EFT gyakorlat témájú cikkek:

Autóvezetés önbizalom: stresszoldó (ön)kezeléssel neked is több lehet

Autóvezetés önbizalom: ha csökkentjük a szorongást, több lesz (freeimages / driving-1462416)

Autóvezetés önbizalom: ha csökkentjük a szorongást, több lesz (freeimages / driving-1462416)

Ha szeptember, akkor úgy tűnik, nálam előjön az autóvezetés téma. 🙂 Olvasható már néhány írás a Lelkirendrakás weboldalon az autóvezetés önbizalom igazi, zsigeri növelésével kapcsolatban… Ez általában együtt jár, egyenértékű kell legyen az autóvezetés szorongás (disz-, pánik, fóbia, leblokkolás, …) hatékony és egészségbarát módú kezelésével, csökkentésével. Különben nem lesz tartós a hatás! Például ilyen a hatékony kezelés:

Én hülye vagyok az autóvezetéshez… tényleg?

Elalvási nehézség kezelése otthon: gondolat- és agyalástörlés

Elalvási nehézség kezelése éjjeli bagoly agyalóknak (freeimages / owl-1408592)

Elalvási nehézség kezelése éjjeli bagoly agyalóknak (freeimages / owl-1408592)

Ezt a blogot egy hozzám nemrégiben krónikus alvászavarral kezelésre jelentkezett vendég és egy, a Facebookon látott rajz ihlette. 🙂 (Ugyan az alvászavarról már írtam az alapok biztosítását és a Moksa Cseppet tekintve is, de a 21. század rohanásában kimeríthetetlen téma.) Most arról lesz szó, hogy (például) hogyan lehetséges az elalvási nehézség kezelése ott helyben az ÉFT-vel.
Ez a tünet sokszor krónikus túlpörgés miatt jelenik meg: az este érkezésekor nem állnak le, hanem csak mennek, csak mennek, pörögnek tovább a gondolatok a fejünkben. Magyarul, éjjeli bagoly agyalók vagyunk, és mindannyian más témán agyalunk. Például a munkán: hogy ki fognak rúgni, xy kerül a helyemre, mindenki lenéz, stb. Ezen az agyaláson pedig a gyakorlatban nem változtat semmi, ha nem találjuk meg a tünet mögött rejlő igazi okot, és nem a megfelelő szintű eszközzel nyúlunk hozzá!

Mikkel szokás a köztudatban a súlyos agyalás és az elalvási nehézség kezelése?

Gombóc Artúr és az édes, olvadós csábítás: a túlsúly lelki oka

Ezen blog egy adventi időszakban íródik, amikor a téma különösen aktuális, de máskor is az, és sok embernek az, ezért megér egy misét… akarom mondani, egy bejegyzést.

A túlsúly lelki oka (például): csokoládéfüggőség, evési kényszer

A túlsúly lelki oka: csokifüggőség, csokievési kényszer!

A túlsúly lelki oka: csokifüggőség, csokievési kényszer!

A minap olvastam egy szösszenetet a Facebookon egy anyukától, mely szerint ő egy nagy ganyé (a valóságban ennél csúnyább szót használt), mert majdnem minden csokit megevett az 1 éves kislánya adventi naptárjából. Aztán jöttek a szépítő és megbocsátó indoklások is. Hogy ez tulajdonképpen nem olyan nagy baj, hiszen egy ekkora gyerek még úgysem ehet csokit, és jövőre amúgy is megromlana, és hogy csak vigyáz a fogaira… És hogy a Télapónak néha amúgy sem ártana egy kis verés, mert a gyerekeket cukros holmikkal tömi. Aztán megjött a bűntudat, és az anyuka beismerte, hogy saját magának viszont valószínűleg ártott vele. És szánta-bánta, és sarokba fogja magát állítani, és holnap nem fog reggelizni, illetve duplán fog mindent csinálni, stb. stb…

Amit leírt, az egy tipikus evési kényszer, ráadásul kimagyarázva, megindokolva és racionalizálva. Íme nála a túlsúly lelki oka!

A túlsúly lelki oka, az evési kényszer stresszoldó kezeléssel oldható!

Külföld-kór elleni praktika: honvágy kezelése EFT-vel

A honvágy kezelése: szeretni a helyet, ahol vagy! (freeimages / travel-teddies-series-no-362063-m)

A honvágy kezelése: szeretni a helyet, ahol vagy! (freeimages / travel-teddies-series-no-362063-m)

Úgy gondolom, ennek a bejegyzésnek a külföldön élő magyarok fogják a legnagyobb hasznát látni. Ugyanis az egészségtelen mértékű, túlzott, kóros honvágy kezelése, oldása céljára készítettem egy rövid ÉFT gyakorlatot >>>, hogy hozzájáruljak a túlzott honvágyat okozó belső hiányérzet csökkentéséhez.

