Traumatikus élmények: mélyre temetett szörnyek és a szörnyszelídítő?

Ezen írás megszületésének időpontjában körülbelül 29 hónapja használom szakszerűen a “lélek-multivitamin” virág-homeo étrendkiegészítő Moksa Cseppeket. A homeopátiás “időben visszafelé” elv (Annyi hónap, ahány év… >>>) alapján kiszámoltam, hogy a tisztulási folyamat körülbelül mostanra érhetett el “spontán” az óvodás időszakomhoz. Ekkor volt a rokonságunkban egy nagy krízishelyzet, amit elég rosszul viselt mindenki. Ez krízis a mai napig kísérti az én életemet is. Mivel a rokonság egészségtelen szokásához híven nem beszélte meg egymással kulturáltan a nézeteltéréseket, nem lettek megnyugtatóan rendezve. Az a mondás járta, hogy “ne piszkáljuk az ürüléket, mert jobban bűzlik“. Hát az ilyen egészségtelen szemlélet a Moksa Csepp használata mellett nem szokott támogatást kapni. “Spontán, tudománytalanul és naivan” előkerülhet mindenféle szőnyeg alá söpört lelki szemét, ami nem az emberi lénybe való (hivatalos materialista módon ugye ezt csak “pozitív hipochonder módon beképzeljük”)… Ezért számítottam is rá, hogy mostanában esetleg nehézségeim adódhatnak, traumatikus élmények juthatnak eszembe.

Vannak is nehézségek: teljesen “spontán” feszültebb vagyok, mint hónapokkal korábban. Nem is alszok olyan jól, ezért módosítottam a saját Moksa adagomat. És hetente többször hirtelen kicsit megszédülök – ennek is eszembe jutott a gyökere… Valószínűleg “nagyon élénk a képzelőerőm”, “hipochonder vagyok”, és így tovább, de írok a témáról (ismét). Főleg, mert mostanában több visszajelzést kaptam ijesztő, “spontán” megjelenő tünet felerősödésekről. Pedig ezek a hullámvölgyek az Élet természetes velejárói lehetnek!

Traumatikus élmények: kinőttem? Nem, szőnyeg alá lettek söpörve!

Eltemetett traumatikus élmények: pl. balesetek. (freeimages / caution-tripping-hazard-1439458-m)
Eltemetett traumatikus élmények: pl. balesetek (freeimages / caution-tripping-hazard-1439458-m)

A szédülésem ügye: régóta tudom, hogy óvodás koromban többször elájultam… Emiatt cipeltek vizsgálatról vizsgálatra. Tisztán emlékszek is az egyikre: a hajamat teleragasztották szenzorokkal és feküdnöm kellett egy ideig (EEG volt). De semmi rendelleneset nem találtak, igazából nem sikerült kideríteni, mi okozta az ájulásokat (idővel “kinőttem” őket). Arra gyanakodtak, hogy leesik a vércukorszintem, ezért kétóránként etettek. Most viszont, már mint stressz-és traumaoldó szakember, rákérdeztem az anyumnál, hogy mikor is kezdődött pontosan az ájulás történetem…

Körülbelül 1 éves koromban leestem a székről, amikor az egyik rokonra voltam rábízva. Akkor ájultam el először. A gyerekfelvigyázó rokon önmagát okolta a balesetért, és kijelentette, hogy ha valami bajom lett volna, be”gyógy”(káb)szerelte volna magát. No, ez egy pici gyerek életében két nagy sokkélmény lehet egyszerre, ami simán okozhat pszichés eredetű ájulásokat! Az egyik lehet a gyerek saját esés miatti ijedsége, a másik a gondozó egészségtelen reakciója. Mert a bekábszerezés minden, csak nem egészséges reakció! Rossz helyzetkezelés, az ijedség bezárása, önmaga ellen fordítása, szőnyeg alá söprése. És sajnos szakszerű elsősegély nyújtási ismeretek hiányában ez a reakció volt a “divat”.

