Nemi: női-férfi szervek témájú cikkek:

Rakoncátlan császármetszés heg rendes összerakása: álom?

Császármetszés heg összerakása: mely szinteken szükséges? (freeimages / injury-1182660)

Császármetszés heg összerakása: mely szinteken szükséges? (freeimages / injury-1182660)

Mivel számomra aggasztó módon egyre gyakoribb a császármetszés a szülő nőknél, egyre gyakrabban találkozok olyan anyukákkal, akik kénytelenek elviselni annak a gondolatát, hogy a következő szülésük is császármetszés lesz. Kényszerűségből, mert az előző is az volt. Mert “ha egyszer császár, mindig császár.”(?) Mert a császármetszés heg ugye sosem képes rendesen begyógyulni és szétrepedhet.(?) Mert a zorvos azt mondja, hogy vékony a heg, és nem lehet megkockáztatni a természetes szülést.(?) Stb. Stb.

A legutolsó alkalom, amikor egy anyuka erről számolt be nekem, ezen írás készültének reggelén volt… Ilyenkor, ha elmesélem, hogy az én szüléseimnél mi hogyan történt, sajnálkoznak, hogy “de kár, hogy ezt nem tudták előbb“! Ezért most hirtelen felindulásból összefoglalom és közzéteszem, hogy minél többen tudjanak róla!

Császármetszés heg mikro-elektromágneses szintű “összerakása”

Meddig tart az idegbaj? Avagy a virágesszenciák és a szókimondás

Szókimondás: feszültségoldás (freeimages / man-with-a-megaphone-2-1412321)

Szókimondás: feszültségoldás (freeimages / man-with-a-megaphone-2-1412321)

Meddig tart az idegbaj? Ezt a kérdést egy anyuka tette fel nekem, aki elkezdte szedni a “lélek-multivitamin” virág-homeo Moksa étrendkiegészítő cseppeket. Mégpedig női jellegű élethelyzeti blokkok – tünetek mellett javasolt adagolással, ilyenekben akadt el néhány éve… És azt tapasztalta magán néhány napon belül, hogy “spontán” módon gátlások szakadtak fel benne. Azóta neki nem tetsző dolgokat, amikre régebben bevette a “leanyagcserevégtermékezem” tablettát, most nem hagy szó nélkül, hanem mások orra alá dörgöl. Ezért a környezete jelenleg hallgat és csendben tűri az új rendszert: az igazságosztást és a szókimondást. 🙂 Érdekes “véletlen” egybeesés…

Miért sanyarú a nők sorsa? Élj a Föld mágneses energiájával!

A rokonságunkban van egy ház, ahol mindig nagyon szerettem lenni, mert leírhatatlan energiák vannak náluk: bármilyen rosszul érezzük magunkat, bármilyen kimerültek vagyunk, ott mindig feltöltődünk. A ház alapban semmi különleges, de egy ideje rájöttem, hogy mitől az mégis… a telek a ház alatt kicsit lejt északkelet felé, északkeleten van az utca, északon és keleten van az ablakok zöme, délnyugaton a tároló, két hatalmas diófa, és egy kis erdő. Ezzel pedig nagyjából meg is felel a Vaszati nevű térrendezési irányzat elveinek. A Vaszati a Feng Shuihoz hasonlóan a Természet törvényein és rendjén alapul, a Föld és a Nap mikro-elektromágneses energiáit >>> hozza be az otthonunkba, ha e szerint választunk / alkotunk magunknak lakhelyet. Ezzel az energiával aztán egészségesebben tudunk működni, mert az agyunkban levő magnetitkristályok is fel tudnak töltődni elektromosan. Természetesen a kellemes élethez a lakók megfelelő hozzáállása és alkotó tevékenysége is szükséges, de a szóban forgó házban élők elmúltak 70 évesek, kisebb zavaroktól eltekintve egészségesek, 10 évet is letagadhatnak a korukból, és békében, harmóniában élnek egymással.

Miért sanyarú a nők sorsa? Azért is, mert kizárjuk a Földanya energiáját!