A honvágy kezelése: egy kis tabudöngetés

Valószínűleg tabukat döngetek a felvetésemmel, és sokan nem fognak érte szeretni. Mert ugye Magyarországon a depressziót az iskolában is tanítják >>>. Ennek keretében azt is tanultuk a (kicsit depressziós és panaszkultúrás) magyar irodalomból, hogy “… áldjon, vagy verjen sors keze, itt élned-halnod kell”. És ehhez makacsul tartjuk is magunkat. 😉 Nekem mégis az a célom, hogy mindenki érezze a lehető legjobban magát a bőrében, és csinálja azt, amit a legjobban szeret, lehetőleg ott, ahol éppen van. Ezért a kóros mértékű honvágy kezelése fontos feladat! 😉 Mert ha Magyarországon azért vagyunk frusztráltak, mert az emberek olyanok, amilyenek és ország kátyúban van (még); külföldön pedig azért, mert állandóan sóvárgunk és hazaköltöznénk (az előzőek ellenére), és belegebedünk a honvágyba, akkor abból nem lesznek boldog emberek és jobb világ. 😉 És véleményem szerint hon-hű magyarok lehetünk úgy is, hogy aktuálisan éppen máshol tesszük a dolgunkat, ha világot látunk. 😉

Otthonrosszullét?

Utólagos megjegyzés: azt hiszem, jól döntöttem, amikor a honvágy kezelése témát választottam, mert mint kiderült számomra, a honvágy angol megnevezése “homesickness”, azaz “otthonrosszullét“. 🙂 És a rosszulléteknél mindig van stressz is, amit érdemes oldani. 😉

(Ez a honvágy kezelése “kopogtatós” ÉFT gyakorlat csak egy példa, egy lehetőség. Mivel mindenki teljesen egyedi, nem mindenkire illik minden kifejezése és mondata, ezért módosítsd az ÉFT használati szabályoknak megfelelően, ha neked nem passzol.)

Párkapcsolat klinika: szerelmi bánat ellen EFT-vel

Szerelmi bánat ellen: tegyük tisztába az érzéseket! (freeimages / labyrinths-of-love-1-1420592-m)

Szerelmi bánat ellen: tegyük tisztába az érzéseket! (freeimages / labyrinths-of-love-1-1420592-m)

Bár vele le tudnám élni az életemet, mégsem lehetünk együtt… Folytatva (illetve lehet, hogy egyelőre befejezve) a párkapcsolati gondok >>> sorozatot itt a blogon, most arról lesz szó, (például) hogyan lehet enyhíteni, oldani a szerelmi csalódás miatt érzett nagy bánatot és hogyan lehet továbblépni az ÉFT >>> támogatásával. Mert ilyenre is használható a technika, hiszen a túl nagy, emésztő jellegű szerelmi bánat is stressznek, méghozzá (partner)függőségnek tekinthető… Erről a témáról még egy kis bevezető “előélet” érdekességképpen:

Szerelmi bánat ellen: ne vegyél be mindent, amit látsz!

A kultúránk tele van olyan alkotásokkal, amelyek a beteljesületlen szerelmekről, a szerelmi csalódásokról szólnak. Ezekből jóóóóóól megtanuljuk, hogyan kell a szerelem miatt szenvedni, és arra nem alkalmas emberektől kórosan függni. 😉 A kóros szerelmi bánat ellen pedig semmit sem tudnak tenni. És ahogy észreveszem, mi magyarok valamiért különösen szeretjük az ilyeneket hallgatni és nézni. Különben nem lenne például olyan nagy keletje a latin szappanoperáknak a televízióban.

Kóros szerelmi bánat ellen: egészséges, harmonikus párkapcsolati minta!

Nekem egy bajom van a szappanoperákkal: hogy a bennük bemutatott szenvedésnél sokkal jobban szeretem és egészségesebbnek tartom a harmonikus párkapcsolatot. Mert az ilyenekben nincs sok huzavona, nincs nagy érzelmi hullámvasút, a felek egyszerűen csak jól érzik magukat együtt, egymás társaságában. 😉 Ezért a most következő ÉFT gyakorlat azzal a szándékkal készült, hogy a túlzott szerelmi bánatot okozó belső hiányérzet oldódhasson, és hozzájáruljon a lelki béke visszanyeréséhez, a történtek könnyebben viseléséhez, ha szerelmi csalódás ér. (Egyébként egy stresszoldó kezelés sorozat ihlette – köszönöm szépen a témát a konzultációt kérő Olvasónak.)

A parlagfű, mint mumus – allergia kezelés házilag

Allergia kezelés házilag: csak ez a lehetőségünk van???

Allergia kezelés házilag: csak ez a lehetőségünk van???

