Légzés: torok-légutak-tüdő témájú cikkek:

Így múlhat: (pollen) allergia lelki okai és természetes kezelése

Allergia lelki okai: mindenkinek más (freeimages / tissue-box-672786-m)

Allergia lelki okai: mindenkinek más (freeimages / tissue-box-672786-m)

Megtörtént eset arra vonatkozóan, hogy például mik lehetnek a pollen, parlagfű és egyéb allergia lelki okai. És hogyan lehet őket házilag, otthon, természetesen feloldani! (Az esetet hallgatólagos beleegyezéssel írom le az okulásunk érdekében; az információkat adatvédelem és a felismerhetőség elkerülése érdekében némiképp megváltoztattam, a téma jellege nem változott.)

Egy fiatal, életerős férfi ül velem szemben a babzsákzsámolyon. Stresszoldó kezelésre jött, egy ismerőse adta meg neki az elérhetőségemet. Az orra teljesen be van dugulva, folyik a könnye, folyton tüsszentenie kell. Éjszaka nem tud aludni, már az allergia tünetelnyomó veszélyes hulladék sem változtat rajta egy ideje. Elmondása szerint 3 éve mindenre allergiás, ami zöld, sőt, otthon a penészre is. Kicsi korában allergiás asztmával küzdött (ez jelenleg nincs neki), ezért kipróbált mindenfélét, meditál, jógázik, masszírozza a saját talpát. Sokféle baja “spontán” elmúlt ezen módszerek használata alatt, de a pollenallergiája makacsul tartja magát.

Allergia lelki okai: kit, mit nem bírok kezelni, elviselni?

A torokban és az orrban jelentkező allergia lelki okai például kommunikációs akadályok és elfojtott harag lehetnek. Elkezdem kérdezgetni, hogy felderítsem, mi is a háttere nála, és közben kopogtatom ÉFT-vel >>>.

Betegségbe menekülés? Önbizalomhiány ellen máshogy

Betegségbe menekülés = önbizalomyhiány (freeimages / not-so-healthy-1412912-m)

Betegségbe menekülés = önbizalomhiány (freeimages / not-so-healthy-1412912-m)

Mostanában több ismerősömmel is megtörtént, hogy nem bírta az élet próbáit, besokallt és ágynak esett. Azaz, tünethalmazba menekült előlük. Egyikük az ilyen eseményeket “lerobbanásnak” hívja. Szerintem nagyon találó elnevezés, maradjunk ennél. Úgy gondolom, hogy a történet megér egy misét (illetve egy blogbejegyzést). Mármint annak a bemutatása, hogy mi történik egy ilyen lerobbanáskor. Mi lehet az oka, és hogyan lehet elkerülni őket. Hogyan lehet csökkenteni a lerobbanások számát, súlyosságát és könnyíteni a belőlük való felépülést. Hogy hogyan lehet tenni az önbizalomhiány ellen – mert az ilyenekhez bizony az önbizalomhiánynak jócskán köze van.

Már csak azért is, mert tegnap reggel én is úgy ébredtem, hogy tele volt az orrom. Két zsebkendőt is el kellett használnom. Na szép – gondoltam magamban – én járok így, aki most foglaltam össze, hogy hogyan lehet a torkot és környékét egészségesen tartani… >>> De hogy hű legyek önmagamhoz, elkezdtem kutatni a hirtelen jött náthám okát. Rájöttem! Az a sok minden volt igencsak frusztráló számomra, ami tegnapra be volt tervezve, be volt vállalva. Az ment rá az orromra.

Stressz- és szorongásgeneráló szavak: a szorongás lelki okai

Van a magyar nyelvben (legalább) egy nagyon káros szó, amely kerülendő a kommunikációnkban. Miért? Mert irtózatos stresszt és szorongásokat tud generálni, ha sokat használjuk. Én igencsak a szorongás lelki okai között tartom számon. Egészségtelen elváltozásokat generálhat a torkunk körül is – és rendszerint meg is teszi.

Játék!

Tippeld meg a bejegyzés alatt a hozzászólásokban, hogy melyik magyar szóra gondolok. Az első három helyes tippelő megnyeri a “Holisztikus megoldások torokbántalmakra” című e-bookot 3900 Ft értékben, amelyikben részletesen kifejtem ezt a témát. A tippek leadásának határideje: 2011. május 31.24 óra Eredményhirdetés: 2011. június 1-jén a kora délutáni órákban.

