Anyagi nehézségek témájú cikkek:

Ezt küldd tovább, és szerencséd lesz. Tényleg! ;-) A bőség képek

Bőség képek: Horváth Tündi pénzfa rajza a Pénztaláló Tréningből

Bőség képek: Horváth Tündi pénzfa rajza a Pénztaláló Tréningből

Mindig csóválom a fejemet, amikor “ezt küldd tovább / oszd meg / …. és hamarosan szerencséd lesz” típusú szerencse-emaileket / fényképeket látok. Ezek a “bőség képek” futótűzként terjednek, mert sokan valóban továbbküldik, megosztják őket, bízva a vakszerencsében. Egy ideig gyűjtöttem is ilyeneket a Netről, hogy legyen szemléltető fotóm ehhez a bloghoz: pénz angyalt, pénzfát, pénz mandalát, patkót, négylevelű lóherét és hasonlókat, de egy idő után túl sok lett és abbahagytam. 🙂

A bőség képek eredményessége

Érdemes lenne egy statisztikát készíteni, hogy eddig hány embernek lett a továbbküldés / megosztás után, pusztán a továbbküldéstől a mindennapokban megszokottnál nagyobb szerencséje, hányan nyertek a lottón, stb. Van egy olyan érzésem, hogy nem soknak. Mert bár lehetséges, hogy egy kép egyszeri megnézése / továbbküldése / megosztása megváltoztatja az életünket, de csak akkor tudja ezt megtenni, ha valamilyen nagyon erős energiával bír és/vagy bitang erős hitünk >>> van benne, nagyon kinyílunk rá, vagy ha közben jó nagy rúgást kapunk az Élettől (mondjuk egy halálközeli élményt, ami egy lépésben kisöpri, felülírja az összes szerencsétlenség beidegződésünket >>>) de ez ritkán szokott teljesülni. Akkor, ha nem egy darab fecske csinálja a kisfecskét, hanem egy jó nagy sas.

Így csökkenhet a Moksa Csepp ára: legyél törzsvásárló, szakmai fogyasztó!

Magyar viszonylatban az emberek egyik leggyakoribb akadálya a „lélek-multivitamin” virág-homeo Moksa Csepp étrendkiegészítővel az ára. Havi szinten szedni szeretnék, de túl sok a 23 EUR, “nem engedhetik meg maguknak”. Ahogy egy hozzászóló is megfogalmazta a Facebookon: “Sajnos minden ami jó, az iszonyat drága“. És szeretnének is hozzájutni olcsóbban. Azonban ezzel néhányan azt kockáztatják, hogy kizárják őket a törzsvásárlói hálózatból, mert nem tartják be a Vezetőség árra vonatkozó szabályait.

Moksa Csepp ára: mihez képest drága?

Moksa Csepp ára: sok? Csökkenthető? (freeimages / savings-concept-1435419-m)

Moksa Csepp ára: sok? Csökkenthető? (freeimages / savings-concept-1435419-m)

Minden csak viszonyítás kérdése. Sok jó minőségű termék ára nem a magyar minimálbérhez van méretezve. Viszont a Moksa Csepp ára csak a minimálbérhez képest tűnik soknak, a materialista patikai tünetelnyomó veszélyes hulladékokhoz képest például nem az. Hiszen rengetegen havonta húszezer forint fölötti összeget is elköltenek a patikában… Így nem marad pénzük igazi holisztikus kezelésekre, stresszoldásra, és kénytelenek beérni a gyenge minőségű holmikkal és szolgáltatásokkal. 🙁 De ha belegondolsz, elég elszomorító az önsanyargató prioritási sorrendünk. Hogy pont magunknak: annak az egy embernek nem engedjük meg, hogy önmaga legyen, jól táplált és egészséges legyen, bőségben éljen, jól érezze magát, akivel egész ezen életünk minden egyes pillanatában együtt kell élni, akit muszáj elviselni, ugye? Azt tiltjuk el minden jótól, aki felett gondoskodni kell, akiért felelősséget kell(ene) vállalni? Nem abszurdum ez? Hiszen hogyan is lehet igazán felelősséget vállalni magunkért, ha nem vagyunk hajlandók megadni magunknak, amire ehhez szükségünk lenne? Még akkor is, ha hivatalos materialista nézőpontokkal csak “spontán, naiv és materialista tudománytalan” változás történhet az életünkben a szakszerű használata mellett?

