Önkorlátozó hiedelmek témájú cikkek:

Juj, mit gondolnak rólam az emberek? Hírnév Feng shui

Mit gondolnak rólam az emberek? (freeimages / note-on-girls-forehead-945756-m)

Mit gondolnak rólam az emberek? (freeimages / note-on-girls-forehead-945756-m)

Nagyon kevés emberrel találkoztam eddigi életem során, aki nem aggódott azon a kelleténél többet, hogy “mit gondolnak rólam az emberek, milyen a hírnevem, ha valamilyen leszek vagy valamit teszek”? Még akkor is, ha senkinek az égvilágon nem ártott semmivel, és senkinek nem lehet elég információja, hogy reálisan megítélje őt. Ez számomra annak a jele, hogy sokaknak bizonytalan lábakon áll az önbizalmuk, saját magukról sem gondolnak reális vagy jó dolgokat. Igen, saját magukról sem. Igaz az a mondás, hogy “Amiről azt gondolod, hogy mások gondolják rólad, azt Te gondolod saját magadról“. Ezért fordulhat elő az is, hogy túl sokat foglalkozunk mások véleményével. A legapróbb, hamis romboló kritikát is magukra vesszük, és napokig, hetekig rágódunk rajta. Ahelyett, hogy elengednénk a fülünk mellett, hogy lepattintanánk. Mert saját magunkról sem gondolunk jót! A mumus belül lakik!

Mit gondolnak rólam az emberek? Megmondja az otthonom! 😉

Ebben a blogban azt fogjuk megnézni, hogy az otthonunk hogyan tükrözi, hogy “mit gondolnak rólam”. Azaz a hírnevünket. És hogy ott mit tehetünk a stabilizálásáért, az erősítéséért. Hogy pozitív dolgokat (is) gondoljunk, érezzünk saját magunkról, hogy az otthonunk ezt juttassa eszünkbe. Hogy tisztában legyünk az erősségeinkkel is, ne csak a gyengeségeinkkel. Azt már úgyis az orrunk alá dörgölik minimum az iskolában. 😉

A hit hat? Placebó hatás és hitrendszerek

Placebó hatás: és lőn világosság, mert hittem benne? (freeimages / lamp-479293-m)

Placebó hatás: és lőn világosság, mert hittem benne? (freeimages / lamp-479293-m)

Amikor valakinek szüksége van rá, szoktam beszélni arról, hogy az élete és az egészsége megváltoztatásához, vissza- és helyreállításához egészségbarát stresszoldó módszereket és eszközöket is mindenképpen érdemes szakszerűen használnia. Minimum azért, mert hosszú távon eredményesek lehetnek, és nincs mellékhatásuk. Ekkor gyakran kapom azt a kifogást, hogy nem akarja őket kipróbálni, mert nem hisz bennük. Hiszen ha nem hisz bennük, akkor nem fognak működni, mert csak a placebó hatás okozná a változást… Ezért aztán úgy gondoltam, ideje kicsit alaposabban (újra) megnézni, mi is az a HIT tulajdonképpen, és miért is szoktuk fontosnak tartani, hogy higgyünk valamiben.

Tehát, mi az a hit?

A definícióm szerint a HIT = általános állítás, amit a világról vagy annak egy részéről igazságként, tényként fogadunk el. Mégpedig saját magunk számára a neveltetésünk és az eddigi élettapasztalataink alapján. Mert “úgy van, és kész, hiszen eddig mindig azzal találkoztam”! És mivel a világnak sok alkotóeleme van, amikről eddig sokfélét éltünk át, ezért nemcsak a Teremtőről van hitünk, hogy például létezik-e vagy sem. Sokkal inkább sok-sok hitünk van a világ minden eleméről. A sok hitet pedig hitrendszernek is hívhatjuk. És ennek a hitrendszernek az egyes hitei, azoknak a minősége dönti el, hogy rendben tudjuk-e tartani az életünket vagy sem. Hogy egészségesek vagyunk-e vagy sok tünettel bajlódunk. Hogy harmóniában élünk-e vagy diszharmóniában, egyensúlyban vagy egyensúlytalanságban. És azt is, hogy milyen placebó hatás érvényesül nálunk!

