Légzés: torok-légutak-tüdő témájú cikkek:

A parlagfű, mint mumus – allergia kezelés házilag

Allergia kezelés házilag: csak ez a lehetőségünk van???

Allergia kezelés házilag: csak ez a lehetőségünk van???

Nem is olyan régen a Facebookon (nahát, hogy mostanában milyen sokat lógok ott 🙂 ) olvastam, hogy egy kisgyereket megdicsértek. Mégpedig azért, hogy “olyan jól tűrte” a szurkálós allergiavizsgálatot – ahol egyébként kiderült, hogy a parlagfűre érzékeny. És ezt a mellékelt képet is a Facebookról szedtem. Szépen bemutatja, hogy allergiaszezonban az allergiás embereknek milyen intézkedéseket kell tenniük azért, hogy enyhítsék (mert ugye megszüntetni “nem lehet”) a tüneteiket… Legalábbis ugye a köztudatban az van, hogy az allergiával együtt kell élni. De mi lenne, ha kiderülne, hogy hatékony és természetes allergia kezelés házilag is megoldható? Legalább részben, vagy akár teljesen? Mi van akkor, ha mégiscsak sok lehetőségünk van rá, köztük az ÉFT >>>?

Allergia kezelés házilag: szenvedünk, vagy megtaláljuk a saját működő megoldásunkat?

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de a magam részéről nagyon sajnálom szegény Természetet, a parlagfűvel együtt. Számomra kicsit érthetetlen, hogy ilyen sokan ennyire kórosan félnek tőle. És azt sem tartom egészségesnek, hogy inkább szurkálós allergiavizsgálatokkal kínozzák magukat. Ha nem lenne kínzás, nem kellene megdicsérni az azt kibíró embert, hogy meg sem nyikkant a vizsgálat alatt… Semhogy az allergia igazi okát keresnék magukon. És megbolondulnék, ha a nyárra így bebörtönözném magamat a saját otthonomba. És nem akarok időt szánni arra sem, hogy ennyiféle tisztítási macerát végigcsináljak nap mint nap – csakhogy ne legyen annyira rossz. Annál sokkal több és értelmesebb dolgom van – pl. blogot írni. 😉 Inkább végzek egy 10 perces, kellemes és energetizáló ÉFT gyakorlatot, és már el is múlt a tüsszögésem. 😉 Nekem ragyogóan működik, hiszen a Természet mikro-elektromágneses Törvényeit működtetem általa a saját lényemben.

Vajon Neked is működhet? Puding próbája az evés. Itt már írtam róla: Így múlhat a pollenallergia >>>, hogyan múlt el (hivatalosan ugye “véletlen” egybeeséssel) a gyerekkortól meglevő pollenallergiája egy fiatal férfinak, aki megtanulta kezelni magát. A Mi az amit félsz kimondani? 4…. >>> írás egy ÉFT gyakorlattal pedig a torok környékén megjelenő pollenallergia tüneteiről és lehetséges kommunikációs akadályos okairól szólt.

Kuc-kuc-kuc, avagy a köhögés lelki háttere

A környezetemből kapott kérdéseknek és az igényeknek eleget téve ebben a bejegyzésben folytatom a meghűlés – mikroba-elburjánzás témáját. Tehát következzen a köhögés lelki háttere és a köhögésoldás (szándékosan ezt a szót használom, ez fejezi ki a legjobban) lehetséges természetes (mikro-elektromágneses energetikai, stresszoldó) otthoni, házi módjai.

A köhögés lelki háttere nincs diagnosztizálva (freeimages / stethoscope-1416577-m)

A köhögés lelki háttere sajnos nincs diagnosztizálva (freeimages / stethoscope-1416577-m)

Ha valakinél cigányútra megy az étel vagy az ital, azaz félrenyel valamit, és visszaköhögi, akkor szoktuk azt mondani, hogy kuc-kuc-kuc. Én ezt a szokást továbbfejlesztettem, és minden köhögés esetén úgy reagálok, hogy kuc-kuc-kuc. 🙂 Ezért adtam ezt a címet a bejegyzésnek is. Mivel nem szeretném azt javasolni, ami elhangzik az egyik köhögés elleni tünetelnyomó veszélyes hulladék reklámjában. Azaz, “ha tüsszentünk, azt mondjuk, egészségedre, ha köhögünk, azt mondjuk, hogy: [és itt jön a tünetelnyomó veszélyes hulladék neve].

És azért nem szeretném, mert vannak olyan makacs, veszélyes és visszatérő köhögések is, amelyek semmilyen tünetelnyomó veszélyes hulladékra nem reagálnak. Például több kisgyerekes anyuka ismerősömnél előfordult, hogy rohanni kellett kórházba éjnek évadján, mert a kisgyereknek kruppos rohama volt… Annak ellenére, hogy kb. 1 évvel ezelőttig azt sem tudtam, hogy mi fán terem a krupp, nekem is voltak korábban köhögéses tüneteim. És abban is biztos vagyok, hogy az ilyen eseményeknek mindig van érzelmi oka is. Ezért a lelket (a test mikro-elektromágneses energetikáján keresztül) is rendbe kell tenni a tartós jólléthez.

