A testünk mint mérőműszer, és a lélek jelzései

Azt hiszem, azt a korszakot éljük, amikor sokan minden(ki) másra hallgatunk, csak a saját test és a lélek jelzései nem jutnak el a tudatunkig. Úgy viselkedünk a testünkkel, mintha az autónk lenne: egy tárgy. Ha meghibásodik, például tünet formájában, akkor bekapunk egy tünetelnyomó veszélyes hulladékot, és a nehézség megoldva. Vagy, ha nagyobb a zavar, elvisszük egy szikés allopatához, és kivetetjük, kicseréltetjük a hibás alkatrészt. Ha pedig teljesen megbolondul (például elszaporodnak a selejtes sejtjeink, azaz rák keletkezik), akkor jól megijedünk és még drasztikusabb módszerekhez folyamodunk.

Nem nagyon tesszük fel a testünknek a kérdést, hogy “Kedves testem, mi a baj, mit akarsz nekem jelezni ezekkel a tünetekkel? Mit tehetnék érted, hogy újra egészségesen tudj működni?

A lélek jelzései = a Teremtő hangja (freeimages / wooden-puppet-1-687746-m)
A lélek jelzései = a Teremtő hangja (freeimages / wooden-puppet-1-687746-m)

Azt halljuk, hogy “Hallgass a doktorodra!“, meg hogy “A doktor beleegyezése nélkül ne változtass semmit!” És mi az allopata tünetelnyomó veszélyes hulladék terjesztő tekintélyének hiszünk, aki a szakmát könyvből tanulta. Nem a testünknek! Tudom, hogy ez allopataellenesen hangzik, bevallom derekasan, bizalmatlan vagyok, főleg a nyugati szemléletű allopatákkal szemben. Sokszor nem, illetve csak mű és életellenes eszközökkel tudtak változtatni a tüneteimen, és utána nekem kellett továbbvinni az ügyet (sokkal humánusabb módokon >>>) és azt a plusz zavart is, amit az ő áldatlan közreműködésük okozott nekem.

A lélek jelzései a testben: elnyomva

A testünk, amiben jelenlegi életünkben X évet éltünk, teljesen háttérbe van szorulva. Ha az allopata tünetelnyomó veszélyes hulladék terjesztő azt javasolja, engedelmesen megcsonkítjuk, kémiai anyagokkal mérgezzük. Viszont az allopata tünetelnyomó veszélyes hulladék terjesztő könnyen beszél, nem ő lakik a testünkben, nem ő tapasztalta meg az összes gyengeségével és erősségével együtt az elmúlt X évünkben. Ha valami rossz történik a testünkkel, nem az allopata tünetelnyomó veszélyes hulladék terjesztő viseli a következményeket és a felelősséget, hanem mi. Így a testünk teljesen magára marad. Hiába küldi nekünk a lelkünk rajta keresztül folyamatosan a segélykiáltásokat, mi süketek vagyunk a hangjára. Mert a doktori diploma sokszor fényesebben csillog számunkra, mint a saját testünk, amit a Teremtő alkotott meg!

Pedig a testünk a lélek jelzései által olyan lehetne, mint a hajóskapitánynak a jó iránytű a tengeren.

A test jelzései = a Teremtő hangja

Talán az van a kultúránkban, és sokan azt is gondolják, hogy a test teljesen felesleges az evilági léthez. Vagy azt, hogy a test bűnös, és el kell pusztítani. Mert a neveltetés során ilyen gondolatokkal bombáztak minket. Ha így lenne, és a testnek semmi szerepe nem lenne az ember életében, akkor vajon a Teremtő minek adta nekünk? Hasztalan dísznek? Ráadásul olyan csodálatosan összehangolta minden egyes sejt, szerv, szervrendszer működését, hogy van mit tanulnunk tőle!A test jelzései = a Teremtő hangja

A test a lélek temploma. Ha nincs templom, a léleknek nincs hol laknia. Vagy ha a templom megsérül, a lélek fázik benne.

Tartsd karban, dédelgesd, szolgáld ki a testedet, hogy jól tudja szolgálni a lelked céljait! Ebben egy kívülállóra se hallgass, csak a testedre!

Ajánlott olvasmány: Pósa Ferenc: A betegség mint pótcselekvés

Te hogyan tartod karban a testedet, hogy a lélek jelzései megnyilvánulhassanak rajta keresztül?