Odaért már a vírus? Avagy az influenza lelki oka

Influenza oka: tényleg vírus? (freeimages / bug-pc-virus-1242774)
Influenza oka: tényleg egyedül a vírus? (freeimages / bug-pc-virus-1242774)

Ezen blog egy influenzaszezonban íródik. Ennek megfelelően, a címben említetthez hasonló kérdést kaptam egy rokonomtól a napokban… Egész pontosan: “Titeket nem ért el a vírus még? Mert körülöttünk mindenki beteg, az óvodai csoportba 5 gyerek jár jelenleg.” Visszakérdeztem: “Vírus? 10 ezer féle mikroba is lehet a szervezetünk belső mikrobiomjában, melyikre gondolsz pontosan? 😀” Ő: “Fluenza.” Én: “Biztosan az is van bennünk, sok másik kártékony mikroorganizmussal egyetemben, de a jótékonyak kordában tartják. HA egyensúlyban vagyunk.” Mégpedig testi (vitaminokkal és ásványi anyagokkal telített) és lelki (kóros hipochondria nélküli) egyensúlyban. Mert ha kiesünk ebből az egyensúlyból, akkor megmutatkozik az influenza lelki oka és ágynak esünk. Méghozzá önként és dalolva.

Mit is “kapunk el”? Vírust, vagy stresszt?

Egyébként körülbelül 2 hete elért minket a “vírus”. De sem engem, sem az ifjúságot nem terítette le, csak a családfőt. (Hát ez hogyan lehetséges? Pedig körülbelül napi 12 órát egy légtérben vagyunk! A leginkább éjszaka, amikor az önhelyreállító folyamataink a legjobban működnek…) Mert a családfő munkahelyén “mindenki kidőlt”, így ugye törvényszerű, hogy ő is “elkapta”. Mit is? Amikor eközben 1-2 napig itthonról dolgozott, megfigyeltem rajta, hogy többször is pánikol és szitkozódik a Technika Ördöge miatt, mert az majdnem tönkretette a több órás munkáját. Aztán pedig jött nála a köhögés. Tehát akkor mit is “kapott el”? Az influenza vírust, vagy a munkahelyi stresszt (egyensúlytalanságot)?

Stresszoldó kezelés és az influenza lelki oka

Influenza lelki oka: stressz! (freeimages / slow-down-dave-1481773)
Influenza lelki oka: stressz! (freeimages / slow-down-dave-1481773)

Az is rendkívül érdekes volt, hogy amikor kapott Access Barst (előfordult, hogy naponta kezeltem rövidebben – ezért is érdemes tanfolyamon megtanulni a Barst, hogy a családot tudjuk vele kezelni…), utána MINDIG jobban lett… Aztán arra is rájöttem, hogy milyen fő homeopátiás szerre van szüksége, és azt naponta sokszor szedettem vele. Akkor lehetett látni, hogy óráról órára jobban van! Természetesen ez “véletlen egybeesés”, “nem attól volt”, “nem a homeopátiás szertől javult, hanem a saját önhelyreállító rendszere dolgozott”, stb. stb. 😀 Még akkor sem, ha előtte, stresszoldó eszközök nélkül sokat nyűglődött. Az a lényeg, hogy már jól van és helyrejött, mindenféle ijesztő szövődmények, visszaesések és kiújulások nélkül. 😀 És hogy még a munkából sem hiányzott. (A teljes képhez hozzátartozik, hogy ő jó minőségű vitaminokkal és ásványi anyagokkal folyamatosan jól el van látva.)

Hogy is van ez? Ha valaki stresszmentesíti magát, akkor jól van, illetve javul; ha pedig szorong és szentségel, akkor ágynak esik?

Szerintem kapjuk el inkább a labdát a stressz (és a vírus) helyett! 😉

Olvasd el a lelki immunrendszerről, a házi immunerősítésről és a tél egészséges túléléséről szóló írásokat is; valamint a tippeket, hogy hogyan csináljunk magunknak súlyos influenzát! (Katt a linkekre)