Az újévi fogadalmak betartása és a Moksa Csepp?

Ez a blog egy új év kezdetén íródik. Ilyenkor az új kezdet és az “ezúttal sikerülni fog és minden másképp lesz” reményében újévi fogadalmakat teszünk. Hogy aztán az esetek 80%-ában ne sikerüljön az újévi fogadalmak betartása. 🙁 Jövőre is megmarad a dohányzás, a túlsúly, a lustaság, a munkamánia, az adósság, a túlzásba vitt TV nézés és a többi. De vajon milyen láthatatlan akadályok okozzák a lelkünkben, hogy a fogadalmak betartatlanok maradnak? Azaz:

Miért nem sikerül az újévi fogadalmak betartása?

A fogadalomgyilkos láthatatlan akadályokat én gonosz kisördögnek, rossz szokásoknak, rossz beidegződéseknek, robotpilótának, tudatalatti blokkoknak, elakadásoknak, mikro-elektromágneses energia áramlási akadálynak stb. hívom. Ezek például a kultúránkból, a neveltetésünkből maradtak bennünk. A kisördög többnyire valamilyen rokonunk hangján szólal meg, nagyon negatívan gondolkodik. Az újévi fogadalmak megtétele után nem sokkal elkezd duruzsolni a fülünkben, például ilyeneket mond:

Újévi fogadalmak betartása: mennek a kukába? (freeimages / trash-1240882)
Újévi fogadalmak betartása: mennek a kukába? (freeimages / trash-1240882)
  • Minek fogadkozol, úgysem tudod megcsinálni! Ha eddig nem sikerült, miből gondolod, hogy ezután majd fog? Nem vagy elég jó, nem vagy elég kitartó, hogy megcsináld, úgysem fog sikerülni.
  • A haverjaidnak sem fog tetszeni, hogy Te ilyeneken töröd azt a kemény fejedet. Cikizni fognak, el fogod veszíteni őket! Egyedül maradsz, ha nem mész velük bandázni, cigizni, kávézni, enni, inni, dolgozni, stb.
  • És így tovább. A kisördög ráadásul nagyon türelmetlen is (= van benne egy csomó idegesség és belső feszültség). Rávesz minket arra, hogy egyszerre túl nagy, és irreális célt tűzzünk ki magunk elé. És ha egyszer-kétszer már nem sikerül betartani a megfogadott túl nagy dolgot, vagy belőle egy-két apróságot, már ránk is olvassa, hogy “hehehe, én mondtam, hogy nem fog sikerülni“! Ahelyett, hogy ha már legalább részben sikerült betartani a fogadalmat, ha léptünk egyet előre, ha kitartóan és állhatatosan haladunk előre a célunk felé, megdicsérne minket…

(Egyébként a kisördög által gyártott kifogásokat mi magunk szoktuk mondani önigazolásképpen, amikor letettünk arról, hogy megvalósítsuk az újévi fogadalmunkat…)

Csoda, hogy ezek után elgyengülünk, és nem sikerül a fogadalom betartása?

DE!!!

Mi történt nálam ezzel a kisördöggel (ami egyébként nem más, mint az egónk) a “lélek-multivitamin” virág-homeo étrendkiegészítő Moksa Csepp szakszerű fogyasztása mellett?

Néhány hónapig történő szedés mellett “spontán” megváltozott: elhalkult a „suttogása”… Vajon ez nálad is változhat, naivan és materialista tudománytalanul? Érdemes lehet-e használni a Moksa Cseppet, ha be akarjuk tartani a fogadalmainkat, ha egyről a kettőre haladnánk? A cseppek által nem materiális síkon hordozott 87 virágesszencia szedése mellett tisztulhat-e mindenkinél általánosan “spontán” a stresszelő és gyengítő “háttérzaj”? Nem tudjuk előre, ez mindenkinél egyedi.

Ahhoz viszont, hogy majd jövő Szilveszterkor az újévi fogadalmak betartása az ideinél nagyságrendekkel jobban sikerüljön, illetve hogy év közben bármikor képesek legyünk új fogadalmat tenni és szép fokozatosan, kitartóan meg is valósítani, MOST kell elindulni. És folyamatosan kell lépéseket tenni! A lényünknek idő, több hónap, több év is szükséges lehet a kisördög-szelídítő, önhelyreállító folyamat működtető munkához. Amikor viszont odaérünk, nagyon örülhetünk neki, hogy 365 nappal korábban elindultunk!

Érdekelnek a Moksa Cseppről az alap tudnivalók >>>     Rendelek Moksa Cseppet >>>

Te teszel újévi fogadalmakat? Hogyan sikerül, sikerül-e betartani őket? Vajon történhet-e ebben “spontán” változás a Moksa Csepp szakszerű szedése mellett?