Testi szépséghibák és a túlzott gátlásosság oldása

Gátlásosság oldása: elfogadom a sebhelyemet (freeimages / stone-statue-against-the-sky-1069076-m)
Gátlásosság oldása: elfogadom a sebhelyemet (freeimages / stone-statue-against-the-sky-1069076-m)

Szerintem mindannyiunkon vannak olyan, átlagostól eltérő testi jellegzetességek, amelyeket talán csak nem szívesen mutogatunk másoknak, de lehet hogy egyenesen szégyellünk és takargatunk, gátlásosak vagyunk miattuk. Főleg akkor, ha ezek megváltoztathatatlanok, és már a szüleink is ugrattak minket velük, vagy szélsőségesen gúnyoltak miattuk ÉS érzékenyek voltunk a negatív hozzáállásukra. Ezek a kis szépséghibák hozzátartoznak az egyéniségünkhöz, mégis nagyon sok gátlás, önbizalomhiány forrásai lehetnek.

A jellegzetességek egyénivé tesznek

Nekem is vannak ilyen szépséghibáim. Hogy mik azok? Hogy milyen átlagtól eltérő testi jellegzetességeimet használták ki az önbizalomhiányos “jóakaróim” arra, hogy csúfoljanak miattuk (illetve, hogy a csúfolódásuk okát ráfogják erre)?

Például a fogaim nem teljesen fehérek, bármit csinálok velük, ilyenek. Egy időben csodafogkrémekkel kínoztam őket, aztán rájöttem, hogy így csak lesikálom róluk a fogzománcot és elrontom őket. Ezért úgy döntöttem, a használt fogkrém gondos megválasztása mellett megbarátkozok velük.
Másodszor, az arcom formája nagyon szögletes. Ezzel sem tudok mit tenni, mindkét szülőm arcformája ilyen, és a genetika itt bizony érvényesül. 🙂 Ha nagyon akarnám, megpróbálhatnám agykontrollal megváltoztatni a sejtjeimet, de minek? Vannak sokkal fontosabb dolgok az életben. Sminkkel lehet rajta enyhíteni, de amúgy olyan, amilyen. (Amúgy pedig az arc jellegzetességei sok mindent elárulnak az abban járatosaknak az arc viselőjének az egyéniségéről…)
És még sorolhatnám.

Gátlásosság oldása: megváltoztatom vagy elfogadom

Milyen más, megváltoztatható vagy megváltoztathatatlan (de egyébként az egészséget nem befolyásoló) szépséghibák lehetnek még, amiket az önbizalomhiányos jóakarók kipellengérezhetnek?

  • Túl alacsony testalkat
  • Túl magas testalkat
  • Túl nagy láb
  • Túl hosszú lábujjak
  • Balkezesség
  • Elálló fülek
  • Nagy rés a fogak között
  • Szabálytalan fogsor
  • Egyik végtag rövidebb mint a másik
  • Stb.

Gátlásosság oldása: védd ki a negatív energiát!

Peregjen le rólad a “jóakaróid” lehúzó energiája az eddigieknél könnyebben. Dobj vissza nekik kenyérrel a csipkelődésért! Hogy hogyan tudsz visszadobni kenyérrel? A részletekért kattints ide>>>

Ha nem sikerül lepergetni a lehúzó, negatív energiát, akkor a érdemes a lelkedben jobban rendet tenni. A stresszoldó kezelés hozzájárulhat ahhoz, hogy képes legyél elfogadni magadon a nem mindennapi adottságokat, vagy változtatni azon, amin lehet, … jelentkezz most, részletekért kattints ide>>>

Téged mi zavar/zavart magadon? Kérlek írj még ilyeneket a hozzászólásokba (már ha meg szeretnéd osztani velünk)! Köszönöm!