Tehát, mi lehet a (makacs) köhögés lelki háttere?

Hát ez már láz(adás)! Láz lelki okai, természetes lázcsökkentés

Láz lelki okai: lázadás valami ellen (freeimages / mercury-in-glass-thermometer-902880-m)

Láz lelki okai: lázadás valami ellen (freeimages / mercury-in-glass-thermometer-902880-m)

Így az ősz közepén egy egyre inkább időszerű témát vettem elő. Azért is, mert a környezetemben tapasztalt események arra vittek, hogy erről kell írnom: a láz lelki okai és a lázcsökkentés. Annak hatékony és természetes lehetőségei.

Láz lelki okai: lázadás valami ellen?

A téma közepébe csapva, ha valaki belázasodik, annak szinte mindig érzelmi oka (is) van (kivéve, ha mérgezés okozza). A bacilusok és a vírusok csak mellékesek a folyamatban, csak támogatják a láz kialakulását… Hogy ez az érzelmi ok milyen típusú, azt megmutatja a csodálatos magyar nyelvünk. Benne van a jelenség nevében, figyelj csak: láz(adás)! Azaz lázadás, szellemi-lelki-testi forradalom, belső konfliktus valamivel, tiltakozás valami ellen.

Hogy a konkrét helyzetben, konkrét embernél, konkrét láznál milyen típusú lázadás jelenik meg, az egyéntől függ.

Így múlhat: (pollen) allergia lelki okai és természetes kezelése

Allergia lelki okai: mindenkinek más (freeimages / tissue-box-672786-m)

Allergia lelki okai: mindenkinek más (freeimages / tissue-box-672786-m)

Megtörtént eset arra vonatkozóan, hogy például mik lehetnek a pollen, parlagfű és egyéb allergia lelki okai. És hogyan lehet őket házilag, otthon, természetesen feloldani! (Az esetet hallgatólagos beleegyezéssel írom le az okulásunk érdekében; az információkat adatvédelem és a felismerhetőség elkerülése érdekében némiképp megváltoztattam, a téma jellege nem változott.)

Egy fiatal, életerős férfi ül velem szemben a babzsákzsámolyon. Stresszoldó kezelésre jött, egy ismerőse adta meg neki az elérhetőségemet. Az orra teljesen be van dugulva, folyik a könnye, folyton tüsszentenie kell. Éjszaka nem tud aludni, már az allergia tünetelnyomó veszélyes hulladék sem változtat rajta egy ideje. Elmondása szerint 3 éve mindenre allergiás, ami zöld, sőt, otthon a penészre is. Kicsi korában allergiás asztmával küzdött (ez jelenleg nincs neki), ezért kipróbált mindenfélét, meditál, jógázik, masszírozza a saját talpát. Sokféle baja “spontán” elmúlt ezen módszerek használata alatt, de a pollenallergiája makacsul tartja magát.

Allergia lelki okai: kit, mit nem bírok kezelni, elviselni?

A torokban és az orrban jelentkező allergia lelki okai például kommunikációs akadályok és elfojtott harag lehetnek. Elkezdem kérdezgetni, hogy felderítsem, mi is a háttere nála, és közben kopogtatom ÉFT-vel >>>.

Betegségbe menekülés? Önbizalomhiány ellen máshogy

Betegségbe menekülés = önbizalomyhiány (freeimages / not-so-healthy-1412912-m)

Betegségbe menekülés = önbizalomhiány (freeimages / not-so-healthy-1412912-m)

Mostanában több ismerősömmel is megtörtént, hogy nem bírta az élet próbáit, besokallt és ágynak esett. Azaz, tünethalmazba menekült előlük. Egyikük az ilyen eseményeket “lerobbanásnak” hívja. Szerintem nagyon találó elnevezés, maradjunk ennél. Úgy gondolom, hogy a történet megér egy misét (illetve egy blogbejegyzést). Mármint annak a bemutatása, hogy mi történik egy ilyen lerobbanáskor. Mi lehet az oka, és hogyan lehet elkerülni őket. Hogyan lehet csökkenteni a lerobbanások számát, súlyosságát és könnyíteni a belőlük való felépülést. Hogy hogyan lehet tenni az önbizalomhiány ellen – mert az ilyenekhez bizony az önbizalomhiánynak jócskán köze van.

Már csak azért is, mert tegnap reggel én is úgy ébredtem, hogy tele volt az orrom. Két zsebkendőt is el kellett használnom. Na szép – gondoltam magamban – én járok így, aki most foglaltam össze, hogy hogyan lehet a torkot és környékét egészségesen tartani… >>> De hogy hű legyek önmagamhoz, elkezdtem kutatni a hirtelen jött náthám okát. Rájöttem! Az a sok minden volt igencsak frusztráló számomra, ami tegnapra be volt tervezve, be volt vállalva. Az ment rá az orromra.