A nők sorsa a Föld energiáján is múlik (hirportal.sikerado.hu / kulonleges_sav)

A nők sorsa a Föld energiáján is múlik (hirportal.sikerado.hu / kulonleges_sav)

A magyar építkezési hagyományokban csak a Nap férfias jellegű mikro-elektromágneses energiája tud bejönni a házakba, mert keleten nyitottak. Északra, ahonnan a Föld nőies mikro-elektromágneses energiája jönne, sajnos nem szoktak ablakot tenni, mert “onnan jön a hideg”. Hogy mi ennek az eredménye? Az, hogy a nők jól kiszúrnak magunkkal, nem tudnak feltöltődni az otthonukban, nincs elég életerejük, és alárendelt, sanyarú lesz a sorsuk. Az átlagembereket és a vezetést tekintve is. Meg lehet nézni például az egyházakat és a politikát, hogy mennyi női vezető van bennük… Alig valaki.

Ha nem jön (össze) a baba 2. – természetes teherbeesés

Már írtam arról (Babaprojekt stresszoldás… >>>), hogy amikor nálunk nehézkesen sikerült “bevonzani” a kistestvért, milyen egészségbarát szellemi-lelki-testi rendrakó technikákkal oldottam fel az okait és készültem fel a fogadására, hogy a természetes teherbeesés létrejöhessen. A kisfiam jelen pillanatban 1,5 éves és jól van. 😉 Arról is írtam példákat (Ha nem jön (össze) a baba … >>>), hogy milyen más, természetes és egészségbarát utak lehetnek még erre. Az írás óta visszaemlékeztem egy további trükkre, amit szintén használtam, és elfelejtettem megemlíteni, ezért most ez következik. Lehet, hogy sokan furcsán fognak rám nézni miatta… de mielőtt a Teremtő által megalkotott és gyönyörűen behangolt működésű testünkbe művileg durván belepiszkálunk, érdemes megfontolni ezt is. Hiszen a légynek sem árt, és nem kerül semmibe, viszont annál többet adhat! 😉

Ha nem jön (össze) a baba: meddőség ellen természetesen

Meddőség ellen természetesen: a vágyott eredmény (freeimages / pregnancy-test-1336784-m)

Meddőség ellen természetesen: a vágyott eredmény (freeimages / pregnancy-test-1336784-m)

A minap “beszélgettem” a Facebookon egy gyerekkori barátnőmmel. Hosszú évek óta nem jön össze a baba náluk, pedig “rajta vannak a témán” a férjével. Ennek folytán ő is bekerült az egészség-tünetelnyomóügy útvesztőjébe. Tünetelnyomó kezelésről tünetelnyomó kezelésre küldik, az utolsó sejtig kivizsgálják fizikai szinten. Sztk-s női allopata, endokrinológus és társai, de egyelőre nincs eredmény. Ahogy ő fogalmazott, el van veszve a millió (szerintem nem holisztikus szemlélettel dolgozó) allopata között. Fizikailag nagyjából minden rendben, a hormonpanel, peteérés vizsgálat, petevezető átjárhatóság, vércukorszint és leendő apa is, mintha egy kis pcos lenne, de semmi komoly. És természetesen mindenki mást mond. Találgatnak, kísérleteznek és jól összezavarják őt, és még az összezavarási (akarom mondani, vizsgálati) időpontokra is hónapokat kell várni, és az idő csak telik, csak telik… Már a lombikos megoldáson gondolkodnak, mivel teljes a tanácstalanság.

A babaprojekt lényege a szeretet lenne, nem anatómiai-élettani kifejezések megtanulása

Itt az eredeti terveim szerint egy fejtegetés lett volna az írásban arról, hogy miért nem lehet semmi szükség arra, hogy tudjuk, mi fán terem például a hormonpanel és a TSH. És hogy szerintem miért veszik el az egész babaprojekt lényegét, a szeretetet ezek a gépies és lélektelen kifejezések. Mert ha annyira hasznos lenne a megismerésük, minden őket megismerő nő azonnal várandóssá válna! De nem válik, ezért meggondoltam magamat. Nézzük meg inkább rögtön azt, hogy:

Babaprojekt stresszoldás: terhességi stressz elleni tippek

A pénzügyekkel kapcsolatos rossz érzések és az anyagi helyzet javítása után teljesen új vizekre evezünk a Lelkirendrakás honlapon. Kulisszatitkok is lesznek az elmúlt 1 évemből!