Nos, szerinted melyik az a stressz- és szorongásgeneráló szó, amelyet jobb kerülni a kommunikációban?

Mi az, amit félsz kimondani? 4. Pollenallergia kezelés házilag

Pollenallergia kezelés házilag, lelki akupresszúrával, hogy a virág a barátod legyen (freeimages / pink-gerbera-919096-m)

Pollenallergia kezelés házilag, lelki akupresszúrával, hogy a virág a barátod legyen (freeimages / pink-gerbera-919096-m)

A bejegyzés íródásának időpontjában éppen pollenallergia szezon van. Ilyenkor nagyon jellemző tünet, mondhatni népszokás a torokkaparás és a köhögés. Ezért a torokban jelentkező allergia lesz a téma sorozat utolsó bejegyzésében. Vajon mekkora a valószínűsége annak, hogy ilyenkor az embert lényben belső feszültség, idegesség is van, hogy a mikro-elektromágneses-információs rendszere is össze van zavarodva? Szerintem nagy, ezért álljunk neki rendezni azt is, biztos ami biztos! Nincs veszítenivalónk, csak nyerhetünk ezzel! Tehát következik a pollenallergia kezelés házilag, otthon, EFT-vel, egy tematikusan összeállított “kopogtatós” gyakorlattal!

Pollenallergia kezelés házilag, otthon, természetesen, ÉFT-vel

Ebbe a lelki akupresszúrás gyakorlatba általánosságok vannak belefoglalva. Ötleteket szeretnék velük adni, és nem állítom, hogy ennyivel megoldhatók a tünetek. Lehet, hogy néhány körrel csökken a rossz érzésed, de az is lehet, hogy fél órát kell kitartóan kopogtatnod a változásért. Az is biztos, hogy a mondatok, kifejezések egyes emberekre nem érvényesek. Ezért használd őket szabadon: ha valami nem illik rád, hagyd ki, és tegyél hozzá más szavakat, amelyek jobban leírják az érzéseidet. Ha a kopogtatás alatt eszedbe jut egy konkrét téma, esemény, ami kötődik a rossz érzéseidhez, azt jegyezd fel. Utána dolgozz vele külön is, mondjuk Filmtechnikával (más néven mozi technikával – ezt alapszinten megtalálod például az ÉFT alapkönyvben).

Az ÉFT – lelki akupresszúra módszerről és az ÉFT pontok helyéről szintén itt >>> találsz több infót és iránymutatást.

A kékkel jelölt ÉFT pontoknak szentelj külön is figyelmet. A torokban jelentkező allergia esetén valószínűleg jobban érintettek a zavarban, lehet őket külön is kezelni. És van még egy tüdőmeridián pont, amit szintén jó külön is kezelni ilyen tünetek esetén, ez benne van például a Holisztikus megoldások torokbántalmakra című e-bookban >>> és a hozzá adott videós bemutatók között is.

Pollenallergia kezelés házilag – íme a “kopogtatós” ÉFT gyakorlat linkje:

http://www.lelkirendrakas.hu/ajandekokolv/20110523-EFT_kopgyak_pollen_blog.pdf

Ne érd be ennyivel, töltsd le az összes ÉFT gyakorlatot egy helyről PDF-ben, amiket feltettem és majd még felteszek ide a blogba! Plusz kapj még hasonló információkat is a stresszoldó (ön)kezelésekről! Ehhez nem kell mást tenned, mint feliratkozni az ajándék Lelkirendrakás stresszoldó (ön)kezelés hír-emailre:

Kérem az ajándék alap információkat a stresszoldó (ön)kezelésről >>>               Időpontot kérek stresszoldó kezelésre >>>

Te allergiás vagy? Milyen gondolataid, érzéseid vannak a tüneteiddel kapcsolatban? Sikerül-e a pollenallergia kezelés házilag?

Kérlek írd a hozzászólásokba! Köszönöm!

Mi az, amit félsz kimondani? 3. Torokfájás ellen otthon

Két írásban (Mi az, amit félsz kimondani? 1 Torokfájás… >>> és Mi az, amit félsz kimondani? 2 Torokcsakra >>>) már volt szó arról, hogy a torokbántalmaknak (is) mindig lelki okai vannak. Ezeket ha nem oldják fel, akkor minden tartós rendberakási kísérlet falra hányt borsó lesz. Mivel a torok az önkifejezés, a kommunikáció helye, a toroktünetekből való felépülés, torok tartós egészségének elengedhetetlen feltétele, hogy folyamatosan gyakorold a gondolataid, érzéseid kifejezését. Erre lesz most két szokatlan, de használható technika bemutatva.