Ezekből szabadon elindulhatsz a gazdagság tudat felé

Szerzői jog tiszteletben tartása = gazdagság tudat (freeimages / more-symbols-3-953318-m)

Szerzői jog tiszteletben tartása = gazdagság tudat (freeimages / more-symbols-3-953318-m)

Az egyik előző bejegyzésért (Anyagi helyzet javítása 5… >>> , ami az anyagi helyzet javításáról szólt, és lényegében a szerzői jog tiszteletben tartását tárgyalta, kaptam hideget-meleget. Sokaknál kiverhette a biztosítékot! Igen, tudom, hogy ez egy nagyon kényes téma. Mert a világunkban való alap anyagi biztonságérzetünkhöz szükséges, hogy mindenhez hozzájussunk, amire szükségünk van, információkhoz és pénzhez is… És ha az alap biztonságérzetünk nincs rendben, mert már kicsi korunkban eltávolítottak tőle, nagyon nyomorultul tudjuk érezni magunkat, és nagyon meg tudunk sértődni. Arra is, aki próbálja felhívni a figyelmünket fontos, de fájdalmas dolgokra, amik gyökeresen ellentmondanak annak, amit eddig hittünk a világról. Hiszen mindenki biztonságra és szeretetre vágyik, ami napjainkban pénzenergia nélkül nehezen elképzelhető. Tehát muszáj beszélni róla.

Kérdések is érkeztek, főleg olyanok, hogy mit tehetünk akkor, ha jelenleg nincs (elég) pénzenergiánk megvenni a szerzőtől / termelőtől / szolgáltatótól stb. azt, amire oly nagy szükségünk lenne.

Az anyagi helyzet javítása 5. A szerzői jog és a bőségtudat

Még egy-két fontos dolog és pontosítás az anyagi helyzetről és a pénzstresszről…

Úgy érzem, hogy a sorozat első részében (Az anyagi helyzet javítása 1… >>>) az egészséges elfogadás értelmezése konkretizálásra szorul. Ezért kicsit pontosítottam a leírtakat, és ide is kifejtem (bár ott is igyekeztem olyan példát választani, ami egyértelművé teszi, hogy mire is gondolok).

Hamis bőségtudat: minden ingyen van? (freeimages / download-button-1148710-m)

Hamis bőségtudat: minden ingyen van? (freeimages / download-button-1148710-m)

Tehát: akkor jó örömmel és jó szívvel elfogadni valamit, ha azt a tulajdonosa örömmel adja, ajándékba. Mert mi történik akkor, ha nem a tulajdonosától kapjuk az ajándékot? A közelmúltban beszélgettem egy nagyon kedves barátnőmmel arról, hogy miért nem szerencsés például az, hogy mostanában az Internetről sok mindent le lehet tölteni. Látszólag ingyen, ajándékként, megosztós oldalakról. Például olyan zeneszámokat, könyveket, fotókat is elektronikus formátumban, amiket a szerzőjük sok munkával alkotott meg, és kaphatók a boltokban…

Azért, mert az ilyen tevékenység következménye egyfajta hamis bőségtudat. Azt hisszük, hogy mindenkitől mindent szabadon elvehetünk, mások kárára… A barátnőmmel két nagyon érdekes dolgot vettünk észre, ha letöltjük és használjuk ezeket (kölcsön)kérés, megvásárlás, a szerző hozzájárulása és/vagy a rá való hivatkozás nélkül (akinek nem inge, ne vegye magára).

Az anyagi helyzet javítása 4. Spórolás okosan!

Spórolás okosan: ha olcsót veszel, rosszul leszel (freeimages /market-day-1195948-m)

Spórolás okosan: ha olcsót veszel, rosszul leszel (freeimages /market-day-1195948-m)

Néhány nappal ezelőtt az egyik idősebb rokonommal az anyagiakról és az egészségről beszélgettünk. Ő megkérdezte tőlem, hogy megvenném-e, megengedném-e magamnak a bioboltban az X Ft-os (“jó drága”)  biokrumplit? Ő ugyanis szinte mindig az olcsóbb dolgokra “hajt”. Olykor egy teljes napot is rászán arra, hogy végigjárja a boltokat, hogy tényleg mindenhol azt vegye meg, ami ott olcsóbb, mint a többi helyen… De számomra ez a kérdés egyértelmű. IGEN, MEGVENNÉM a biokrumplit, ha úgy érezném, hogy arra van szükségem, és az ott a legideálisabb választás. És hogy miért? Mert mindig belegondolok abba, hogy hosszú távon ez az ésszerű. Mert ha vegyszeres, vagy rossz minőségű dolgokkal táplálom a szellememet-lelkemet-testemet, annak bizony tanulópénzként súlyos ára lehet nálam!