Kimászás a kátyúból – boldogtalanság kezelése

Boldogtalanság kezelése: struccpolitika helyett (freeimages / female-ostrich-198799-m)

Boldogtalanság kezelése: struccpolitika helyett (freeimages / female-ostrich-198799-m)

Az előző bejegyzésben (Miért jó kátyúban lenni? >>>) arról volt szó, hogy miért jó pechesnek, sikertelennek, nem egészségesnek, szegénynek, magányosnak, stb. lenni. Azt is kifejtettem, hogy véleményem szerint ezt a negatív helyzetet a környezetünktől eltanult, nem nekünk való helyzetünkkel kapcsolatos pozitív, és a változással kapcsolatos negatív, egészségtelen tévhiteink, hozzáállásunk, lelkünkben élő butaságokban miatt tartjuk egészségesnek és “élvezzük”. Ez az struccpolitika, amiért nem teszünk kitartóan lépéseket azért, hogy kikerüljünk a szerencsétlenségből, amiért inkább csak panaszkodunk, hogy de rossz nekünk.

Ez a “tünet élvezés” az ÉFT-ben >>> konkrétan meg van nevezve: pszichés ellenállásnak, pszichológiai reverziónak hívjuk. A test szintjén a pszichés ellenállás úgy jelenik meg, hogy a testünk mikro-elektromágneses energiavezetékein, a meridiánokon az egészségessel ellentétes irányban folyik az elektromágneses energia. Továbbá ilyenkor az agyunk elektromágneses tevékenysége sem működik egészségesen, nem szolgálja azt, hogy a testünk egészséges állapotban tudjon lenni.

Mi szükséges ahhoz, hogy elinduljunk a változás útján? Ennek a munkának öt pillére is van:

Miért jó kátyúban lenni? A boldogtalanság okai

Megfeneklettem az Életben: a boldogtalanság okai (freeimages / boat-685376-m)

Megfeneklettem az Életben: a boldogtalanság okai (freeimages / boat-685376-m)

Furcsa a címben a kérdésfeltevés? Lehet. Viszont a napokban több helyről is (pl. az előző blogbejegyzésben: Érzelmi oldás, rendrakás… >>> Teri hozzászólása – köszönöm neki! + a Facebookról) azt a jelzést kaptam, hogy ez a téma legyen a következő. Mármint az, hogy miért jó pechesnek, sikertelennek, nem egészségesnek, szegénynek, magányosnak, stb. lenni; milyen előny van abban, hogy az élethelyzetek és mások áldozatai vagyunk. Hogy miért nem fontoljuk meg legalább a nálunk előbbre tartó emberek javaslatait, hogy változtatni tudjunk a helyzetünkön. Mert kétségtelenül vannak ilyen előnyök, bár ha sikerült kijutnunk a kátyúból, visszatekintve már nem is annyira vonzóak.

Van egy ideillő, találó graffiti, ami nekem nagyon tetszik:

Muszáj megoldást találni? Nem élvezhetnénk kicsit magát a problémát?

Tehát, miért élvezzük a “problémát”, a számunkra kellemetlen helyzetet, milyen előnyei vannak? Ha ezt tudjuk, azt is tudjuk, hogy mik nálunk a boldogtalanság okai, és ha képesek vagyunk ezzel szembenézni, egy lépéssel közelebb jutottunk a változáshoz.

Érzelmi oldás, rendrakás – miért, hogyan?

Mostanában sokszor szorgalmaztam az írásokban az érzelmi oldást, rendrakást. Hogy minden kátyúból való kimászásnak ez a nagytakarítás az alapja az életben. Lehet, hogy sokan nem értik, hogy mire gondolok pontosan érzelmi oldás és rendrakás alatt. Ezért most tisztába szeretném tenni ezt az ügyet is, bár biztosan sokan nem fognak érte szeretni.

Érzelmi oldás: egészségtelen negatív gondolatok sikeres elűzése

Érzelmi oldás a villamoson is (freeimages / inside-the-tramway-232602-m)

Érzelmi oldás a villamoson is (freeimages / inside-the-tramway-232602-m)

Egy gyakorlati példával kezdem, ami velem történ meg. A minap nagy hassal felszálltam a tömött villamosra, és nem volt szabad ülőhely. Miközben álltam az ajtóhoz közel és kapaszkodtam, azon kaptam magamat, hogy elkezdenek romboló irányba menni a gondolataim és az érzéseim. Neheztelve figyeltem azokat az embereket, akik ültek, mindenféle csúnya dolgokat gondoltam róluk. Hogy milyen tiszteletlenek, érzéketlenek, udvariatlanok és utálatosak egy várandós nővel szemben. Meg hogy nem veszik észre, hogy fel kellene pattanniuk, és hasonlók. Aztán észbe kaptam, hogy ez a negatív gondolati spirál, a düh nem tesz jót nekem, csak magamat mérgezem, gyengítem vele. Ezért nekiálltam a stresszoldó kezelés >>> egy olyan formájának, amit tömegben is lehet végezni (az Online Önsegítő Klubban >>> több ilyet leírok). Ettől a testem és az agysejtjeim újra friss mikro-elektromágneses energiához jutottak, a neheztelésem és a stresszem elszállt, és mentő gondolataim támadtak. Ilyenek:

Ne várj, amíg késő lesz: az egészség feltételei

Az egészség feltételei: egészségbarát stresszoldás (freeimages / feather-626824-m)

Az egészség feltételei: egészségbarát stresszoldás (freeimages / feather-626824-m)

Egy kedves ismerősömet nemrég műtötték pajzsmirigytünetekkel. Gyakorlatilag az egész szervét kivették, és lehet hogy mégsem oldódott meg a ügye… És ha ez még nem lenne elég, hozzájön a történethez az is, hogy a kórházban ellopták fontos iratait. Mondanom sem kell, nem táncol a boldogságtól! Mint ahogy az ilyen esetektől én sem szoktam.

Már csak azért sem, mivel a pajzsmirigytüneteket, és még sok mást igenis lehet oldani. Van rájuk, valójában mindig is volt egészségbarát és fájdalommentes támogatás! (Csak hivatalosan ezt nem ismerik el, és szükséges hozzá némi keleti egészségkultúrás jellegű szakértelem.) Ebben pedig az eddig talán elbagatellizált érzelmi – mikro-elektromágneses energetikai okok rendezésével kell kezdeni. Ezek a legújabb kutatások szerint a mindenféle tüneteknek legalább a 90%-át okozzák. A lelkünkkel kell időben elkezdeni foglalkozni! Sőt, ajánlott folyamatosan foglalkozni vele, folyamatosan rendezni saját magunkat. Erről szólt az előző bejegyzésem: Derült égből jéghegy… >>> is.

Vajon ellen tud-e állni bármilyen tünet a kitartó stresszoldó kezelő >>> munkának és/vagy a megfelelő eszközök (pl. a “lélek-multivitamin” étrendkiegészítő virág-homeo Moksa Csepp >>>) szakszerű, személyre szabott és hosszú távú használatának? Lehetünk-e velük sokkal stabilabbak érzelmileg, érezhetjük-e nagyobb biztonságban az egészségünket? Vajon ha lesz tapasztalatunk abban, hogy bármi jön, és ki tudunk belőle lábalni, hogyan fogunk rá reagálni? Vajon a folyamatos ön-oldás miatt folytán lehetnek-e egyre kisebbek a hullámvölgyeink, a vészhelyzeteink? Szerintem igen, ezek az egészség feltételei!

Kérem az ajándék alap információkat a stresszoldó (ön)kezelésről >>>               Időpontot kérek stresszoldó kezelésre >>>

Ha engem kérdezel, nagyon megéri!

A folyamatos ön-oldás elkezdésének az lehet első lépése, hogy a környezetünk által sugallt, egészséggel kapcsolatos, lélek összezavaró butaságokat megkérdőjelezzük. Mert ezek megakadályozzák azt, hogy egyáltalán elinduljunk a kátyúból kifelé. Mik ezek a butaságok?

Önbizalom-romboló feltételezések 1 – a pesszimizmus okai

Nyuszika és a pesszimizmus okai (freeimages / rabbitbuny-1270140-m)

Nyuszika és a pesszimizmus okai (freeimages / rabbitbuny-1270140-m)

Ugye, te is ismered azt a tanmesét, amelyikben a nyuszika nem tudja otthon lenyírni a füvet, és elmegy a farkashoz a fűnyíróért… útközben pedig azon morfondírozik és agyal, hogy a farkas vajon kölcsönadja-e a fűnyírót vagy sem. Aztán a végén győz a pesszimizmus, és a nyuszika, amikor a farkas ajtót nyit, csak annyit mond neki, hogy: “Tudod mit, farkas, b@szd meg a fűnyíródat!” ?

Te elgondolkodtál már azon, hogy a nyuszika miért gondolta azt, hogy a farkas nem fogja neki kölcsönadni a fűnyírót? Induljunk ki abból, hogy a farkassal előtte még nem voltak negatív tapasztalatai… Vajon milyen előélete lehet nyuszikának, miket tanulhatott a gyerekkori környezetétől és a kultúránkból önmagára és a többi élőlényre vonatkozóan? Miért érezte a világot sötétebbnek, mint amilyen az valójában?

Ezen oldal böngészésével elfogadod a cookie-k használatát. Több infó

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Erről bővebben érdemes elolvasni az Adatvédelmi tájékoztatót

Bezárom