul…

Ui: vannak rendes emberek is

Ahogy ültem a lépcsőn a metrókijáratnál, egy középkorú hölgy odajött hozzám, és megkérdezte, hogy mi a baj, tehet-e értem valamit. (Utólag nagyon köszönöm neki, igazán rendes volt!) Akart adni vizet, kekszet. Mondtam neki, hogy köszönöm, Isten ments, most jött ki belőlem egy Vuk. Mindjárt elmúlik, csak levegőre van szükségem, még egy kicsit ücsörgök ott és lélegzek. Akkor még főleg ezt a lehetőséget ismertem az egyensúlyba kerülésre. Jót is tett ez a kis kikapcsolódás, ott helyben ezt tudtam változtatni! Hosszabb távon pedig azt, hogy odafigyelek rá, hogy mikor esne jól egy kis szabadság.

Elsősegély szorongás és pánik esetén itt >>>.

Neked van/volt már pánikrohamod? Sikerült megfejteni, hogy nálad mit üzen(t)?

Ha nem sikerül önállóan megfejteni és változtatni:

Kérem az ajándék alap információkat a stresszoldó (ön)kezelésről >>>               Időpontot kérek stresszoldó kezelésre >>>