Természetes nyugtatók: Leszarom tabletta és a többiek

Vedd be a Leszarom tablettát” – javasolják nekünk a megnyugvásra, amikor valami nagyon frusztrál minket. Amikor nagyon stresszelünk, idegeskedünk, aggódunk, félünk, dühöngünk, de aktuálisan mégsem nagyon tudunk a stresszforrással mit kezdeni. Ez nagyon hasznos javaslat, és a Leszarom tabletta valóban egészséges lehet bizonyos helyzetekben, bizonyos ideig, de nem mindig. Mert olykor nem jelent mást, mint a nemkívánatos dolgok szőnyeg alá seprését! És bizony rajta kívül létezik még két másik természetes és egészségbarát “tabletta”, amit használhatnánk nyugtatónak. Csak nincsenek a köztudatban! Hogy mik ezek a tabletták, mik ezek a természetes nyugtatók? 🙂

Természetes nyugtatók: Leszarom tabletta (freeimages / toilet-1442796)
Természetes nyugtatók: Leszarom tabletta (freeimages / toilet-1442796)

Eckhart Tolle azt mondja, hogy ha egy helyzetet / témát / tünetet / … nem tudunk elviselni, ha idegesek leszünk tőle, háromféleképpen viszonyulhatunk hozzá. Ezek egészségbarát és természetes módok, úgy, hogy megnyugodjunk és senkinek semmi baja ne legyen belőle (az aktuális lehetőségeket figyelembe véve):

  • elfogadhatjuk
  • kiléphetünk belőle
  • megváltoztathatjuk.

Ennek megfelelően a természetes nyugtatók, a háromféle tabletta, amit úgymond bevehetünk:

Elfogadás

Ha nem tudunk vele mit kezdeni, és nincs ötletünk, hogy hogyan lépjünk ki belőle és hogyan változtassuk meg. Ilyenkor a legjobb, amit tehetünk, hogy perpillanat elfogadjuk azt, ami van. Az aktuális helyzetet, a tünetet. Ez a Leszarom tabletta. Például, ha a szomszédunk hangoskodik, és nem tudjuk elviselni, használhatunk füldugót. És ennek az aktuális választása nem jelenti azt, hogy pár perc, pár óra, pár nap, pár hét, pár hónap, … múlva, ha meglesznek a feltételei, ha eszünkbe jut számunkra működőképesebb, akkor nem választhatunk másik viselkedést, másik tablettát.

Kilépés

Természetes nyugtatók: Nyúlcipő tabletta (pinterest / Michelle Riffle)
Természetes nyugtatók: Nyúlcipő tabletta (pinterest / Michelle Riffle)

Ha nem tudjuk elfogadni és nem tudjuk megváltoztatni, de kilépni ki tudunk belőle, akkor ezt választjuk. Ez a Nyúlcipő tabletta. Például, ha a szomszédunk rendszeresen hangoskodik, és nem tudjuk elviselni, elköltözhetünk. Ennek az aktuális választása sem jelenti azt, hogy pár perc, pár óra, pár nap, pár hét, pár hónap, … múlva, ha meglesznek a feltételei, ha eszünkbe jut számunkra működőképesebb, akkor nem választhatunk másik viselkedést, másik tablettát.

Megváltoztatás

Természetes nyugtatók: Varázspálca tabletta (freeimages / xmas-angel-1434672)
Természetes nyugtatók: Varázspálca tabletta (freeimages / xmas-angel-1434672)

Ha nem akarjuk elfogadni, nem akarunk kilépni belőle, ellenben van ötletünk arra, hogy hogyan lehet mássá tenni, akkor ezt választjuk. Ez a Varázspálca tabletta. Például, ha a szomszédunk rendszeresen hangoskodik, és nem tudjuk elviselni, akkor átmehetünk hozzá és udvariasan felajánlhatjuk, hogy ha abbahagyja, mi sem fogjuk bömböltetni a magnót. Vagy kitehetünk az ő oldala felé egy zajvédő eszközt, ami visszaveri a hangoskodását. Ennek az aktuális választása sem jelenti azt, hogy pár perc, pár óra, pár nap, pár hét, pár hónap, … múlva, ha meglesznek a feltételei, ha eszünkbe jut számunkra működőképesebb, akkor nem választhatunk másik viselkedést, másik tablettát.

És még mi más is lehetséges? 🙂

Megjegyzés: általános holisztikus egyensúlyban könnyebb lehet eldönteni, hogy mikor milyen tablettát veszünk be. Ennél fogva az aktuálisan nekünk legjobban működő tabletta kiválasztásában vajon történhet-e “spontán” változás a “lélek-multivitamin” étrendkiegészítő virág-homeo Moksa Csepp és/vagy a stresszoldó (ön)kezelés szakszerű használata mellett? Nem tudjuk előre, ez mindenkinél egyedi, de tudj meg ennél többet:

Kérem az ajándék alap információkat a stresszoldó (ön)kezelésről >>>               Időpontot kérek stresszoldó kezelésre >>>

Kérem az ajándék alap információkat a Moksa Cseppről >>>               Rendelek Moksa Cseppet >>>