Stressz- és szorongásgeneráló szavak: a szorongás lelki okai

Van a magyar nyelvben (legalább) egy nagyon káros szó, amely kerülendő a kommunikációnkban. Miért? Mert irtózatos stresszt és szorongásokat tud generálni, ha sokat használjuk. Én igencsak a szorongás lelki okai között tartom számon. Egészségtelen elváltozásokat generálhat a torkunk körül is – és rendszerint meg is teszi.

Játék!

Tippeld meg a bejegyzés alatt a hozzászólásokban, hogy melyik magyar szóra gondolok. Az első három helyes tippelő megnyeri a “Holisztikus megoldások torokbántalmakra” című e-bookot 3900 Ft értékben, amelyikben részletesen kifejtem ezt a témát. A tippek leadásának határideje: 2011. május 31.24 óra Eredményhirdetés: 2011. június 1-jén a kora délutáni órákban.

Nos, szerinted melyik az a stressz- és szorongásgeneráló szó, amelyet jobb kerülni a kommunikációban?

Mi az, amit félsz kimondani? 4. Pollenallergia kezelés házilag

Pollenallergia kezelés házilag, lelki akupresszúrával, hogy a virág a barátod legyen (freeimages / pink-gerbera-919096-m)

Pollenallergia kezelés házilag, lelki akupresszúrával, hogy a virág a barátod legyen (freeimages / pink-gerbera-919096-m)

A bejegyzés íródásának időpontjában éppen pollenallergia szezon van. Ilyenkor nagyon jellemző tünet, mondhatni népszokás a torokkaparás és a köhögés. Ezért a torokban jelentkező allergia lesz a téma sorozat utolsó bejegyzésében. Vajon mekkora a valószínűsége annak, hogy ilyenkor az embert lényben belső feszültség, idegesség is van, hogy a mikro-elektromágneses-információs rendszere is össze van zavarodva? Szerintem nagy, ezért álljunk neki rendezni azt is, biztos ami biztos! Nincs veszítenivalónk, csak nyerhetünk ezzel! Tehát következik a pollenallergia kezelés házilag, otthon, EFT-vel, egy tematikusan összeállított “kopogtatós” gyakorlattal!

Pollenallergia kezelés házilag, otthon, természetesen, ÉFT-vel

Ebbe a lelki akupresszúrás gyakorlatba általánosságok vannak belefoglalva. Ötleteket szeretnék velük adni, és nem állítom, hogy ennyivel megoldhatók a tünetek. Lehet, hogy néhány körrel csökken a rossz érzésed, de az is lehet, hogy fél órát kell kitartóan kopogtatnod a változásért. Az is biztos, hogy a mondatok, kifejezések egyes emberekre nem érvényesek. Ezért használd őket szabadon: ha valami nem illik rád, hagyd ki, és tegyél hozzá más szavakat, amelyek jobban leírják az érzéseidet. Ha a kopogtatás alatt eszedbe jut egy konkrét téma, esemény, ami kötődik a rossz érzéseidhez, azt jegyezd fel. Utána dolgozz vele külön is, mondjuk Filmtechnikával (más néven mozi technikával – ezt alapszinten megtalálod például az ÉFT alapkönyvben).

Az ÉFT – lelki akupresszúra módszerről és az ÉFT pontok helyéről szintén itt >>> találsz több infót és iránymutatást.

A kékkel jelölt ÉFT pontoknak szentelj külön is figyelmet. A torokban jelentkező allergia esetén valószínűleg jobban érintettek a zavarban, lehet őket külön is kezelni. És van még egy tüdőmeridián pont, amit szintén jó külön is kezelni ilyen tünetek esetén, ez benne van például a Holisztikus megoldások torokbántalmakra című e-bookban >>> és a hozzá adott videós bemutatók között is.

Pollenallergia kezelés házilag – íme a “kopogtatós” ÉFT gyakorlat linkje:

http://www.lelkirendrakas.hu/ajandekokolv/20110523-EFT_kopgyak_pollen_blog.pdf

Ne érd be ennyivel, töltsd le az összes ÉFT gyakorlatot egy helyről PDF-ben, amiket feltettem és majd még felteszek ide a blogba! Plusz kapj még hasonló információkat is a stresszoldó (ön)kezelésekről! Ehhez nem kell mást tenned, mint feliratkozni az ajándék Lelkirendrakás stresszoldó (ön)kezelés hír-emailre:

Kérem az ajándék alap információkat a stresszoldó (ön)kezelésről >>>               Időpontot kérek stresszoldó kezelésre >>>

Te allergiás vagy? Milyen gondolataid, érzéseid vannak a tüneteiddel kapcsolatban? Sikerül-e a pollenallergia kezelés házilag?

Kérlek írd a hozzászólásokba! Köszönöm!

Ezen oldal böngészésével elfogadod a cookie-k használatát. Több infó

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Erről bővebben érdemes elolvasni az Adatvédelmi tájékoztatót

Bezárom