Ezekből az is következhet, hogy valójában nem nőhettem ki az ájulást, nem oldódhatott fel a székről való leesés élménye. Hiszen nem a megbeszélés és a megoldás, hanem a patikai kémiai érzéstelenítő-tompító-tudatmódosító szerekhez nyúlás volt a szokás. Csak tudat alatt lappanghatott bennem egészen mostanáig, bár a folyamatos stresszoldó munkám közben sokat enyhült. De könnyen lehet, hogy most az önhelyreállító folyamatok “spontán” felhozzák és rendbeteszik a maradékot. Hogy vele együtt megváltozhasson valami olyan tünetem, amiről nem is tudtam, hogy ezzel az élményemmel függhetett össze. 🙂

Érdekelnek a Moksa Cseppről az alap tudnivalók >>>     Rendelek Moksa Cseppet >>>

Traumatikus élmények: szellem a palackban

A keleti mesékben, például az Ezeregy éjszakában gyakran szerepel palackba zárt szellem, mint szimbólum. Ezt ha kifogják a tengerből és kinyitják, nagy bajt zúdít a kiszabadítójára… hacsak nem zárják be újra a palackba, de jó szorosan. Ám hallottam már olyan mesét is, amiben nem zárták vissza a szellemet, hanem furfangosan kommunikáltak vele. A történet vége az lett, hogy a szellem a kiszabadítóját szerencsés és gazdag emberré tette.

Mi van akkor, ha ezen mesékben a képek igen szimbolikusan szólnak a lélek és az Élet működési módjáról? A tenger az érzelmek és a tudatalatti jelképe lehet, a palackba zárt szellem pedig azon erőké és eseményeké, amiktől félünk, mert nem tudjuk őket kezelni? Ezért inkább palackba zárjuk és jó mélyre eltemetjük? Nehogy véletlenül találkozzunk velük, mert akkor jaj mi lesz! Ilyenek a nagy sokkélményeink, a traumáink is. Bezárjuk őket a lényükbe, mert túl fájdalmasak (ezt a jelenséget nevezik énvédelmi mechanizmusnak is). Pedig ha szembenéznénk, elbeszélgetnénk velük és megértenénk az üzenetüket, neadjisten feloldanánk, kitisztítanánk őket, akkor az erejüket akár fel is használhatnánk az Életünk megváltoztatására.

Érdekelnek a Moksa Cseppről az alap tudnivalók >>>     Rendelek Moksa Cseppet >>>

Traumatikus élmények: ami nem öl meg, az megerősít – de csak ha megváltozik!!!

Mert ha a fekáliát megszárítanánk, lehetne belőle újrahasznosított tüzelőanyag! Hogyan változtathatják meg az önhelyreálló folyamatok teljesen “spontán” az ilyen eltemetett szörnyeket általános egyensúlyban, például a Moksa Csepp szakszerű szedése mellett? Tudom, hogy ezt leírni könnyebb, mint végigvinni, de immár sokadszor, ezúttal tömören, pontokban:

 1. Az adagolás módosításával – ha ilyenkor abbahagyod a használatát, a változás nem tudhat végbemenni!
 2. Fogadd el a tüneteket, kezeld lazán őket! Vajon kell félni a testünktől? Valóban az ellenségünk-e, vagy csak üzen nekünk valami fontosat!
 3. Figyelj oda a jó légzésre! Vajon a sejtjeid élhetnek oxigén nélkül?
 4. Figyelj oda a megfelelő tisztavíz-fogyasztásra! Vajon a sejtjeid élhetnek víz nélkül?
 5. Engedd el a könnyeidet, sírj, ha jólesik! Vajon a sejtjeid mit távolítanak el a könnyekkel?
 6. Figyelj oda a táplálkozásodra! Vajon a sejtjeid mit szólnak az egyes táplálékokhoz?
 7. Mozogj egészségesen! Vajon a sejtjeid mit szólnak az egyes mozgásformákhoz?
 8. Pihenj eleget és egészségesen! Vajon a sejtjeid mit szólnak a kikapcsolódáshoz?
 9. Vegyél igénybe egészségbarát holisztikus kezeléseket, kiegészítő medicinát! Vajon a sejtjeid mit szólnak az egyensúlyba hozáshoz?
 10. Holisztikus egészség-szakemberi ellenőrzés mellett átmenetileg módosítsd a patikai szer adagodat!
 11. Kezeld a lehúzó embereket, akik még nem készek szembenézni a saját szörnyeikkel!

Videón ugyanez:
http://www.youtube.com/watch?v=pJgVrAu321U

Vajon a te mélyre temetett szörnyeid változhatnak „spontán” a Moksa Csepp szakszerű szedése mellett?

Érdekelnek a Moksa Cseppről az alap tudnivalók >>>     Rendelek Moksa Cseppet >>>