Nem is olyan régen a Facebookon (nahát, hogy mostanában milyen sokat lógok ott 🙂 ) olvastam, hogy egy kisgyereket megdicsértek. Mégpedig azért, hogy “olyan jól tűrte” a szurkálós allergiavizsgálatot – ahol egyébként kiderült, hogy a parlagfűre érzékeny. És ezt a mellékelt képet is a Facebookról szedtem. Szépen bemutatja, hogy allergiaszezonban az allergiás embereknek milyen intézkedéseket kell tenniük azért, hogy enyhítsék (mert ugye megszüntetni “nem lehet”) a tüneteiket… Legalábbis ugye a köztudatban az van, hogy az allergiával együtt kell élni. De mi lenne, ha kiderülne, hogy hatékony és természetes allergia kezelés házilag is megoldható? Legalább részben, vagy akár teljesen? Mi van akkor, ha mégiscsak sok lehetőségünk van rá, köztük az ÉFT >>>?

Allergia kezelés házilag: szenvedünk, vagy megtaláljuk a saját működő megoldásunkat?

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de a magam részéről nagyon sajnálom szegény Természetet, a parlagfűvel együtt. Számomra kicsit érthetetlen, hogy ilyen sokan ennyire kórosan félnek tőle. És azt sem tartom egészségesnek, hogy inkább szurkálós allergiavizsgálatokkal kínozzák magukat. Ha nem lenne kínzás, nem kellene megdicsérni az azt kibíró embert, hogy meg sem nyikkant a vizsgálat alatt… Semhogy az allergia igazi okát keresnék magukon. És megbolondulnék, ha a nyárra így bebörtönözném magamat a saját otthonomba. És nem akarok időt szánni arra sem, hogy ennyiféle tisztítási macerát végigcsináljak nap mint nap – csakhogy ne legyen annyira rossz. Annál sokkal több és értelmesebb dolgom van – pl. blogot írni. 😉 Inkább végzek egy 10 perces, kellemes és energetizáló ÉFT gyakorlatot, és már el is múlt a tüsszögésem. 😉 Nekem ragyogóan működik, hiszen a Természet mikro-elektromágneses Törvényeit működtetem általa a saját lényemben.

Vajon Neked is működhet? Puding próbája az evés. Itt már írtam róla: Így múlhat a pollenallergia >>>, hogyan múlt el (hivatalosan ugye “véletlen” egybeeséssel) a gyerekkortól meglevő pollenallergiája egy fiatal férfinak, aki megtanulta kezelni magát. A Mi az amit félsz kimondani? 4…. >>> írás egy ÉFT gyakorlattal pedig a torok környékén megjelenő pollenallergia tüneteiről és lehetséges kommunikációs akadályos okairól szólt.

Leszokás a dohányzásról házilag: ÉFT gyakorlat 1

Leszokás a dohányzásról házilag stresszoldással (freeimages / dont-smoke-7-575984-m)

Leszokás a dohányzásról házilag stresszoldással (freeimages / dont-smoke-7-575984-m)

Régebben volt már szó a Lelkirendrakás honlapon a dohányzás leszokásról >>>. Akkor például ebben a bejegyzésben: Egy kis cigarettaszünet >>> azt javasoltam, hogy az ÉFT-vel >>> az alapkönyv szerint lehet dolgozni a cigi iránti vágyon. Mivel az is mikro-elektromágneses feszültség, tünet az emberi lényben… Úgy látom, ennél többre van szükség. Ezért most következzen egy konkrét, leszokást támogató haladó “kopogtatós” ÉFT gyakorlat. Azért, hogy hozzájáruljunk a dohányzást okozó belső feszültség változásához, hogy a leszokás a dohányzásról házilag is haladhasson előre. 😉

Leszokás a dohányzásról házilag: nem tudok leszokni a cigiről?

Ebbe a gyakorlatba általánosságok vannak belefoglalva. Ötleteket szeretnék velük adni, és nem állítom, hogy ennyivel megoldható a súlyos függőség. Lehet, hogy néhány kopogtatós körrel csökken a rossz érzésed, de az is lehet, hogy fél órát kell kitartóan dolgoznod a változásért. A mondatok, kifejezések egyes emberekre nem érvényesek. Ezért használd őket szabadon: ha valami nem illik rád, hagyd ki, és tegyél hozzá más szavakat, amelyek jobban leírják az érzéseidet. Ha a kopogtatás alatt eszedbe jut egy konkrét ügy, esemény, ami kötődik a függőséghez, azt jegyezd fel. Utána dolgozz vele külön is, mondjuk Filmtechnikával (más néven mozi technikával – ezt alapszinten megtalálod például az ÉFT alapkönyvben).

Ezen oldal böngészésével elfogadod a cookie-k használatát. Több infó

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Erről bővebben érdemes elolvasni az Adatvédelmi tájékoztatót

Bezárom