Terhességi stressz elleni tippek: szívből várni a babát (freeimages / hand-in-hand-1350860-m)

Terhességi stressz elleni tippek: szívből várni a babát (freeimages / hand-in-hand-1350860-m)

Ha kíváncsi vagy, mik ezek, rögtön itt az első! Néha, egy-egy blogban (például Az Érzelmi oldás, rendrakás… kezdetűben ) és hír-emilben röviden utaltam rá, hogy bővülni fog nálunk a család, ami időközben meg is történt. Örömmel értesítelek róla, hogy 2012. augusztus végén, (naná hogy) ÉFT-s szüléssel  Henrik fiam szerencsésen és egészségesen megérkezett közénk.

A stresszoldás eredménye: kistestvér?

A picur születése előtt a babavállalással kapcsolatosan nem volt minden rendben a fejemben, és ennek jeleként tapasztaltam aggasztó előzményeket is. Ezért nem mertem csak úgy nekifutni a várandósságnak, hanem dolgoztam az ügyön. Röviden összefoglalom, hogy stresszoldó kezelőként, a kollégáim hatékony közreműködésével hogyan oldottam fel a saját feszültségeimet. Hogy mi mindent “vetettem be” annak érdekében, hogy gördülékenyebb lehessen a folyamat, egészségesebb a testem működése (hogy aki hasonló zavarokkal küzd, lássa: van nagyon természetes és egészségbarát megoldás!). Tehát következzenek mások által is használható várandóssági, terhességi stressz elleni tippek! És azt is elárulom, hogy ennek nálam szép eredményei lettek! Hogy is van a mondás? Segíts magadon, Isten is megsegít? Tehát, ha azt mondjuk, hogy “Hála Istennek”, tulajdonképpen az oldó munkának mondunk köszönetet. 🙂 Hála a munkának!

Tehát, lássuk, (például) milyen tudat alatti pszichés feszültségek lehetnek az akadályai egy zökkenőmentes várandósságnak, és hogyan lehet ezeket oldani.

Szülés depresszióval? Gyes neurózis ellen természetesen

GYES neurózis ellen természetesen (freeimages / baby-844705-m)

GYES neurózis ellen természetesen (freeimages / baby-844705-m)

Amikor a pszichés-mikroelektromágneses-információs zavarok, a depresszió és a krónikus pánikolás körül kutakodtam, sok helyen a szülés és a gyerekvállalás körüli depressziós jelenségekbe ütköztem. Terhességi depresszió, szülés utáni depresszió, gyermekágyi depresszió… És sokan azt is tudni szeretnék, mit lehet bevetni a gyes neurózis ellen természetesen. Következzen most erről egy rövid, saját tapasztalatokra is alapuló fejtegetés!

GYES neurózis okai: a hormonok?

Ahhoz, hogy a gyes neurózis ellen természetesen fel lehessen lépni, először meg kell vizsgálni a jelenség okát. Illetve azt, hogy mi NEM az oka…

Úgy látom, sokszor elkövetik azt a hibát, főleg allopata tünetelnyomó körökben, hogy a depresszió okát egyes egyedül a hormonokban látják. A hormonok így, a hormonok úgy… Mindenért a szülés környéki hormonok felelősek, rájuk van fogva az összes nehézség. Ők az egyes egyedüli bűnbakok abban, ha egy várandós vagy gyerekágyas nő rosszul érzi magát. Az allopata tünetelnyomó kezelést is erre alapozzák.

Ezen oldal böngészésével elfogadod a cookie-k használatát. Több infó

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát. Erről bővebben érdemes elolvasni az Adatvédelmi tájékoztatót

Bezárom