Nyugtával dicsérd a napot? A negatív emberek távoltartása

Tegyük fel, hogy van egy jó párkapcsolatunk. Boldogan élünk a kiválasztottunkkal, jól érezzük magunkat vele, ügyesen meg tudjuk oldani a közös feladatainkat, jól tudjuk működtetni a kapcsolatunkat.

Jön egy vészvarjú emberi lény, akinek halvány alapokon nyugszik az önbecsülése, amit úgy kompenzál, hogy kizárólagos prófétának érzi magát a világban. Ennek folytán kijelenti a párkapcsolatunkra, vagy más boldogságforrásunkra, hogy “Nyugtával dicsérd a napot.” (Azaz, hogy ez úgyis csak átmeneti állapot, úgyis össze fogtok majd veszni, el fogtok majd válni ti is, stb. stb.) Holott fogalma sincs az egészről.

Mit teszel?

Ismersz-e olyan illetőket, akik, ha valami jó dolog történik veled az életedben, vagy valamit ügyesen megcsinálsz, azzal szállítanak le a magas lóról, hogy “Nyugtával dicsérd a napot”, és hogy “Várjál, várjál még, lesz ez még rosszabb”, stb. stb.?

A negatív emberek távoltartása: lepattintani az áskálódást

Az ilyeneket érdemes a helyükön kezelni. Mégpedig azon negatív emberek között, akik lehúzó, savanyú, keserű emberi játszmákat >>> játszanak. Próbálják elrabolni az örömünket, leszívni az energiánkat (már ha hagyjuk magunkat). Sportot űznek abból, hogy nem hagynak minket örülni. Csak mert ők boldogtalanok, mi is legyünk azok. Nem képesek örülni mások örömének, boldogságának. Irigykednek, kihúzzák mások alól a szőnyeget. Nem biztatnak senkit, hogy csak így tovább. Nem méltatnak másokat arra, hogy ha már kritizálnak, akkor a kritika építő szándékú legyen. Soroljam még?

Nyugodtan fülön lehet csípni őket. Nem kell hagyni, hogy depresszióba vagy pánikba sodorjanak! Lehet használni például képzeletbeli füldugót, és kikerülni őket jó messzire. Jogunkban áll megvédeni és fenntartani a saját örömünket, általános egyensúlyunkat!

A negatív emberek távoltartása: örülni az Élet szépségeinek (freeimages / a-moment-423203-m)
A negatív emberek távoltartása: örülni az Élet szépségeinek (freeimages / a-moment-423203-m)

A negatív emberek távoltartása: örülni az Élet szépségeinek

Miért ne lehetne örülni valami szép dolognak a jelen pillanatban, anélkül, hogy várnánk valami rosszat a következő pillanatra? Mi lenne, ha kellemeset várnánk, vagy éppen nem várnánk semmit? Egyébként a negatív dolgok főleg akkor jönnek, maguktól, ha várjuk, bevonzzuk őket valamilyen szintünkön… Viszont ezen jelenségekhez való hozzáállásunk is nagyon sokat számít, mert ha megoldandó feladatként fogjuk fel őket, máris nem tűnnek olyan félelmetesnek.

Tehát, nyugtával dicsérd az egész napot, de a szép pillanatokat lehet dicsérni enélkül is, egyesével.
És egy szép nap a sok szép pillanatból áll össze. Amiket lehetőleg vegyünk észre, illetve a tőlünk telhetőt tegyük meg, hogy szép pillanatokat idézzünk elő.
Szép pillanat lehet az is, hogy sikeresen megoldasz egy nehézséget.

Neked hogy megy a negatív emberek távoltartása?