Testem, testem, mondd meg nékem. Mit? Intuíció fejlesztése

Intuíció fejlesztése: angyali sugallatok (freeimages.com/ angel-711375-m)
Intuíció fejlesztése: angyali sugallatok (freeimages.com/ angel-711375-m)

Sokszor sugalltam már az eddigi írásaimban, hogy leginkább a belső hangunkra (más néven intuíció, megérzés) és a testünk jelzéseire érdemes hallgatni az életünk könnyebbé tételéhez, megváltoztatásához. Mert ő mindig tudja az igazságot – a mi igazságunkat. Most arról fogok egy pontosabb iránymutatást, lehetőséget mutatni, hogy napjaink harsogó világában hogyan is tudjuk meghallani a halkan suttogó belső hangunkat. Ez még nagyon hiányzik a repertoáromból.

Intuíció fejlesztése: neked hol jelez?

Belső hangja mindenkinek van, hiszen jobb agyféltekéje is mindenkinek van (különben halott az ember). Márpedig a megérzés a jobb agyféltekéből jön, ez a tudattalan elme hangja. Ez a hang sokféleképpen szólhat hozzánk. Vannak, akiknek látomásaik vannak. Mások hangokat, angyali sugallatokat hallanak intuícióként. Megint mások a testükben tapasztalják a megérzést különféle érzetek, tünetek (fejfájás, gyomorszorítás és hasonlók) formájában. Soros György például saját bevallása szerint a hátában érzi, ha el kell adnia a részvényeit. 🙂 Aztán sajnos a taníttatásainkból kifolyólag sokan megijedünk a megérzés által keltett testi jelzésektől, tünetektől, és hibás reflexként elmegyünk allopata kezelőhöz. Hogy adjon a félelmetes tüneteikre tünetelnyomó veszélyes hulladékot. Erről például itt írtam: A testünk mint mérőműszer >>>. De nem muszáj így tenni, sőt, ez nem a legegészségesebb út!

Mert ha helyesen értelmezzük a testünk megérzéseit, jelzéseit, meg tudják könnyíteni az életünket. És ilyenkor kevesebbszer fog előfordulni, hogy, amikor valami nem sikerül, a homlokunkra csapunk. Hogy: “A csuda vigye el, éreztem előre, hogy baj lesz, miért nem hallgattam a belső hangomra, az ösztönömre?

Intuíció fejlesztése: a gyerekek antennája

Egy saját példám a témára. Egy-két évvel ezelőtt, amikor a rokonság egyik részét készültünk meglátogatni, az akkor 3 éves gyerekem kijelentette, hogy nem akar oda menni. De, mivel már régóta esedékes volt a látogatás, és volt maradék egészségtelen kötelesség- és bűntudatom is (azt éreztem, hogy elhanyagoltam őket), nem hallgattam a gyerekre, elmentünk. Hogy aztán az alkalmatlan pillanat miatt elég súlyosan össze is kapjak az egyik rokonommal. Valószínűleg mindketten stresszesebbek voltunk a kelleténél. Ezt az összezörrenést, ami során mindannyian lelombozódtunk, el lehetett volna kerülni, ha hallgatok a lányomra. Vagy az intuíciómra, ami akkor éppen nem működött. Vagy csak nem hallottam meg. Pedig alapban elég intuitív ember vagyok, és ha hagyom magamat vezetni a megérzés által, akkor egészségesen működik az életem.

Mikor nem működik (látszólag) jól az intuíció, a belső hang?

Akkor, amikor stresszesek vagyunk, aggódunk, panaszkodunk, idegeskedünk. Amikor nem tudunk lazán élni, amikor az egónk ural minket.

Milyen módszerekkel lehetséges az intuíció fejlesztése, egészséges működtetése?

Izomteszt: intuíció fejlesztése
Izomteszt: intuíció fejlesztése

Rengeteg ilyen létezik. Például az a népi bölcsesség is erre szolgál, hogy a nagy döntések előtt aludni kell egyet rá. Hogy reggelre, ellazultan helyesebben tudjunk dönteni. És vannak professzionális módszerek is, például a kineziológusok izomtesztelése. Ez nagyon dióhéjban leírva nem más, mint a tudattalan, az intuíció és a test célirányos “faggatása” arra vonatkozóan, hogy egy szellemi-lelki-testi zavarnak, életviteli nehézségnek vajon mi az oka, és mit kell tenni a változáshoz.

Ahhoz azonban, hogy a kineziológus igaz intuíciós válaszokat kapjon az izomtesztelés során, a tesztelt kliensét neki is ellazult állapotba kell hoznia. Ezt többnyire bonyolult mikro-elektromágneses test-energetikai korrekciókkal, agyfélteke működés összehangolással éri el. Ezeket én a kineziológiai tanfolyamokon nem is tudtam rendesen megtanulni, valószínűleg diszlexiám van a témában…

Intuíció fejlesztése: mindenkinél más

De ugye nem véletlenül szorgalmazom sokszor azt, hogy ha valamit szeretnénk elérni, és egyik úton nem megy, akkor meg kell próbálni más utakat? Most a kezembe került egy könyv, ami jóval egyszerűbben, laikusok által is érthető, hétköznapi módokon magyarázza el a megérzések helyes észleléséhez való ellazulást. Sőt, egy egyszerű izomtesztelést is bemutat, annak a leírásával együtt, hogy miből ismered fel, ha nem jól teszteltél. Ez a könyv: Uwe Albrecht: Igen vagy nem? című műve. Már most látom, hogy az igazi témája az intuíció fejlesztése, és ezzel barátom lesz a mindennapi életem során. És neked is az lehet, ha elolvasod és használod. Hogy miért?

  • Az egészség karbantartásában támaszod lehet pl.:
  1. mostantól könnyebben ki fogod tudni választani a számodra aktuálisan kedvező ételeket a boltban a megérzés alapján,
  2. kevésbé jön derült égből a villámcsapás súlyos tünetek formájában, mert az eddiginél könnyebben észre fogod venni a tested apró jelzéseit,
  3. egyre inkább neked való egészségszakembereket tudsz magadnak választani,
  4. És így tovább.
  • Támogathat a pártalálásban: kitesztelheted, hogy ki az ideális társad.
  • Neked való munkád és több pénzed lehet: tesztelheted, hogy milyen munkákba fogj bele, melyekre van fizetőképes piaci kereslet, és elkerülhetsz felesleges vásárlásokat.
  • A gyereknevelésben is hasznos lehet: tesztelheted, hogy mire van szüksége a gyerekeidnek ahhoz, hogy együtt tudjanak veled működni.
  • Sőt, azt is letesztelheted, hogy a híradóban melyik politikus mond igazat, és melyik hazudik.

Magyarul: sokkal eredményesebb lehetsz az eddiginél, mert az intuíció fejlesztése és a tesztelési lehetőségek szinte korlátlanok!

Ha tetszenek a fentiek, próbáld ki! Rendeld meg a könyvet és a hozzá tartozó kártyacsomagot a Libritől, katt a linkekre:
http://www.libri.hu/konyv/igen-vagy-nem.html?p_id=7355
http://www.libri.hu/konyv/gyogypatika-a-leleknek-a-szivnek-es-a-testnek.html?p_id=7355