Tedd rendbe magadat! Feng shui rendrakás, lomtalanítás

Tedd rendbe magadat! Jobb lesz az energiád (freeimages / teapot-teabags-and-roses-1204662-m)
Tedd rendbe magadat! Jobb lesz az energiád (freeimages / teapot-teabags-and-roses-1204662-m)

Nemrég egy holisztikus oktatási anyagban olvastam egy gondolatot, ami nagyon megfogott. Mégpedig ezt: “A nyugati allopata tünetelnyomó és a keleti holisztikus egészségkultúra között döntő különbség, hogy a nyugati szemlélet szerint az allopata tünetelnyomó kiemeli a környezetéből az elgyengült embert, mint a halat a vízből. “Kiszedi” a szerveket, kezeli, megpróbálja rendbe rakni, aztán visszateszi abba a koszos vízbe, amelyben eddig élt. A keleti egészségszemlélet megtisztítja a hal teljes szervezetét, a vizet, amelyben él. Sőt, még adalékanyagokat is juttat az éltető közegbe, hogy még egészségesebb legyen az a környezet, amelybe visszakerül.” Ez egyfajta feng shui rendrakás, ami igencsak elgondolkodtató, nem? És hogy miért írom le ezt?

Mert most arra buzdítalak, hogy:

Tedd rendbe magadat! Feng Shui rendrakás: mikro-elektromágneses harmonizálás

Ne várj másokra, hogy megszereljenek, hanem kezdd el tisztítani magadat kívül-belül.

Eddig a rossz érzésekkel való megbirkózás volt hangsúlyos az írásokban. Most arra fogok rátérni, hogy a belső munkán kívül milyen egyéb módokon tudod magadat rendbe tenni. Persze az érzelmekről is lesz szó.

Tehát, milyen egyéb módokon tudod magadat rendbe tenni? Például azzal, hogy rendbeteszed a környezetedet. Az írás készülésének időpontjában tavasz van, lehet nagytakarítást csinálni, lomtalanítani, selejtezni. A nagytakarítás és a lomtalanítás nagyobb harmóniába hozza a kínaiak szerint körülöttünk mindenhol keringő mikro-elektromágneses energiát, a csít. Ha a természethez is igazodni akarsz a tisztulási folyamat elvégzésében, akkor most kitűnő alkalom van rá, mert a takarítást és a lomtalanítást csökkenő Hold idején lehet a legjobban elvégezni. Márpedig a Hold jelenleg két napja fogy, és még fogyni fog majdnem két hétig.

Tehát, tedd rendbe magadat, csinálj nagytakarítást, és lomtalanítsd a tárgyaidat!

Amit 2-3 éve nem használsz, azt add el, ajándékozd el vagy dobd ki! És ha nem megy, akkor beszéljünk ennek az érzelmi akadályairól! Tedd rendbe magadat lelkileg is!

  • Tedd rendbe magadat! Feng shui rendrakás (freeimages / blue-sky-1201976-m)
    Tedd rendbe magadat! Feng shui rendrakás (freeimages / blue-sky-1201976-m)

    Szoronghatunk a régi ínséges idők miatt, amik arra biztatnak minket, hogy semmit se dobjunk ki, mindent becsüljünk meg. Igen ám, de vajon az-e a megbecsülés, hogy tároljuk, de nem használjuk? Szerintem nem.

  • Félhetünk amiatt is, hogy ha eladunk, elajándékozunk valamit, akkor később, ha mégis kelleni fog, nem lesz rá módunk, hogy újra megszerezzük. Mi is ez? Nem bízunk a saját erőnkben, ha úgy tetszik, Istenben, hogy ha tényleg igazán kelleni fog, akkor képesek leszünk előteremteni!
  • És parázhatunk amiatt is, hogy ha megszabadulunk egy olyan tárgytól, amit valakitől kaptunk, akkor az ajándékozó megharagszik. Itt egyrészt gondolatban kezelhetjük az illető sértődését: megbeszélhetjük vele, hogy nem őt akarjuk megbántani, csak nincs szükségünk a tárgyra. Másrészt jusson eszünkbe, hogy ez is a bűntudattal való manipulálás – ami ugye peregjen már le rólunk, hiszen semmi rosszat nem csináltunk.

A lomtalanítással kapcsolatos szorongásokat és félelmeket egyébként lehet úgy is csökkenteni, hogy teszt-lomtalanítást csinálunk. Azaz, összepakoljuk a lomtalanításra váró holmikat egy halomba, és adunk magunknak két hetet, amíg eldöntjük, hogy megszabadulunk-e tőlük, vagy sem. És ha igen, mit tartunk meg. Csak vigyázz, nehogy mindent megtarts… 🙂

Nálad milyen érzelmi akadályai vannak még a lomtalanításnak? És te milyen egyéb módokon teszed még rendbe magadat?