Párkapcsolat terápia: “én szeretni akarlak téged”

Párkapcsolat terápia: szeretet (freeimages / frozen-rose-1327493-m)
Párkapcsolat terápia: szeretet (freeimages / frozen-rose-1327493-m)

Ez az írás ismét egy olvasói emailt megválaszolva született, amit a minap kaptam. Köszönöm az írójának, örültem a felvetésének, mert a munka >>> alapos kivesézése után végre ismét inspirációt adott egy másik fontos témáról való értekezéshez is, mint amilyen a párkapcsolat. (Habár a párkapcsolat szakértő nálam igazából P. Annus Rita >>> kolléganőm-barátnőm, én is otthonosan járok a témában, mert sikerült megszakítanom az őseim civakodási és válási hagyományát: a bejegyzés írásának időpontjában immár 10 éve élek összhangban és megértésben a férjemmel, amire nem nagyon volt még példa a rokonságunkban. Eredményes volt a “párkapcsolat terápia”, amit magamon alkalmaztam!)

Az emailben az az észrevétel szerepelt, hogy az alap Lelkirendrakás hír-emilsorozatban >>> nem talál megoldást a párkapcsolati zavaraira. Nem tudja, milyen szöveggel kopogtasson >>> magán. Mert hogy szereti (a valószínűleg elvesztett párját) és vissza szeretné kapni. És hogy emiatt egyre kevesebb az energiája és az önbizalma, és rosszul érzi magát, mert nem sikerül semmi.

Párkapcsolat terápia: eddig ezeket írtam róla általánosságban

Való igaz, a hír-emilsorozat a stressz és a szorongás általános oldásáról szól, a párkapcsolati zavarokról nem kifejezetten (azért nem, mert a párkapcsolati stressz nem nagyon különbözik a többi fajta szorongástól). De a Lelkirendrakás weboldalon vannak párkapcsolati tanácsok is, pl. ezekben az írásokban:

Párkapcsolat terápia: összhang megteremtése (freeimages / sunset-graciosa-beach-1384968-m)
Párkapcsolat terápia: összhang megteremtése (freeimages / sunset-graciosa-beach-1384968-m)

Párkapcsolat terápia személyre szabva

Ha a levélíró nem ír pár sort arról konkrétan, hogy mi történt közte és a kedvese között, akkor nem tudhatom, hogy mi miatt szakítottak, és nehezebb tanácsot adni is. De nyilván nem volt minden rendben köztük, (ilyenkor sosincs) különben most is együtt lennének. Ilyenkor, mint máskor is, kiindulópontként a saját érzésekre kell kopogtatni >>> elsősorban, a saját szavakkal kifejezve: “annak ellenére, hogy fogy az energiám, az önbizalmam, úgy érzem, semmi sem sikerül, mégis…” és így tovább.

Párkapcsolat terápia: “én szeretni akarlak téged”

Mivel a kapcsolat folytatása valószínűleg kétesélyes, a kétfajta kimenetelre is érdemes felkészülni stresszoldó kezelés >>> támogatásával. Hiszen ha újra összejönne a pár, ha “visszakapná” őt, akkor valószínűleg sok mindenen változtatni kellene, hogy működhessen a kapcsolat. Ilyenkor a szükséges változtatásokkal való szembenézéshez, azok könnyebb megbeszéléséhez és megvalósításához járulhat hozzá a stresszoldó kezelés. Ha pedig kiderül, hogy a kapcsolat menthetetlen, akkor bizony el kell tudni engedni a partnert, és bízni abban, hogy lesz másik, jobb, ekkor a stresszoldó kezelés ennek a megkönnyítéséhez tud hozzájárulni. Az egészséges szerelem és a párkapcsolat ugyanis nem arról szól, hogy “bármi áron, de birtokolni és megtartani akarlak téged”, és arról sem, hogy “szeress engem”, hanem arról, hogy “én szeretni akarlak téged és veled együtt akarom megoldani a közös feladatainkat, amíg vannak”. Ha pedig már minden erőfeszítés ellenére sem tudnak ilyet találni, közös akarattal sem, akkor lehet, hogy értelmetlen és fárasztó dolog fenntartani a látszatot.

Kérem az ajándék alap információkat a stresszoldó (ön)kezelésről >>>               Időpontot kérek stresszoldó kezelésre >>>

Te mit gondolsz?

Párkapcsolati humorterápia: nevess magadon és a félresikerült társkeresési próbálkozásaidon egy jót! Alakíts ki magadnak az eddiginél egészségesebb párkapcsolati szemléletet! Ismerd meg Velencei Rita Kávé és krémes című társtalálós regényét! Olvass bele itt: http://www.velenceirita.hu/

Jelezd Ritának, hogy tőlem tudsz a könyvről. Például írd be a “Lelkirendrakás” partnerkódot a megfelelő mezőbe, vagy rendeld meg a partner oldalunkon: http://www.velenceirita.hu/megrendeles/ajanlo-partner-lelkirendrakas-weboldal/