Például romlik a közérzetem, az agyam és a testem működése, a munkavégző képességem. Lehet, hogy legyengülök, és akkor a patikában fogom otthagyni a pénzemet a vegyszerekre, és ugye a táppénz sem annyi, mint egy fizetés. Akkor már ötször inkább a biokrumpli! És minden lehetségeset elkövetek, hogy megengedhessem magamnak, mert ez a magyar gazdaságnak, mindannyiunknak jót tesz!

Az anyagi helyzet javítása 3. Vásárlási mánia okai

Vásárlási mánia okai: a rossz beidegződések, "varázslatok" (freeimages / magic-17899-m)

Vásárlási mánia okai: a rossz beidegződések, “varázslatok” (freeimages / magic-17899-m)

A anyagiak rendbetétele témában az előző írások (itt: Anyagi helyzet javítása 1… >>> és itt: Anyagi helyzet javítása 2… >>>) lényegében azzal foglalkoztak, hogy milyen pénzzel kapcsolatos rossz érzések, egészségtelen beidegződések, (negatív “pénzmágia”) miatt nem tudunk elég pénzenergiát bevonzani, befogadni, elfogadni az életünkbe (azaz, a bevételekkel). Most rátérünk arra, hogy mi az igazi, érzelmi feltétele annak, hogy a meglevő pénzenergiánkat okosan,  egészségesen és örömmel tudjuk használni, elkölteni, azaz a kiadások rendezésére.

A minap a Facebookon egy csoportban felvetettem, hogy van egy mágikus varázs-ERŐ a kezünkben, amivel napi szinten szavazunk erre-arra. És hogy ezzel az ERŐ-vel sokkal nagyobb hatást tudunk gyakorolni a közösségi életre, mint azzal a kis cetlivel, amit négyévente bedobunk a szavazóurnába. Igen, a nálunk levő pénzenergiáról van szó. Ezért szerintem érdemes okosan dönteni arról, hogy kinek és mire adjuk oda, bármennyi is van nálunk éppen belőle.

Mikor nem tudunk okosan és örömmel dönteni a meglevő pénzenergiánk felhasználásáról? Avagy a vásárlási mánia okai

Az anyagi helyzet javítása 2. Negatív “pénzmágia”?

Mi is az a pénzmágia? Mágikus szertartás, szokás, amit általában pénzre vágyó rendelkező emberek végeznek. Mindjárt rámutatok, hogy csoportosan is minden nap csinálunk bizonyos “pénzmágiát”, de sajnos sokszor tudatlanul, és nem olyat, amilyet kellene…

Az előző írásban (Anyagi helyzet javítása 1…) a környezetünkből átvett és hozott, elfogadással és kéréssel kapcsolatos szégyenre, zavarra, egészségtelen érzésekre és szokásokra hívtam fel a figyelmet, amik rossz hatással vannak az anyagi helyzetünkre. Most két tanulságos példát fogok írni arra, hogy ez a szégyen, zavar (ami a Vonzás Törvénye szempontjából értelmezve gyakorlatilag fordítva alkalmazott, negatív “pénzmágia”), hogyan jelenik meg nálunk országos szinten a mindennapokban, és hogyan rontja az anyagi helyzetünket. Ígérem, izzasztó példák lesznek!

Negatív vagy pozitív pénzmágia: szidod, vagy barátságban vagy vele? (freeimages /untitled-937232-m)

Negatív vagy pozitív pénzmágia: szidod, vagy barátságban vagy vele? (freeimages /untitled-937232-m)

Negatív “pénzmágia”: szidni a kormányt

Nemrég olvastam a Neten a hírt, hogy jövőre csak a nyugdíjakat emelik, a családtámogatási juttatásokat és a közalkalmazottak bérét befagyasztják… És a hozzászólásokban természetesen rengeteg ember elkeseredett válasza jelent meg. Szidták a kormányt és a nyugdíjasokat, nehezteltek rájuk, mert ők nem kapnak a közös, szűkös bödönből emelést. Számomra mi ebből az érdekes és hátborzongató?

Ezen oldal böngészésével elfogadod a cookie-k használatát. Több infó

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Erről bővebben érdemes elolvasni az Adatvédelmi tájékoztatót

Bezárom