Hát, ez nekem nem fog menni: leblokkolás ellen

Leblokkolás: menekülök! (freeimages / dont-look-me-1067398-m)
Leblokkolás: menekülök! (freeimages / dont-look-me-1067398-m)

Mindenki életében vannak olyan helyzetek és tevékenységek, amiktől rettegünk, és amiket messzire elkerülünk. Mert érezzük, hogy ha a közelünkbe kerül, akkor le fogunk blokkolni. A köznyelvben ezt önbizalomhiánynak tartják, pedig ez több annál… Bármilyen helyzet és tevékenység lehet ilyen: a nyilvános szereplés, a főzés, a könyvírás, a gyerekgondozás, a fogyókúra, a pénzzel való bánásmód, az autóvezetés… És addig még nincs is baj, amíg olyan tevékenységek mumusok számunkra, amelyekre nincs szükség az életünkben. A gond ott kezdődik, ha azok nem mennek, amelyek pedig nagyon megkönnyíthetnék az életünket.

Leblokkolás: definiáljuk!

Tehát akkor tegyük tisztába azt, hogy az előbb leírt jelenség nem pusztán önbizalomhiány, hanem valami más. Mikro-elektromágneses energiaáramlási szakmai nyelven valamilyen “disznek”: diszlexiának, diszgráfiának, diszkalkuliának >>>, … nevezik, a test és az agy összezavarodott mikro-elektromágneses energiarendszerét takarja. Bár a diszlexiát, mint fogalmat csak olvasási nehézségek esetén szokták emlegetni, de a “disz”, ahogy a kineziológus tanáromtól tanultam, “minden valamire való képtelenség“. Azaz, minden olyan állapot “disz”, amikor valamit nem tudunk megcsinálni, mert leblokkolunk. Disz lehet az ihlet nélküli állapot is, amikor meg kellene csinálnunk valamit, de fogalmunk sincs, hogyan kezdjünk hozzá.

Leblokkolás ellen: mi NEM szokott használni?

Leszögezem, hogy a “disz” nem bűn. Hanem egy jelenség, egy tünet. Nem lehet noszogatással megoldani (ilyen szokott lenni pl. az, amikor a barátok unszolnak: “Ugyan már, nem kell tőle félni, menni fog ez neked!“). A megszégyenítés is sokkal inkább ront rajta, mintsem hogy javítana (lásd szülők negatív ösztönzése >>> az ügyetlenkedő gyerekük irányában). Tehát, ha valamire jelenleg nem vagyunk képesek, lehetőleg kerüljük el ezeket a viselkedésformákat önmagunk iránt is.

Leblokkolás ellen: mi használ?

Ugye mondanom sem kell, hogy a “disz”, legyen szó bármilyen fajtájáról, stresszoldó kezeléssel >>> (is) jól oldható. Az autóvezetést azért hoztam fel példaként, mert nemrég még nekem is nagy mumus volt. Elég volt rágondolnom, hogy autózzak, és elfogott a pánik. Még pelenkával a hátsómon sem mertem beülni a volán mögé, 🙂 vagy ha mégis beültem, lemerevedtem, leizzadtam és menekülni akartam. Még a gyakorlást is elszabotáltam! De dolgoztam a témán, és jelentem, hogy, bár még jócskán van mit javítani, a mumusom már jóval szelídebb, mint volt! Eme bejegyzés íródásának időpontjában már ki merek tolatni az udvarból a szűk kapun keresztül, be merek állni az udvarba és el merek menni a sarki boltig. Félelem nélkül, jó érzéssel – ez nekem óriási előrelépés!

A következő lépésem az lesz, hogy kimerészkedjek a forgalmas főútra – erre még edzek.

(Aktuális cikk frissítés: 2014 szeptembere óta aktívan vezetek, jól megy, szeretem csinálni, az autóvezetés-disz és a fóbia teljesen elmúlt. Vajon a kineziológus, a “lélek-multivitamin” étrendkiegészítő virág-homeo Moksa Csepp >>> és saját stresszoldó kezeléses önmunka hozzájárult ehhez? Nem tudom, de nélkülük előtte nem sikerült, az biztos.)

Autóvezetéses leblokkolás ellen: blokkoldó gyakorlat

Leblokkolás ellen: blokkoldó gyakorlat (freeimages / a-driver-868517-m)
Leblokkolás ellen: blokkoldó gyakorlat (freeimages / a-driver-868517-m)

Ez lehet, hogy viccesnek fog tűnni, bizonyos szempontból az is… Mivel rájöttem, hogy összekeverem a pedálokat, csináltam többek között egy “pedálbemutatóműveletet is. 🙂 Ekkor először koncentráltam a bal lábamra, amelyik ugye a tengelykapcsoló pedált (nevezzük kuplungnak) nyomogatja. Közben pedig ÉFT-s >>> kopogtatással “programoztam” a mikro-elektromágneses energiarendszeremet és az agysejtjeimet:

Kedves bal lábam, nézd, ez itt a kuplung, így és így kell működtetni, meg kell tartani a holtponton, és így tovább.

Aztán pedig koncentráltam a jobb lábamra, ugyanígy:

Kedves jobb lábam, neked két pedálod van, a gáz és a fékpedál, ezeket kell nyomogatnod. Ez a fék, ha ezt nyomod, az autó lassulni fog, ez pedig a gáz, ezt nyomva repeszteni fog.

Hasonlóképpen “programoztam” be a jobb kezembe a sebváltót (kombinálva a kuplunggal) és a többi irányító alkatrészt a későbbi leblokkolás ellen.

Ha most rádöbbentél, hogy valamiben disz-es vagy, ami lehetne jobb is; és nem elegek a fenti tippek a leblokkolás ellen, vajon hozzájárulhat a változáshoz a személyre szabott stresszoldó kezelés? Hogy ez kiderüljön, kérd az ajándék információkat a stresszoldó kezelésről >>>, vagy kérj időpontot >>>!

Neked vajon milyen disz-eid vannak?