Tompító szerek vs stresszoldás: egy természetes nyugtató?

Természetes nyugtató esetén rendben van! Forrás: Facebook
Természetes nyugtató esetén rendben van! Forrás: Facebook

Hogy mit értek “tompító szerek” alatt? Biztosra veszem, hogy sokan vannak a Lelkirendrakás Olvasók között olyanok, akik már szedtek patikában kapható tudatmódosító: nyugtató, hangulatjavító, antidepresszáns és egyéb kémiai szereket, természeteset és kevésbé természeteset egyaránt. (Egyszer rá is linkeltem egy konkrét esetleírásra, hogy mire lehet számítani az ilyeneknél, elolvasható Kiút a reménytelenségből… >>> címmel.) És abban is biztos vagyok, hogy vannak köztük olyan Olvasók, akik (nagyon) nem voltak megelégedve velük, és valami mást keresnek helyettük. Ezért összefoglalom, hogy én mit tapasztaltam a patikai tünetelnyomó-tudatmódosító veszélyes hulladékoknál, és mit az egészségbarát stresszoldó (mód)szerek, kiegészítő medicina szakszerű használata esetén. Az egyszerűség kedvért a “lélek-multivitamin” virág-homeo étrendkiegészítő Moksa Cseppet >>> fogom emlegetni. De létezik sok hasonló, “naiv és materialista tudománytalan” alternatívája, amelyekkel ki is egészíthetik egymást: Access Bars >>>ÉFT >>>, fülakupunktúra >>>, kineziológia, homeopátia, meditáció, jóga és egyéb mozgásformák, agykontroll, Theta Healing, stb.

A természetes nyugtató gyerekeknek még fontosabb lenne!

Sajnos a gyerekkori környezetem nem tudta olyan természetes, hétköznapi módokon kezelni az idegességet, mint amilyeneket az ajándék Lelkirendrakás alap hír-emailekben >>> olvashatsz. Ennek köszönhetően nekem is volt szerencsétlenségem az agytompító nem természetes nyugtató hatásához – pl. vizsga előtti alvászavar miatt. És volt szerencsém az egészségbarát természetes nyugtató ellazító – fejtisztító csodájához is! Nem kérdés, hogy melyiket választom! Nem tudnak elég pénzt fizetni ahhoz, hogy a másikat használjam! És vajon nálad is lehetnek a Moksa Csepp és egyéb alternatívák akár természetes nyugtatók, természetes antidepresszánsok és természetes hangulatjavítók is egyben? Nem tudjuk előre, mert mindenki egyedi, de puding próbája az evés.

Természetesen csakis a színtiszta igazat! 😉 Ha van hasonló tapasztalatod, kérlek ne titkold el, szeretettel várom a hozzászólásokba! Köszönöm szépen!

Kérem a Moksa Cseppről az ajándék alap tudnivalókat >>>    Rendelek Moksa Cseppet >>>

Az összehasonlítást egy táblázatba foglaltam össze.

Íme az agytompító nyugtató és az egészségbarát természetes stresszoldó közötti általam tapasztalt különbség!