Ha nem bírod a Természet receptjét: az allergia valódi oka

Az előző írásomban (A Természet receptje… >>>) arról volt szó, hogy a természet közelsége milyen jó holisztikus, szellemi-lelki-testi energetikai feltöltő, ellazító, kikapcsoló hatással lehet ránk nézve…

De már hallom is a kifogásokat olyan emberek részéről, akik valamilyen virágpor és egyéb allergiában szenvednek. Nekik a természetjárás nemhogy nem feltöltődés, hanem egyenesen kínszenvedés. Megértem őket. Mindazonáltal azt gondolom, hogy, ha valaki például parlagfű-allergiától szenved, akkor a parlagfű megjelenésekor előjövő tüsszögés csak tünet. Az allergia valódi oka máshol lehet nála. Tehát igazából nem feltétlenül a parlagfűre allergiás, hanem valami, valaki másra. Mert a parlagfű tényleg ennyire veszélyes lenne, akkor mindenki kivétel nélkül tüsszögne tőle, és/vagy mérgezési tüneteket mutatna, mint például a mérgező növényektől!

Az allergia valódi oka a testben

Az allergia valódi oka NEM a Természetben keresendő (freeimages / dandelion-781949-m)

Az allergia valódi oka NEM a Természetben keresendő (freeimages / dandelion-781949-m)

A pollenre, és egyéb, alapban nem mérgező természeti tényezőkre allergiás emberek immunrendszerének kis katonái általában össze vannak zavarodva. El vannak fáradva, le vannak gyengülve, és olyan dolgokra “lőnek”, amire nem kellene. Például természetes és nem feltétlenül egészségkárosító anyagokra, mint amilyen a parlagfű pollenje. Nem lőnek viszont olyan “kórokozókra”, betolakodókra, amelyek tényleges veszélyt jelentenek az emberi szervezetre, amik nem bele valók. Mint amilyenek a háztartási vegyszerek, a kozmetikumok, vagy éppen a csapvízben levő klór (azaz, az energiatoxinok >>>).

Mi az, amit félsz kimondani? 2. A torokcsakra blokk jelei

Torokcsakra blokk oldó kép (freeimages / meditate-1038835-m)

Torokcsakra blokk oldó kép (freeimages / meditate-1038835-m)

A sorozat előző részében (Mi az, amit félsz kimondani? …>>>) arról volt szó, hogy mi történik akkor, ha egy alapban kommunikatív gyerek (értsd: ha te is ilyen voltál gyerekkorodban) nem tudja kimondani a gondolatait, kifejezni az érzéseit… Ha a környezetében levő felnőtteknek torokcsakra blokkjuk van, és nem hagyják, nem tudják őt szelíden tanítani a “hogyan”-ra. Valószínűleg megtanulja, hogy nem biztonságos magát szóban kifejezni, és abbahagyja a beszédet, nehogy valami baja legyen. A kifejezetlen dolgok benne rekednek (milyen szép a magyar nyelvben a “bereked” kifejezés: benne reked a torkában a mondanivaló).

A torokcsakra blokk jelei

Mivel a beszéd és az önkifejezés szabadsága a gyerekben levő feszültségek kiadásának a feltétele is lenne, a “benne rekedés” a torkában érzelmi blokkhoz vezet. Emiatt nagy eséllyel testileg is lesznek tünetei. Méghozzá a gyerek torokcsakrája (a toroknál lévő testi mikro-elektromágneses energiaközpont) blokkolódhat le. Ez a torkánál levő szervek: a mandula, a torok, a hangszál, a légcső, garat, a gége, a nyelőcső és a pajzsmirigy körül jelentkező tünetek formájában tör a felszínre. Például begyulladnak a mandulái, gombócot fog érezni a torkában, göbök és a ciszták keletkeznek neki, és hasonlók. Ezek a tünetek mind azt próbálják jelezni a rosszul levő embernek, hogy valamit nem mond ki, mert fél kimondani és/vagy nem akarja kimondani. És sokszor nem is tudjuk, hogy mit nem mondunk ki, mert olyan régi és olyan mély az elfojtás…

Ezen oldal böngészésével elfogadod a cookie-k használatát. Több infó

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Erről bővebben érdemes elolvasni az Adatvédelmi tájékoztatót

Bezárom