JellemzőkPatikai tompító szerekTermészetes stresszoldó módszerek, eszközök
Összetevők, működési elvKémiai, sokszor mesterségesen előállított vegyületek, amik bejutnak az agyba, és ott eltompítják az érzékelést. A nehéz élethelyzetünk, ami miatt használjuk, a szertől nem szűnik meg, csak nem érezzük annyira, hogy fáj a lelkünk. Például ha valaki szekál és kekeckedik velünk, továbbra sem tesszük őt helyre a megfelelő módon, hanem hallgatunk és szenvedünk.Természetes és egészségbarát anyagokból állnak, a Természet elvén működnek. A nehéz élethelyzetünk, ami miatt használjuk, automatikusan nem szűnik meg, de pl. máshogy viszonyulhatunk hozzá, és ezzel a helyzet is megváltozhat, ez emberfüggő. A használatuk mellett az egész lényünk önhelyreállító folyamatai beindulhatnak „spontán”.
Mit érzünk azonnal, ha szedjük?Úgy fejberúg, mint egy jó erőben levő telivér kanca. Utána pedig kóválygunk, mint gólyaürülék a levegőben. Ha elég erőset vettünk be, aludni is tudunk, de az alvás olyan, mintha eltompított kómában feküdnénk. Közben pedig az a nyomasztó élethelyzet, ami miatt bevettük, ott motoszkál továbbra is a lényünkben. És ha elmúlik a tompítás, újra elkezdünk nyugtalankodni miatta. Nem javítja, sőt, kifejezetten rontja a tanulási, munkavégző, feladatmegoldó képességet, a koncentrálás minőségét, a kreativitást (ami a valódi megváltoztatáshoz szükséges lenne!).Nagyon változó. Valaki semmit sem érez, másoknál pedig teljes a felfordulás. Ugye, mekkora placebó? Változhat az érzelmek kezelése: az elfojtott érzelmeink kitörhetnek belőlünk az egészségtelen gátlások „spontán” törlődése miatt. Például ha valaki szekál és kekeckedik velünk, elkezdhetünk akár kiállni magunkért és kiosztani az illetőt. Ha nincsenek komoly elfojtásaink, változhatnak az érzékeink, a fejünk tisztasága, a gondolataink világossága, a lépteink könnyedsége, a lazaságunk, az energiaszintünk, a harmóniánk, az alvásunk minősége, a reggeli ébredés frissessége és kipihentsége, az alvásmennyiség igényünk. Változhat az a mázsás súly, amit a vállunkon érzünk, illetve a nyomasztó kő érzete a szívünkön.
Változások rövid távonMár rövid távon is előjöhetnek kellemetlen mellékhatások, amik eddig nem voltak az életünk részei. Egyre több tünetünk lesz."Spontán" változhat a tanuló, munkavégző képességünk, a koncentrálásunk minősége, a kreativitásunk. Mivel átrendeződhet a mikro-elektromágneses energia- és információs rendszerünk, maximum a meglevő, vagy régebben megtapasztalt tünetek ÁTMENETI felerősödésével, esetleg más formájú visszatérésével kell számolni. És ezekre is vannak természetes és hatékony enyhítő lehetőségek, amíg az önhelyreállító folyamataink lefutása be nem fejeződik. Új tünetek nem várhatók.
Változások hosszú távonHozzászokás. Elhagyási kísérlet esetén embert próbáló elvonási tünetek. És elég nehéz olyan hozzáértőt találni, aki kíméletesen támogat az adag csökkentésében, sajnos nem terem ilyen minden utcasarkon."Spontán" változhat az életünk, az egészségünk, más minőségű emberi kapcsolataink lehetnek, más jellegű lehet az általános biztonságérzetünk, az egészséges önbizalmunk. "Spontán" közelebb juthatunk a Földi Paradicsom érzéséhez. 🙂
Lehet-e vele ártani?Igen, lehet vele ártani - véletlen túladagolás esetén baj van. Irány az ügyelet! Gyomormosás! Vagy szerencsétlen esetben sajnos a temető...Nem lehet vele ártani, bár bizonyos tünetek esetén érdemes óvatosan kezdeni a használatot. Nem az eszköz veszélyes, hanem az a mélybe nyomott egészségtelen szellemi-lelki-testi tartalom, ami „spontán” előjöhet a használata mellett, mielőtt az önhelyreállító folyamatok megváltozatják.
Hatások a környezetre - mi történik, ha "lejár a szavatossága"?Veszélyes hulladék, káros az élővilágra - vissza kell vinni a patikába a megmaradt adagot. De a beszedett szer maradványa így is bekerül a környezetbe az emberi testből vizelettel és az ürülékkel.Nem történik semmi. Akár az egész üveggel kiönthetjük a patakba, senkinek nem lesz semmi baja. Sőt!

A Te életedben vajon történhetnek “spontán” változások, ha természetes és egészségbarát stresszoldó szert használsz rendszeresen?